Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Barbie-film grote hit in Nederlandse bios, lijkt Oppenheimer te verslaan

Door ANP
schedule 4 min
Barbie-film grote hit in Nederlandse bios, lijkt Oppenheimer te verslaan
Barbie is een grote hit in de Nederlandse bioscopen. De film, die sinds woensdag in de bioscopen draait, heeft binnen vier dagen al 250.000 bezoekers getrokken. Dat heeft distributeur Warner Bros. zondag gemeld. Dit is het aantal bezoekers tot zondagochtend, inclusief de bezoekers van de speciale Ladies Nights die dinsdagavond in tientallen bioscopen werden georganiseerd.

"De film overtreft alle verwachtingen", aldus een woordvoerder van Warner Bros. "We krijgen van veel theaters te horen dat ze extra voorstellingen hebben ingepland om aan de vraag te kunnen voldoen. Er worden vergelijkingen getrokken met de taferelen die de films van Harry Potter veroorzaakten."

Barbie is hard op weg om het beste openingsweekend van 2023 te worden. Dit record staat nu op naam van de Mario Bros-film, waar in de eerste vijf dagen bijna 390.000 mensen heen gingen. De komedie met actrice Margot Robbie in de titelrol draait nu in Nederland in 161 bioscoopzalen.

De film doet het internationaal ook bijzonder goed. Volgens analisten gaat Barbie in de VS het eerste weekend uitkomen op meer dan 110 miljoen dollar.

Barbenheimer

In Nederland opende de film Barbie donderdag met een opbrengst van 600.000 euro, de beste opening van 2023. Oppenheimer bracht donderdag in Nederland 435.000 euro op. Het was wel de beste opening voor een film van regisseur Christopher Nolan ooit.

Barbie is een film waarin de wereldberoemde pop (gespeeld door Margot Robbie) ontdekt dat er naast haar barbiewereld een échte wereld bestaat waar mannen en vrouwen nog lang niet gelijk zijn. Oppenheimer van regisseur Christopher Nolan is een filosofische biografiefilm over de uitvinder van de atoombom. Beide titels kregen wereldwijd erg goede recensies.

Volgens analisten gaat Barbie het eerste weekend in de VS uitkomen op 110 miljoen dollar, meldt de website NME. Mogelijk breekt de film zelfs het record voor de beste opening ooit voor een film die door een vrouw is geregisseerd. Oppenheimer zal het naar verwachting moeten doen met pakweg de helft van dat bedrag, 50 miljoen dollar.

26 september '23 (12:08)

Sander Schimmelpenninck over vertrek Van Rossem: ze kunnen bellen

Sander Schimmelpenninck lijkt wel interesse te hebben om de plek van Maarten van Rossem over te nemen bij De Slimste Mens. De eenmansjury maakte maandag bekend dat hij net als presentator Philip Freriks gaat stoppen.

26 september '23 ( 8:41)

Ook Maarten van Rossem vertrekt na 2024 bij De Slimste Mens, opvolger nog onbekend

Ook Maarten van Rossem zal na het winterseizoen 2024-2025 bij het programma De Slimste Mens vertrekken. Dat meldt de 79-jarige historicus in een gesprek dat De Telegraaf maandagavond op de website heeft gepubliceerd. Eerder maakte ook presentator Philip Freriks al bekend dan te stoppen. Hij zal worden vervangen door Herman van der Zandt.

25 september '23 (14:25)

B&B Vol Liefde-deelnemer Esra gaat ‘voor onbepaalde tijd’ naar Bram in Zweden

Het lijkt erop alsof de vonk tussen B&B Vol Liefde-deelnemers Bram en Esra een waar vuurtje is geworden. Het is bekend geworden dat Esra bij Bram in is getrokken op zijn boerderij in Zweden. Dat laten de twee weten via een bericht op Instagram.

25 september '23 (13:57)

Dertigers-acteur Reiky de Valk op 23-jarige leeftijd overleden

Acteur Reiky de Valk is op 23-jarige leeftijd overleden. Dat heeft zijn familie bekendgemaakt. De acteur is onder meer bekend van de BNNVARA-dramaserie Dertigers.

22 september '23 ( 9:33)

Nieuwe documentaire André Hazes junior in november op Videoland

Binnenkort is een nieuwe documentaire over André Hazes junior te zien. De driedelige documentaire heet André Hazes: The Next Chapter en is vanaf 18 november wekelijks op Videoland te streamen, zo werd donderdag bekendgemaakt in RTL Boulevard.

22 september '23 ( 9:06)

Ook B&B Vol Liefde genomineerd voor Gouden Televizier-Ring

B&B Vol Liefde (RTL 4), De Oranjezomer (SBS6) en Oogappels (BNNVARA) maken dit jaar kans op de Gouden Televizier-Ring. De genomineerden voor de belangrijkste televisieprijs werden donderdagavond bekendgemaakt in RTL Boulevard.

21 september '23 ( 9:38)

VVD stelt Kamervragen over kritiek op programma The Biohack Project

Twee Kamerleden van de VVD hebben woensdag Kamervragen gesteld over het KRO-NCRV-programma The Biohack Project. De leden willen van demissionair minister Ernst Kuipers (Volksgezondheid) en demissionair staatssecretaris Gunay Uslu (Onderwijs, Cultuur en Wetenschap) duidelijkheid krijgen rondom de kritiek op het programma.

21 september '23 ( 6:08)

Fotograaf Erwin Olaf enkele weken na longtransplantatie onverwachts overleden

Erwin Olaf (64) is enkele weken na een longtransplantatie woensdagochtend onverwachts overleden. Dat heeft de manager van de fotograaf namens de familie bevestigd aan het ANP.

20 september '23 (15:08)

Lubach scoort onlinehit met fictieve TikTokvlog van Alexia

Een item uit De Avondshow met Arjen Lubach over de eerste Prinsjesdag van prinses Alexia is online een groot succes. Het fragment, waarin de 18-jarige Alexia zogenaamd een vlog van Prinsjesdag maakt, werd binnen zestien uur bijna 2 miljoen keer bekeken. Dat hebben producent Human Factor TV en de VPRO gemeld.

19 september '23 ( 8:56)

Na kritiek op The Biohack Project voegt KRO-NCRV disclaimer toe aan programma

KRO-NCRV heeft na kritiek op The Biohack Project een disclaimer toegevoegd die voorafgaand aan de tweede aflevering op maandagavond te zien was. Daarin staat dat het gaat om een "adventure-reality programma" en dat biohacking "geen wetenschap" is.