Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Nieuw seizoen Zomergasten met Theo Maassen van start met 493.000 kijkers

Door ANP
schedule 2 min
location_on [xx]km
Nieuw seizoen Zomergasten met Theo Maassen van start met 493.000 kijkers
Het nieuwe seizoen van het VPRO-programma Zomergasten is zondagavond van start gegaan met 493.000 kijkers. Cabaretier Theo Maassen maakte zijn debuut als presentator van het NPO 2-programma met een interview met kosmoloog Thomas Hartog.

Maassen scoort met de eerste aflevering iets minder goed dan zijn voorganger Janine Abbring deed met de eerste aflevering van het vorige seizoen. Naar de seizoensopener met Humberto Tan als gast keken toen 526.000 mensen. In 2021 ging het interviewprogramma van start met 342.000 voor architect en Rijksbouwmeester Floris Alkemade.

Maassen praat de komende weken nog met schrijfster Bibi Dumon Tak, oud-Kamervoorzitter Khadija Arib, cartoonist Kamagurka en choreograaf Alida Dors.

In de lijst met de best bekeken programma's van de zondagavond staat Zomergasten op de 15e plaats. De eerste plaats is voor het NOS Journaal van 20 uur, waar op NPO 1 ruim 2,3 miljoen mensen naar keken. De plekken 2 tot en met 6 zijn voor sport, met de registratie van de Tour de France met ruim 1,5 miljoen kijkers als meest bekeken sportprogramma. Met 1.489.000 kijkers is de eerste wedstrijd van Oranje op het WK vrouwenvoetbal goed voor de derde plaats.

Het best bekeken programma van RTL 4 was het Half Acht Nieuws met 673.000, op de voet gevolgd door Hart van Nederland, dat met 672.000 het best bekeken programma van SBS 6 werd.

21 mei '24 ( 8:56)

Roxeanne Hazes komt met nieuwe muziek: 'Zit in zo'n fijne flow'

Roxeanne Hazes komt vrijdag weer met nieuwe muziek. Dat kondigt de zangeres maandag aan op Instagram.

17 mei '24 ( 9:15)

Gerard Joling bevestigt nieuwe realityserie: 'Het wordt lachen'

De realityserie van Gerard Joling komt er definitief. Dat vertelde de zanger donderdag in het programma van Frank Dane op Radio 538.

17 mei '24 ( 8:55)

Laatste aflevering Máxima dag eerder, op haar verjaardag, online

De laatste aflevering van de serie Máxima komt een dag eerder dan gepland online. De zesde aflevering is vrijdag al te zien in plaats van zaterdag, meldt streamingdienst Videoland.

16 mei '24 ( 8:43)

Krazy House van New Kids-makers vanaf vandaag te zien: ontsporen van sitcom

In hun nieuwe film laten New Kids-makers Steffen & Flip het fenomeen Amerikaanse sitcom volledig ontsporen. Krazy House is vanaf donderdag te zien, en wat het resultaat precies is moeten mensen volgens Steffen Haars "voor zichzelf uitzoeken". "Dus ik nodig iedereen uit om naar de bioscoop te komen en daarna eens met elkaar in gesprek te gaan over wat ze nu eigenlijk gezien hebben", zegt hij tegen het ANP.

16 mei '24 ( 8:40)

Nieuw seizoen Zomergasten met Adriaan van Dis als presentator

Adriaan van Dis presenteert een nieuw seizoen van het interviewprogramma Zomergasten. Dat maakt omroep VPRO donderdagochtend bekend. De 77-jarige Van Dis volgt daarmee Theo Maassen op, die in maart van dit jaar bekendmaakte te stoppen als presentator van het programma na ophef over zijn privéleven. De cabaretier zou zich schuldig hebben gemaakt aan huiselijk geweld, meldde weekblad Privé.

16 mei '24 ( 8:35)

Realityserie met Gordon op komst

Talpa heeft bevestigd dat wordt gewerkt aan een realityserie met Gordon. De zanger zei tegen Shownieuws dat de "soap dit najaar" te zien is op SBS6.

16 mei '24 ( 8:30)

Vanaf 2 september nieuwe talkshow van Eva Jinek

Eva Jinek begint op 2 september met haar nieuwe talkshow op NPO 1. Dat bevestigt AVROTROS na berichtgeving van RTL Boulevard.

15 mei '24 (15:18)

Nieuwe reeks van Hello Goodbye

Joris Linssen is bezig met de opnames van een nieuw seizoen van Hello Goodbye. Dat bevestigt een woordvoerster van KRO-NCRV na berichtgeving van het AD.

14 mei '24 (12:54)

Vanaf deze datum is Wie is de mol? met onbekende Nederlanders te zien

Het extra seizoen van Wie is de mol? met onbekende Nederlanders speelt zich af in Oman. Dat schrijft omroep AVROTROS in een persbericht. Het nieuwe seizoen wordt niet op tv uitgezonden, maar is vanaf 28 juni te streamen op NPO Start.

14 mei '24 ( 9:13)

Ook Frits Barend en Holly Mae Brood spelen in 40-45, de Musical

Holly Mae Brood, Frits Barend en Jonathan Demoor zijn toegevoegd aan de cast van 40-45, de Musical. Dat werd maandag bekendgemaakt tijdens de castpresentatie van het theaterstuk dat op 21 september in première gaat.