Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Hans Klok opent volledige trukendoos tijdens shows op Texel

Door ANP
schedule 6 min
Hans Klok opent volledige trukendoos tijdens shows op Texel
Hans Klok staat deze zomer van 18 tot en met 27 augustus met zijn show Hans Klok & Friends in Den Burg, het grootste dorp op het waddeneiland Texel. Daar tovert de 54-jarige illusionist alles uit zijn trukendoos, in samenwerking met andere acts. Plannen voor de shows deelde Klok dinsdag tijdens een persevenement op het eiland.

Hans Klok staat deze zomer van 18 tot en met 27 augustus met zijn show Hans Klok & Friends in Den Burg, het grootste dorp op het waddeneiland Texel. Daar tovert de 54-jarige illusionist alles uit zijn trukendoos, in samenwerking met andere acts. Plannen voor de shows deelde Klok dinsdag tijdens een persevenement op het eiland.

De afgelopen weken toerde Klok met zijn circusshow door Duitsland, en nu brengt hij die show dus naar Texel. Wat het publiek gaat zien? "Zelf praat ik de show aan elkaar en met mijn Diva's of Magic doe ik natuurlijk de grootste trucs." Ook zijn er messenwerpers uit Italië en belooft Klok een spectaculaire act met een kruisboogschutter.

Voor Klok voelt het ook alsof hij Las Vegas naar Texel haalt. Hij emigreerde naar de Amerikaanse stad om er tien jaar lang shows te geven, maar keerde uiteindelijk terug omdat optreden niet meer mogelijk was vanwege de coronacrisis. En naast Klok, is ook het variété terug. "Als we een ding hebben bewezen, dan is dat het wel", vertelt hij. "Tijdens onze shows zitten mensen één uur en vijftig minuten eens niet op hun telefoon."

Klok kwam in zijn jeugd vaak en graag met zijn ouders op Texel, voor vakanties vooral. "Het is een jeugdherinnering. Nu ik hier weer ben, denk ik: heerlijk, die rust", vertelt Klok. "Zelf zit ik natuurlijk altijd in die drukte." Een deel van die drukte neemt de illusionist ook mee naar Texel voor zijn optredens. "Een enorme tent gaat mee, heel veel woonwagens en natuurlijk een hoop artiesten."

Meesterbedrieger

Het goochelen in een circustent is wat Klok betreft wel moeilijker dan in theaters. Het heeft er alles mee te maken dat het publiek volledig om hem heen zit, in plaats van enkel voor zijn neus. "Je wordt van alle kanten bekeken, dus dan is het bedriegen van mensen toch moeilijker. En dat is in feite wat ik ben, een meesterbedrieger."

Met zijn show wil Klok tevens een duidelijke boodschap uitdragen. "Dat hetgeen je droomt, dat je dat ook waar kan maken", zegt Klok. Dat motto betrekt hij ook op zichzelf, met bijvoorbeeld zijn Las Vegas-avontuur dat ten einde kwam. "Een verloren slag is nog geen verloren oorlog. Er zijn altijd weer nieuwe dromen."

Of Klok zijn shows op Texel kan geven is echter nog niet helemaal zeker. Een woordvoerder van de gemeente Texel laat aan het ANP weten dat de vergunning nog niet helemaal rond is. De zegsman van Klok heeft er het volste vertrouwen in dat dat wel goed komt. "Dat komt het altijd", zegt hij.

29 september '23 (12:54)

Veranderingen in Hotel Hollandia met Paul de Leeuw na kritiek

Paul de Leeuw had uiteraard gehoopt dat zijn nieuwe NPO-programma Hotel Hollandia direct goed werd ontvangen, maar tegelijkertijd vindt hij de kritiek op de tv-show "helemaal niet erg". Dat zegt de 61-jarige presentator vrijdag in de Radio 538 Ochtendshow. "Het is juist ook wel weer leuk, want je gaat proberen om het beter te maken." In de tweede aflevering zullen dan ook veranderingen te zien zijn.

29 september '23 (11:21)

Kroos van Caroline van der Plas in programma Stereotypisch

De kinderen van BBB-leider Caroline van der Plas staan centraal in twee afleveringen van het programma Stereotypisch. In het YouTube-programma vertellen de 23-jarige Kyle en de 29-jarige Ryan over hoe het is om te leven met een moeder die een bekende politica is.

28 september '23 ( 9:40)

John van den Heuvel op zoek naar de waarheid in docuserie over Joran van der Sloot

Misdaadverslaggever John van den Heuvel is bezig met een documentaireserie over de voor moord veroordeelde Joran van der Sloot. De vierdelige serie De Biecht van Joran is dit najaar te zien op Videoland, vertelde Van den Heuvel woensdag tijdens de seizoenspresentatie van RTL.

28 september '23 ( 8:24)

Laatste tickets over de toonbank voor afscheidstournee Youp van 't Hek

De afscheidstournee van Youp van 't Hek is volledig uitverkocht. Dat heeft zijn impresariaat Hekwerk gemeld. Van 't Hek speelt zijn laatste tournee al vanaf oktober 2021. De allerlaatste voorstelling van De Laatste Ronde!, zoals zijn afscheidsvoorstelling heet, is op 25 mei 2024 in Koninklijk Theater Carré in Amsterdam.

27 september '23 (11:23)

Marco Borsato wordt vervolgd voor ontucht met minderjarige

Marco Borsato wordt vervolgd voor ontucht, waarvoor een toen 22-jarige vrouw in december 2021 aangifte deed. Het OM Midden-Nederland heeft dat woensdag bekendgemaakt. De vrouw beweert dat zij op minderjarige leeftijd is betast door de nu 56-jarige hitzanger en deed aangifte wegens "onzedelijke handelingen".

27 september '23 ( 9:16)

Zomergasten plantte zaadje voor biografie Hans Klok

Zijn optreden in het VPRO-programma Zomergasten heeft geleid tot de biografie van Hans Klok die dinsdag is verschenen. Dat vertelde de bekende goochelaar dinsdag aan tafel bij Humberto op RTL 4.

26 september '23 (12:08)

Sander Schimmelpenninck over vertrek Van Rossem: ze kunnen bellen

Sander Schimmelpenninck lijkt wel interesse te hebben om de plek van Maarten van Rossem over te nemen bij De Slimste Mens. De eenmansjury maakte maandag bekend dat hij net als presentator Philip Freriks gaat stoppen.

26 september '23 ( 8:41)

Ook Maarten van Rossem vertrekt na 2024 bij De Slimste Mens, opvolger nog onbekend

Ook Maarten van Rossem zal na het winterseizoen 2024-2025 bij het programma De Slimste Mens vertrekken. Dat meldt de 79-jarige historicus in een gesprek dat De Telegraaf maandagavond op de website heeft gepubliceerd. Eerder maakte ook presentator Philip Freriks al bekend dan te stoppen. Hij zal worden vervangen door Herman van der Zandt.

25 september '23 (14:25)

B&B Vol Liefde-deelnemer Esra gaat ‘voor onbepaalde tijd’ naar Bram in Zweden

Het lijkt erop alsof de vonk tussen B&B Vol Liefde-deelnemers Bram en Esra een waar vuurtje is geworden. Het is bekend geworden dat Esra bij Bram in is getrokken op zijn boerderij in Zweden. Dat laten de twee weten via een bericht op Instagram.

25 september '23 (13:57)

Dertigers-acteur Reiky de Valk op 23-jarige leeftijd overleden

Acteur Reiky de Valk is op 23-jarige leeftijd overleden. Dat heeft zijn familie bekendgemaakt. De acteur is onder meer bekend van de BNNVARA-dramaserie Dertigers.