Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Mr. Probz gaat in hoger beroep tegen voormalig label Sony

Door ANP
schedule 4 min
Mr. Probz gaat in hoger beroep tegen voormalig label Sony
Mr. Probz gaat in hoger beroep tegen de uitspraak in de rechtszaak die hij met zijn bedrijf heeft aangespannen tegen zijn voormalig platenmaatschappij Sony Music Entertainment (SME). Dat laat de zanger weten in een persbericht.

Dennis Stehr, zoals de artiest echt heet, heeft in 2022 een rechtszaak aangespannen om royalty's te ontvangen waar hij nog recht op zou hebben, maar volgens een uitspraak van de rechtbank donderdag is dit met de afwikkeling van een eerdere zaak die Stehr won al afgehandeld. Stehr en zijn bedrijf Left Lane Recordings stellen echter dat met nieuwe bewijsstukken aangetoond wordt dat SME de destijds gemaakte afspraken niet nakomt.

"Alle gemaakte afspraken dienen te worden nagekomen, wanneer dat niet gebeurt moet daar een redelijk alternatief tegenover staan", zegt Stehr in het persbericht. "In dit hele proces is er te veel naar boven gekomen. Als ik nu opgeef, is dat ook slecht nieuws voor alle artiesten die niet de kracht hebben om tegen dit soort praktijken op te staan."

Voor de rechter

Mr. Probz en zijn oude label stonden al eerder tegenover elkaar voor de rechter, in een zaak die uiteindelijk door de zanger gewonnen werd. In september 2020 oordeelde de rechtbank Amsterdam dat Sony tekort is geschoten in het nakomen van zijn verplichtingen door royalty's niet juist, inzichtelijk en tijdig te betalen.

Left Lane Recordings en SME sloten na die zaak een vast stellingsovereenkomst, waarmee de achtergebleven betalingen rechtgetrokken moesten worden. Volgens de nieuwe uitspraak van de rechtbank gold die overeenkomst ook voor vorderingen die later nog aan het licht zouden komen, maar daar gaat Left Lane Recordings nu niet mee akkoord door in hoger beroep te gaan. Wanneer dit hoger beroep dient, is nog niet bekend.

Door: ANP

29 september '23 (12:54)

Veranderingen in Hotel Hollandia met Paul de Leeuw na kritiek

Paul de Leeuw had uiteraard gehoopt dat zijn nieuwe NPO-programma Hotel Hollandia direct goed werd ontvangen, maar tegelijkertijd vindt hij de kritiek op de tv-show "helemaal niet erg". Dat zegt de 61-jarige presentator vrijdag in de Radio 538 Ochtendshow. "Het is juist ook wel weer leuk, want je gaat proberen om het beter te maken." In de tweede aflevering zullen dan ook veranderingen te zien zijn.

29 september '23 (11:21)

Kroos van Caroline van der Plas in programma Stereotypisch

De kinderen van BBB-leider Caroline van der Plas staan centraal in twee afleveringen van het programma Stereotypisch. In het YouTube-programma vertellen de 23-jarige Kyle en de 29-jarige Ryan over hoe het is om te leven met een moeder die een bekende politica is.

28 september '23 ( 9:40)

John van den Heuvel op zoek naar de waarheid in docuserie over Joran van der Sloot

Misdaadverslaggever John van den Heuvel is bezig met een documentaireserie over de voor moord veroordeelde Joran van der Sloot. De vierdelige serie De Biecht van Joran is dit najaar te zien op Videoland, vertelde Van den Heuvel woensdag tijdens de seizoenspresentatie van RTL.

28 september '23 ( 8:24)

Laatste tickets over de toonbank voor afscheidstournee Youp van 't Hek

De afscheidstournee van Youp van 't Hek is volledig uitverkocht. Dat heeft zijn impresariaat Hekwerk gemeld. Van 't Hek speelt zijn laatste tournee al vanaf oktober 2021. De allerlaatste voorstelling van De Laatste Ronde!, zoals zijn afscheidsvoorstelling heet, is op 25 mei 2024 in Koninklijk Theater Carré in Amsterdam.

27 september '23 (11:23)

Marco Borsato wordt vervolgd voor ontucht met minderjarige

Marco Borsato wordt vervolgd voor ontucht, waarvoor een toen 22-jarige vrouw in december 2021 aangifte deed. Het OM Midden-Nederland heeft dat woensdag bekendgemaakt. De vrouw beweert dat zij op minderjarige leeftijd is betast door de nu 56-jarige hitzanger en deed aangifte wegens "onzedelijke handelingen".

27 september '23 ( 9:16)

Zomergasten plantte zaadje voor biografie Hans Klok

Zijn optreden in het VPRO-programma Zomergasten heeft geleid tot de biografie van Hans Klok die dinsdag is verschenen. Dat vertelde de bekende goochelaar dinsdag aan tafel bij Humberto op RTL 4.

26 september '23 (12:08)

Sander Schimmelpenninck over vertrek Van Rossem: ze kunnen bellen

Sander Schimmelpenninck lijkt wel interesse te hebben om de plek van Maarten van Rossem over te nemen bij De Slimste Mens. De eenmansjury maakte maandag bekend dat hij net als presentator Philip Freriks gaat stoppen.

26 september '23 ( 8:41)

Ook Maarten van Rossem vertrekt na 2024 bij De Slimste Mens, opvolger nog onbekend

Ook Maarten van Rossem zal na het winterseizoen 2024-2025 bij het programma De Slimste Mens vertrekken. Dat meldt de 79-jarige historicus in een gesprek dat De Telegraaf maandagavond op de website heeft gepubliceerd. Eerder maakte ook presentator Philip Freriks al bekend dan te stoppen. Hij zal worden vervangen door Herman van der Zandt.

25 september '23 (14:25)

B&B Vol Liefde-deelnemer Esra gaat ‘voor onbepaalde tijd’ naar Bram in Zweden

Het lijkt erop alsof de vonk tussen B&B Vol Liefde-deelnemers Bram en Esra een waar vuurtje is geworden. Het is bekend geworden dat Esra bij Bram in is getrokken op zijn boerderij in Zweden. Dat laten de twee weten via een bericht op Instagram.

25 september '23 (13:57)

Dertigers-acteur Reiky de Valk op 23-jarige leeftijd overleden

Acteur Reiky de Valk is op 23-jarige leeftijd overleden. Dat heeft zijn familie bekendgemaakt. De acteur is onder meer bekend van de BNNVARA-dramaserie Dertigers.