Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Mr. Probz gaat in hoger beroep tegen voormalig label Sony

Door ANP
schedule 4 min
location_on [xx]km
Mr. Probz gaat in hoger beroep tegen voormalig label Sony
Mr. Probz gaat in hoger beroep tegen de uitspraak in de rechtszaak die hij met zijn bedrijf heeft aangespannen tegen zijn voormalig platenmaatschappij Sony Music Entertainment (SME). Dat laat de zanger weten in een persbericht.

Dennis Stehr, zoals de artiest echt heet, heeft in 2022 een rechtszaak aangespannen om royalty's te ontvangen waar hij nog recht op zou hebben, maar volgens een uitspraak van de rechtbank donderdag is dit met de afwikkeling van een eerdere zaak die Stehr won al afgehandeld. Stehr en zijn bedrijf Left Lane Recordings stellen echter dat met nieuwe bewijsstukken aangetoond wordt dat SME de destijds gemaakte afspraken niet nakomt.

"Alle gemaakte afspraken dienen te worden nagekomen, wanneer dat niet gebeurt moet daar een redelijk alternatief tegenover staan", zegt Stehr in het persbericht. "In dit hele proces is er te veel naar boven gekomen. Als ik nu opgeef, is dat ook slecht nieuws voor alle artiesten die niet de kracht hebben om tegen dit soort praktijken op te staan."

Voor de rechter

Mr. Probz en zijn oude label stonden al eerder tegenover elkaar voor de rechter, in een zaak die uiteindelijk door de zanger gewonnen werd. In september 2020 oordeelde de rechtbank Amsterdam dat Sony tekort is geschoten in het nakomen van zijn verplichtingen door royalty's niet juist, inzichtelijk en tijdig te betalen.

Left Lane Recordings en SME sloten na die zaak een vast stellingsovereenkomst, waarmee de achtergebleven betalingen rechtgetrokken moesten worden. Volgens de nieuwe uitspraak van de rechtbank gold die overeenkomst ook voor vorderingen die later nog aan het licht zouden komen, maar daar gaat Left Lane Recordings nu niet mee akkoord door in hoger beroep te gaan. Wanneer dit hoger beroep dient, is nog niet bekend.

Door: ANP

17 mei '24 ( 9:15)

Gerard Joling bevestigt nieuwe realityserie: 'Het wordt lachen'

De realityserie van Gerard Joling komt er definitief. Dat vertelde de zanger donderdag in het programma van Frank Dane op Radio 538.

17 mei '24 ( 8:55)

Laatste aflevering Máxima dag eerder, op haar verjaardag, online

De laatste aflevering van de serie Máxima komt een dag eerder dan gepland online. De zesde aflevering is vrijdag al te zien in plaats van zaterdag, meldt streamingdienst Videoland.

16 mei '24 ( 8:43)

Krazy House van New Kids-makers vanaf vandaag te zien: ontsporen van sitcom

In hun nieuwe film laten New Kids-makers Steffen & Flip het fenomeen Amerikaanse sitcom volledig ontsporen. Krazy House is vanaf donderdag te zien, en wat het resultaat precies is moeten mensen volgens Steffen Haars "voor zichzelf uitzoeken". "Dus ik nodig iedereen uit om naar de bioscoop te komen en daarna eens met elkaar in gesprek te gaan over wat ze nu eigenlijk gezien hebben", zegt hij tegen het ANP.

16 mei '24 ( 8:40)

Nieuw seizoen Zomergasten met Adriaan van Dis als presentator

Adriaan van Dis presenteert een nieuw seizoen van het interviewprogramma Zomergasten. Dat maakt omroep VPRO donderdagochtend bekend. De 77-jarige Van Dis volgt daarmee Theo Maassen op, die in maart van dit jaar bekendmaakte te stoppen als presentator van het programma na ophef over zijn privéleven. De cabaretier zou zich schuldig hebben gemaakt aan huiselijk geweld, meldde weekblad Privé.

16 mei '24 ( 8:35)

Realityserie met Gordon op komst

Talpa heeft bevestigd dat wordt gewerkt aan een realityserie met Gordon. De zanger zei tegen Shownieuws dat de "soap dit najaar" te zien is op SBS6.

16 mei '24 ( 8:30)

Vanaf 2 september nieuwe talkshow van Eva Jinek

Eva Jinek begint op 2 september met haar nieuwe talkshow op NPO 1. Dat bevestigt AVROTROS na berichtgeving van RTL Boulevard.

15 mei '24 (15:18)

Nieuwe reeks van Hello Goodbye

Joris Linssen is bezig met de opnames van een nieuw seizoen van Hello Goodbye. Dat bevestigt een woordvoerster van KRO-NCRV na berichtgeving van het AD.

14 mei '24 (12:54)

Vanaf deze datum is Wie is de mol? met onbekende Nederlanders te zien

Het extra seizoen van Wie is de mol? met onbekende Nederlanders speelt zich af in Oman. Dat schrijft omroep AVROTROS in een persbericht. Het nieuwe seizoen wordt niet op tv uitgezonden, maar is vanaf 28 juni te streamen op NPO Start.

14 mei '24 ( 9:13)

Ook Frits Barend en Holly Mae Brood spelen in 40-45, de Musical

Holly Mae Brood, Frits Barend en Jonathan Demoor zijn toegevoegd aan de cast van 40-45, de Musical. Dat werd maandag bekendgemaakt tijdens de castpresentatie van het theaterstuk dat op 21 september in première gaat.

14 mei '24 ( 8:42)

Cabaretier Alex Ploeg staat in theater met nieuwe voorstelling

Cabaretier Alex Ploeg gaat komend seizoen met een nieuwe voorstelling de theaters in. Dat heeft zijn management Sjoege dinsdag bekendgemaakt. UNPLUGGED wordt zijn derde programma. Ploeg maakt met zijn nieuwe tournee de overstap naar de grote zalen.