Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Barbie-film grote hit in Nederlandse bios, lijkt Oppenheimer te verslaan

Door ANP
schedule 4 min
location_on [xx]km
Barbie-film grote hit in Nederlandse bios, lijkt Oppenheimer te verslaan
Barbie is een grote hit in de Nederlandse bioscopen. De film, die sinds woensdag in de bioscopen draait, heeft binnen vier dagen al 250.000 bezoekers getrokken. Dat heeft distributeur Warner Bros. zondag gemeld. Dit is het aantal bezoekers tot zondagochtend, inclusief de bezoekers van de speciale Ladies Nights die dinsdagavond in tientallen bioscopen werden georganiseerd.

"De film overtreft alle verwachtingen", aldus een woordvoerder van Warner Bros. "We krijgen van veel theaters te horen dat ze extra voorstellingen hebben ingepland om aan de vraag te kunnen voldoen. Er worden vergelijkingen getrokken met de taferelen die de films van Harry Potter veroorzaakten."

Barbie is hard op weg om het beste openingsweekend van 2023 te worden. Dit record staat nu op naam van de Mario Bros-film, waar in de eerste vijf dagen bijna 390.000 mensen heen gingen. De komedie met actrice Margot Robbie in de titelrol draait nu in Nederland in 161 bioscoopzalen.

De film doet het internationaal ook bijzonder goed. Volgens analisten gaat Barbie in de VS het eerste weekend uitkomen op meer dan 110 miljoen dollar.

Barbenheimer

In Nederland opende de film Barbie donderdag met een opbrengst van 600.000 euro, de beste opening van 2023. Oppenheimer bracht donderdag in Nederland 435.000 euro op. Het was wel de beste opening voor een film van regisseur Christopher Nolan ooit.

Barbie is een film waarin de wereldberoemde pop (gespeeld door Margot Robbie) ontdekt dat er naast haar barbiewereld een échte wereld bestaat waar mannen en vrouwen nog lang niet gelijk zijn. Oppenheimer van regisseur Christopher Nolan is een filosofische biografiefilm over de uitvinder van de atoombom. Beide titels kregen wereldwijd erg goede recensies.

Volgens analisten gaat Barbie het eerste weekend in de VS uitkomen op 110 miljoen dollar, meldt de website NME. Mogelijk breekt de film zelfs het record voor de beste opening ooit voor een film die door een vrouw is geregisseerd. Oppenheimer zal het naar verwachting moeten doen met pakweg de helft van dat bedrag, 50 miljoen dollar.

27 mei '24 (14:00)

Joost Klein sneert naar songfestival: "fuck Eurovision"

VANCOUVER (ANP) - Joost Klein heeft tijdens zijn eerste buitenlandse optreden na het Eurovisie Songfestival uitgehaald naar het evenement. Tijdens zijn show op een festival in Vancouver in Canada riep hij "fuck Eurovision", zo is te zien op beelden op sociale media.

27 mei '24 (10:58)

René van Kooten en anderen dit najaar op tournee met musicalhits

René van Kooten, Brigitte Heitzer, Nurlaila Karim en andere musicalsterren zijn dit najaar in verschillende theaters te zien tijdens de Musical Autumn Nights. De tour, waarin hits uit verschillende musicals te horen zijn, gaat vanaf september langs zes Nederlandse theaters.

24 mei '24 ( 8:52)

'The Dutch Giant' Olivier Richters krijgt vaste rol als schurk in hitserie Reacher

De Nederlandse acteur en bodybuilder Olivier Richters heeft een vaste rol te pakken in de hitserie Reacher van Prime. De streamingdienst bevestigde vrijdag op sociale media het nieuws dat 'The Dutch Giant', zoals zijn bijnaam luidt, de rol van schurk Paulie gaat spelen.

23 mei '24 ( 9:05)

Deze acteurs vertolken de hoofdrollen van Moulin Rouge! De Musical

Martijn Noort en Keoma Aidhen gaan de hoofdrollen vertolken in de Nederlandse versie van Moulin Rouge! De Musical. Noort kruipt in de huid van schrijver Christian en Aidhen speelt de rol van courtisane Satine, heeft Stage Entertainment woensdag bekendgemaakt.

23 mei '24 ( 8:48)

Negatieve berichtgeving zorgde bijna voor burn-out Duncan Laurence

De manier waarop Duncan Laurence en zijn songfestivalprotegés Mia Nicolai en Dion Cooper vorig jaar werden afgemaakt in sommige media heeft bij het trio veel pijn veroorzaakt. De negatieve berichtgeving had zo'n grote impact dat ze al tegen een burn-out aan zaten terwijl het Eurovisie Songfestival nog niet eens was begonnen, kijkt de zanger terug in de podcast Lightless Lounge van Nikkie de Jager en Wes van Os.

23 mei '24 ( 8:34)

Stuntkabouter en Joost Klein in vliegtuig naar 'geheime plek'

Joost Klein heeft voor het eerst sinds zijn diskwalificatie op het Eurovisie Songfestival weer beelden van zichzelf op Instagram geplaatst. In een korte video in zijn Stories is te zien hoe de zanger samen met zijn goede vriend Stuntkabouter in het vliegtuig zit, op weg naar een "geheime plek".

23 mei '24 ( 8:30)

Dorian Bindels en Bertrie Wierenga: 'Wij worden papa en mama'

Bertrie Wierenga en Dorian Bindels verwachten hun eerste kindje. Het acteurskoppel, dat elkaar leerde kennen op de set van Goede Tijden, Slechte Tijden, maakte het babynieuws woensdag bekend via Instagram.

22 mei '24 (12:29)

Film met Henry van Loon en Robbert Rodenburg beleeft wereldpremière

De nieuwe Nederlandse bioscoopfilm OUT met onder anderen Robbert Rodenburg, Henry van Loon en Victor Löw beleeft op 25 juni de wereldpremière op het filmfestival Frameline in San Francisco. Dat maakte agentschap ArtistMan woensdag bekend op het filmfestival van Cannes.

22 mei '24 ( 8:48)

Nielson brengt nummer over Joost Klein uit

Nielson heeft zijn muzikale ode aan songfestivaldeelnemer Joost Klein uitgebracht. Het nummer Joost staat op Spotify.

21 mei '24 (13:21)

Acteur Frank Schaafsma (59) uit Schatjes! overleden

Acteur en muzikant Frank Schaafsma is overleden. Dat bevestigt een goede vriend van de acteur dinsdag aan het ANP, nadat de familie van Schaafsma zijn overlijden had gemeld op een besloten Facebookpagina. Schaafsma is 59 jaar geworden.