Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Dit is de vijfde Zomergast van het seizoen

Door ANP
schedule 3 min
Dit is de vijfde Zomergast van het seizoen
De Belgische cartoonist Kamagurka is de vijfde gast in VPRO Zomergasten. Theo Maassen, die de presentatie van het tv-programma heeft overgenomen van Janine Abbring, interviewt hem op 20 augustus over zijn favoriete televisieavond.

Maassen noemt Kamagurka een "one-of-a-kind" kunstenaar die met "niks of niemand" te vergelijken is. "Een fenomeen. Hij is cartoonist, schilder, performer, allround kunstenaar. Een absurdist. Zijn werk is onzinnig en diepzinnig tegelijk. Ontwrichtend, maar altijd vrolijk. Het zal mij benieuwen, mijn gesprek met Kamagurka."

De cartoonist wil in zijn gesprek met Maassen laten zien welke "humoristen" hem als mens hebben gevormd. "Ik wil een monument oprichten voor de visionaire absurdisten, mensen als Spike Milligan, de Britse komiek die bijna vergeten is maar zonder wie Monty Python niet denkbaar zou zijn geweest."

Grenzen

Ook wil hij het hebben over grenzen. "Over de grens van de grap, de mensen die die grens aftasten en er soms overheen gaan. Maar ook over letterlijke grenzen, over de vraag waarom wij in Vlaanderen dol waren op Koot en Bie, maar ik nooit aan een Fransman heb kunnen uitleggen wat daar nou zo goed aan was. En over de grens tussen humor en waanzin, waarbij je weet dat als je die eenmaal bent overgestoken, het erg lastig is om ooit terug te keren."

Het nieuwe seizoen start op 13 augustus met schrijfster Bibi Dumon Tak als eerste gast. In de weken daarna schuiven kosmoloog Thomas Hertog, filmmaker Hoyte van Hoytema en oud-Kamervoorzitter Khadija Arib aan.

26 september '23 ( 8:41)

Ook Maarten van Rossem vertrekt na 2024 bij De Slimste Mens, opvolger nog onbekend

Ook Maarten van Rossem zal na het winterseizoen 2024-2025 bij het programma De Slimste Mens vertrekken. Dat meldt de 79-jarige historicus in een gesprek dat De Telegraaf maandagavond op de website heeft gepubliceerd. Eerder maakte ook presentator Philip Freriks al bekend dan te stoppen. Hij zal worden vervangen door Herman van der Zandt.

25 september '23 (14:25)

B&B Vol Liefde-deelnemer Esra gaat ‘voor onbepaalde tijd’ naar Bram in Zweden

Het lijkt erop alsof de vonk tussen B&B Vol Liefde-deelnemers Bram en Esra een waar vuurtje is geworden. Het is bekend geworden dat Esra bij Bram in is getrokken op zijn boerderij in Zweden. Dat laten de twee weten via een bericht op Instagram.

25 september '23 (13:57)

Dertigers-acteur Reiky de Valk op 23-jarige leeftijd overleden

Acteur Reiky de Valk is op 23-jarige leeftijd overleden. Dat heeft zijn familie bekendgemaakt. De acteur is onder meer bekend van de BNNVARA-dramaserie Dertigers.

22 september '23 ( 9:33)

Nieuwe documentaire André Hazes junior in november op Videoland

Binnenkort is een nieuwe documentaire over André Hazes junior te zien. De driedelige documentaire heet André Hazes: The Next Chapter en is vanaf 18 november wekelijks op Videoland te streamen, zo werd donderdag bekendgemaakt in RTL Boulevard.

22 september '23 ( 9:06)

Ook B&B Vol Liefde genomineerd voor Gouden Televizier-Ring

B&B Vol Liefde (RTL 4), De Oranjezomer (SBS6) en Oogappels (BNNVARA) maken dit jaar kans op de Gouden Televizier-Ring. De genomineerden voor de belangrijkste televisieprijs werden donderdagavond bekendgemaakt in RTL Boulevard.

21 september '23 ( 9:38)

VVD stelt Kamervragen over kritiek op programma The Biohack Project

Twee Kamerleden van de VVD hebben woensdag Kamervragen gesteld over het KRO-NCRV-programma The Biohack Project. De leden willen van demissionair minister Ernst Kuipers (Volksgezondheid) en demissionair staatssecretaris Gunay Uslu (Onderwijs, Cultuur en Wetenschap) duidelijkheid krijgen rondom de kritiek op het programma.

21 september '23 ( 6:08)

Fotograaf Erwin Olaf enkele weken na longtransplantatie onverwachts overleden

Erwin Olaf (64) is enkele weken na een longtransplantatie woensdagochtend onverwachts overleden. Dat heeft de manager van de fotograaf namens de familie bevestigd aan het ANP.

20 september '23 (15:08)

Lubach scoort onlinehit met fictieve TikTokvlog van Alexia

Een item uit De Avondshow met Arjen Lubach over de eerste Prinsjesdag van prinses Alexia is online een groot succes. Het fragment, waarin de 18-jarige Alexia zogenaamd een vlog van Prinsjesdag maakt, werd binnen zestien uur bijna 2 miljoen keer bekeken. Dat hebben producent Human Factor TV en de VPRO gemeld.

19 september '23 ( 8:56)

Na kritiek op The Biohack Project voegt KRO-NCRV disclaimer toe aan programma

KRO-NCRV heeft na kritiek op The Biohack Project een disclaimer toegevoegd die voorafgaand aan de tweede aflevering op maandagavond te zien was. Daarin staat dat het gaat om een "adventure-reality programma" en dat biohacking "geen wetenschap" is.

18 september '23 (11:46)

Kandidaat Miljoenenjacht sleept aanzienlijk geldbedrag binnen

Gisteravond hebben de kijkers van de Miljoenenjacht hun ogen uitgekeken. Daar heeft kandidaat Ivo (42) een mooi geldbedrag gewonnen. Hiermee wil hij de voorgevel van zijn huis klaarmaken. Hij houdt waarschijnlijk wel een deel van het gewonnen bedrag over. De winst verbaasde niet alleen hem, maar ook de kijkers, meldt RTL Nieuws.