Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

'Barbenheimer' levert Pathé recordaantal bezoekers op

Door ANP
schedule 2 min
location_on [xx]km
'Barbenheimer' levert Pathé recordaantal bezoekers op
De filmhits Barbie en Oppenheimer, online samen ook al 'Barbenheimer' genoemd, hebben bioscoopketen Pathé afgelopen weekeinde een recordaantal bezoekers opgeleverd. In totaal kwamen er zaterdag en zondag net iets minder dan 200.000 mensen naar een van de dertig theaters, heeft een woordvoerder maandag bekendgemaakt.

De meeste bezoekers gingen naar de Barbie-film, gevolgd door Oppenheimer. Voor beiden was het het eerste weekend dat de films te zien waren. Ook eerder uitgebrachte films als Mission: Impossible Dead Reckoning Part One, Elemental en Indiana Jones and the Dial of Destiny deden het goed. Exacte cijfers geeft Pathé niet.

Tot nu toe was het weekend van 28 en 29 december 2019 het beste weekend voor Pathé. Toen was Star Wars: The Rise of Skywalker net te zien in de bioscoop.

Hype

Pathé speelde handig in op de hype rond Barbie en Oppenheimer. In veel bioscopen werden de films bewust na elkaar geprogrammeerd zodat bezoekers ze achter elkaar konden zien.

Barbie en Oppenheimer zijn twee van de grootste releases deze zomer. Uit cijfers die de Filmdistributeurs Nederland (FDN) maandag publiceerde, blijkt dat de twee films na release nek-aan-nek gaan. Oppenheimer - een film over de uitvinder van de atoombom - leverde sinds donderdag 2,36 miljoen euro op in Nederland, Barbie 2,35 miljoen. De laatste vertelt het verhaal van de wereldberoemde pop die de échte wereld ontdekt.

21 mei '24 ( 8:56)

Roxeanne Hazes komt met nieuwe muziek: 'Zit in zo'n fijne flow'

Roxeanne Hazes komt vrijdag weer met nieuwe muziek. Dat kondigt de zangeres maandag aan op Instagram.

17 mei '24 ( 9:15)

Gerard Joling bevestigt nieuwe realityserie: 'Het wordt lachen'

De realityserie van Gerard Joling komt er definitief. Dat vertelde de zanger donderdag in het programma van Frank Dane op Radio 538.

17 mei '24 ( 8:55)

Laatste aflevering Máxima dag eerder, op haar verjaardag, online

De laatste aflevering van de serie Máxima komt een dag eerder dan gepland online. De zesde aflevering is vrijdag al te zien in plaats van zaterdag, meldt streamingdienst Videoland.

16 mei '24 ( 8:43)

Krazy House van New Kids-makers vanaf vandaag te zien: ontsporen van sitcom

In hun nieuwe film laten New Kids-makers Steffen & Flip het fenomeen Amerikaanse sitcom volledig ontsporen. Krazy House is vanaf donderdag te zien, en wat het resultaat precies is moeten mensen volgens Steffen Haars "voor zichzelf uitzoeken". "Dus ik nodig iedereen uit om naar de bioscoop te komen en daarna eens met elkaar in gesprek te gaan over wat ze nu eigenlijk gezien hebben", zegt hij tegen het ANP.

16 mei '24 ( 8:40)

Nieuw seizoen Zomergasten met Adriaan van Dis als presentator

Adriaan van Dis presenteert een nieuw seizoen van het interviewprogramma Zomergasten. Dat maakt omroep VPRO donderdagochtend bekend. De 77-jarige Van Dis volgt daarmee Theo Maassen op, die in maart van dit jaar bekendmaakte te stoppen als presentator van het programma na ophef over zijn privéleven. De cabaretier zou zich schuldig hebben gemaakt aan huiselijk geweld, meldde weekblad Privé.

16 mei '24 ( 8:35)

Realityserie met Gordon op komst

Talpa heeft bevestigd dat wordt gewerkt aan een realityserie met Gordon. De zanger zei tegen Shownieuws dat de "soap dit najaar" te zien is op SBS6.

16 mei '24 ( 8:30)

Vanaf 2 september nieuwe talkshow van Eva Jinek

Eva Jinek begint op 2 september met haar nieuwe talkshow op NPO 1. Dat bevestigt AVROTROS na berichtgeving van RTL Boulevard.

15 mei '24 (15:18)

Nieuwe reeks van Hello Goodbye

Joris Linssen is bezig met de opnames van een nieuw seizoen van Hello Goodbye. Dat bevestigt een woordvoerster van KRO-NCRV na berichtgeving van het AD.

14 mei '24 (12:54)

Vanaf deze datum is Wie is de mol? met onbekende Nederlanders te zien

Het extra seizoen van Wie is de mol? met onbekende Nederlanders speelt zich af in Oman. Dat schrijft omroep AVROTROS in een persbericht. Het nieuwe seizoen wordt niet op tv uitgezonden, maar is vanaf 28 juni te streamen op NPO Start.

14 mei '24 ( 9:13)

Ook Frits Barend en Holly Mae Brood spelen in 40-45, de Musical

Holly Mae Brood, Frits Barend en Jonathan Demoor zijn toegevoegd aan de cast van 40-45, de Musical. Dat werd maandag bekendgemaakt tijdens de castpresentatie van het theaterstuk dat op 21 september in première gaat.