Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Hans Klok opent volledige trukendoos tijdens shows op Texel

Door ANP
schedule 6 min
location_on [xx]km
Hans Klok opent volledige trukendoos tijdens shows op Texel
Hans Klok staat deze zomer van 18 tot en met 27 augustus met zijn show Hans Klok & Friends in Den Burg, het grootste dorp op het waddeneiland Texel. Daar tovert de 54-jarige illusionist alles uit zijn trukendoos, in samenwerking met andere acts. Plannen voor de shows deelde Klok dinsdag tijdens een persevenement op het eiland.

Hans Klok staat deze zomer van 18 tot en met 27 augustus met zijn show Hans Klok & Friends in Den Burg, het grootste dorp op het waddeneiland Texel. Daar tovert de 54-jarige illusionist alles uit zijn trukendoos, in samenwerking met andere acts. Plannen voor de shows deelde Klok dinsdag tijdens een persevenement op het eiland.

De afgelopen weken toerde Klok met zijn circusshow door Duitsland, en nu brengt hij die show dus naar Texel. Wat het publiek gaat zien? "Zelf praat ik de show aan elkaar en met mijn Diva's of Magic doe ik natuurlijk de grootste trucs." Ook zijn er messenwerpers uit Italië en belooft Klok een spectaculaire act met een kruisboogschutter.

Voor Klok voelt het ook alsof hij Las Vegas naar Texel haalt. Hij emigreerde naar de Amerikaanse stad om er tien jaar lang shows te geven, maar keerde uiteindelijk terug omdat optreden niet meer mogelijk was vanwege de coronacrisis. En naast Klok, is ook het variété terug. "Als we een ding hebben bewezen, dan is dat het wel", vertelt hij. "Tijdens onze shows zitten mensen één uur en vijftig minuten eens niet op hun telefoon."

Klok kwam in zijn jeugd vaak en graag met zijn ouders op Texel, voor vakanties vooral. "Het is een jeugdherinnering. Nu ik hier weer ben, denk ik: heerlijk, die rust", vertelt Klok. "Zelf zit ik natuurlijk altijd in die drukte." Een deel van die drukte neemt de illusionist ook mee naar Texel voor zijn optredens. "Een enorme tent gaat mee, heel veel woonwagens en natuurlijk een hoop artiesten."

Meesterbedrieger

Het goochelen in een circustent is wat Klok betreft wel moeilijker dan in theaters. Het heeft er alles mee te maken dat het publiek volledig om hem heen zit, in plaats van enkel voor zijn neus. "Je wordt van alle kanten bekeken, dus dan is het bedriegen van mensen toch moeilijker. En dat is in feite wat ik ben, een meesterbedrieger."

Met zijn show wil Klok tevens een duidelijke boodschap uitdragen. "Dat hetgeen je droomt, dat je dat ook waar kan maken", zegt Klok. Dat motto betrekt hij ook op zichzelf, met bijvoorbeeld zijn Las Vegas-avontuur dat ten einde kwam. "Een verloren slag is nog geen verloren oorlog. Er zijn altijd weer nieuwe dromen."

Of Klok zijn shows op Texel kan geven is echter nog niet helemaal zeker. Een woordvoerder van de gemeente Texel laat aan het ANP weten dat de vergunning nog niet helemaal rond is. De zegsman van Klok heeft er het volste vertrouwen in dat dat wel goed komt. "Dat komt het altijd", zegt hij.

30 mei '24 ( 8:45)

Wieteke van Dort legt werk als actrice neer als gevolg van ziekte

Wieteke van Dort is ernstig ziek. De 81-jarige zangeres en actrice heeft uitgezaaide kanker, meldt haar management woensdagavond.

30 mei '24 ( 8:35)

'Verloren' gitaar van John Lennon geveild voor 2,7 miljoen euro

Een gitaar van John Lennon, die lange tijd als verloren was beschouwd voordat hij op een zolder werd aangetroffen, is in New York geveild voor 2,9 miljoen dollar (zo'n 2,7 miljoen euro). Daarmee is het de duurste Beatles-gitaar ooit geveild. Dat heeft veilinghuis Julien's bekendgemaakt.

30 mei '24 ( 8:33)

Dit is de mooiste vrouw van Nederland volgens FHM

Gwen van Poorten is door mannenplatform FHM uitgeroepen tot mooiste vrouw van Nederland. De presentatrice staat bovenaan de jaarlijks samengestelde FHM500. De prijzen werden woensdagavond uitgereikt in The Harbour Club Theater in Amsterdam.

29 mei '24 (15:15)

Jeroen Rietbergen niet vervolgd in zedenzaak rondom The Voice

Jeroen Rietbergen wordt niet vervolgd in een zedenzaak die tegen hem werd aangespannen voor vermeend grensoverschrijdend gedrag rond opnames van het tv-programma The Voice of Holland. Dat maakte het Openbaar Ministerie (OM) woensdag bekend. Het OM heeft besloten de zedenzaak te seponeren, omdat het "geen wettig en overtuigend bewijs voor een strafbaar feit" ziet.

29 mei '24 (12:34)

Snollebollekes-zanger Rob Kemps gaat theater in

Snollebollekes-zanger Rob Kemps gaat het theater in. De entertainer maakt volgend jaar zijn theaterdebuut met de solovoorstelling Hemel op aarde. De voorstelling, over zijn fascinatie voor de Parijse begraafplaats Père-Lachaise, is vanaf januari 2025 door het hele land te zien.

29 mei '24 ( 9:16)

Elise Schaap en Gijs Naber in nieuwe misdaadserie van Prime Video

Elise Schaap en Gijs Naber spelen in de misdaadserie Bad Standing van Prime Video. De nieuwe serie is een van de acht nieuwe films en series die de streamingdienst dinsdag heeft aangekondigd tijdens het evenement Prime Video Presents Nederland.

29 mei '24 ( 8:57)

AVROTROS haalde Muziekkaravaan offline na overleg met Ten Damme

AVROTROS heeft de afleveringen van het programma Ali B en de Muziekkaravaan offline gehaald. Dit gebeurde al enige tijd geleden, nadat de omroep overleg had gepleegd met Ellen ten Damme. Een woordvoerder van de omroep heeft dinsdag een bericht hierover in RTL Boulevard bevestigd.

29 mei '24 ( 8:53)

Peter Heerschop en Viggo Waas gaan weer theater in

Cabaretiers en boezemvrienden Peter Heerschop en Viggo Waas gaan in 2025 weer samen het theater in. Zij spelen vanaf april 2025 hun programma Jeugd. Dat heeft Bos Theaterproducties dinsdag gemeld.

28 mei '24 ( 8:46)

Anne Wil Blankers en Daniel Cornelissen gaan samen het theater in

Actrice Anne Wil Blankers gaat komend seizoen weer het theater in. Het 83-jarige theatericoon staat op de planken met Pepijn Schoneveld, Lies Visschedijk, Daniel Cornelissen en en Dick van den Toorn in het stuk Galerie The Waverly. Dat heeft MORE Theater Producties bekendgemaakt.

27 mei '24 (14:00)

Joost Klein sneert naar songfestival: "fuck Eurovision"

VANCOUVER (ANP) - Joost Klein heeft tijdens zijn eerste buitenlandse optreden na het Eurovisie Songfestival uitgehaald naar het evenement. Tijdens zijn show op een festival in Vancouver in Canada riep hij "fuck Eurovision", zo is te zien op beelden op sociale media.