Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Dit is de vijfde Zomergast van het seizoen

Door ANP
schedule 3 min
location_on [xx]km
Dit is de vijfde Zomergast van het seizoen
De Belgische cartoonist Kamagurka is de vijfde gast in VPRO Zomergasten. Theo Maassen, die de presentatie van het tv-programma heeft overgenomen van Janine Abbring, interviewt hem op 20 augustus over zijn favoriete televisieavond.

Maassen noemt Kamagurka een "one-of-a-kind" kunstenaar die met "niks of niemand" te vergelijken is. "Een fenomeen. Hij is cartoonist, schilder, performer, allround kunstenaar. Een absurdist. Zijn werk is onzinnig en diepzinnig tegelijk. Ontwrichtend, maar altijd vrolijk. Het zal mij benieuwen, mijn gesprek met Kamagurka."

De cartoonist wil in zijn gesprek met Maassen laten zien welke "humoristen" hem als mens hebben gevormd. "Ik wil een monument oprichten voor de visionaire absurdisten, mensen als Spike Milligan, de Britse komiek die bijna vergeten is maar zonder wie Monty Python niet denkbaar zou zijn geweest."

Grenzen

Ook wil hij het hebben over grenzen. "Over de grens van de grap, de mensen die die grens aftasten en er soms overheen gaan. Maar ook over letterlijke grenzen, over de vraag waarom wij in Vlaanderen dol waren op Koot en Bie, maar ik nooit aan een Fransman heb kunnen uitleggen wat daar nou zo goed aan was. En over de grens tussen humor en waanzin, waarbij je weet dat als je die eenmaal bent overgestoken, het erg lastig is om ooit terug te keren."

Het nieuwe seizoen start op 13 augustus met schrijfster Bibi Dumon Tak als eerste gast. In de weken daarna schuiven kosmoloog Thomas Hertog, filmmaker Hoyte van Hoytema en oud-Kamervoorzitter Khadija Arib aan.

19 juli '24 (13:54)

Kaarten voor 40-45, de Musical vliegen als warme broodjes over de toonbank

Voor 40-45, de Musical zijn voorafgaand aan de première op 21 september al meer dan 50.000 kaarten verkocht. Producent Gert Verhulst heeft daarom een Platina Award ontvangen. Deze prijs wordt toegekend als een voorstelling minimaal 50.000 tickets heeft verkocht.

18 juli '24 ( 8:49)

Typhoon, Chef'Special en Jungle By Night genomineerd voor Notekraker

Typhoon, Chef'Special en Jungle By Night maken dit jaar kans op de Gouden Notekraker. De uitreiking van de jaarlijkse prijs voor de invloedrijkste podiumprestaties is op 1 oktober in de Melkweg in Amsterdam.

18 juli '24 ( 7:17)

Film van populaire televisieserie 24 in de maak

De Amerikaanse televisieserie 24 wordt verfilmd. Volgens vakblad Variety werkt filmstudio 20th Century Studios aan een film.

18 juli '24 ( 6:05)

Joe Jonas brengt 19 juli eerste solosingle sinds 13 jaar uit; album volgt

Joe Jonas brengt op 18 oktober zijn nieuwe soloalbum Music For People Who Believe In Love uit. Dat kondigde de zanger aan op Instagram. Het is zijn eerste soloplaat sinds 2011. Op vrijdag 19 juli komt alvast de eerste single uit, Work It Out.

17 juli '24 (13:53)

Jelka en Henry maken parodie van ongemakkelijke begroeting Iris en René uit B&B Vol Liefde

Het nieuwe seizoen van B&B Vol Liefde is alweer aan de gang en ook Jelka van Houten en Henry van Loon zitten weer vermaakt achter de buis. Zij vermaken daarnaast hun publiek met grappige imitaties van de deelnemers uit het programma. Zij zagen de hilarisch ongemakkelijke groet van deelnemers Iris en René en besloten om deze gezellig na te maken.

17 juli '24 ( 9:44)

Nieuw seizoen De Roelvinkjes begin augustus te zien bij Videoland

Het nieuwe seizoen van De Roelvinkjes is vanaf 5 augustus te zien bij Videoland. De reeks volgt de levens van zanger Dries Roelvink en zijn zoons Donny en Dave. In de nieuwe afleveringen van de realityserie is onder meer te zien hoe Donny zich bekeert tot de islam, meldt Videoland dinsdag in een aankondiging.

16 juli '24 (12:38)

Film Mocro Maffia: Taxi vanaf 23 augustus te zien

De film Mocro Maffia: Taxi is vanaf 23 augustus te zien bij Videoland. Dat heeft de streamingdienst dinsdag bekendgemaakt.

16 juli '24 (11:11)

Tessa Sunniva is tweede Satine in musical Moulin Rouge!

Actrice Tessa Sunniva is de tweede Satine in de Nederlandse versie van de hitmusical Moulin Rouge!. Dat heeft producent Stage Entertainment Nederland dinsdag bekendgemaakt. Zij deelt de rol met Keoma Aidhen. De alternate voor nachtclubeigenaar Harold Zidler, gespeeld door Carlo Boszhard, is acteur Wim Van Den Driessche.

16 juli '24 ( 8:42)

Extra Nederlandse getuigen in zaak Joost Klein gehoord door OM

Het Nederlandse Openbaar Ministerie (OM) heeft voor de zaak rondom Joost Klein de extra Nederlandse getuigen gehoord voor wie een Europees onderzoeksbevel was gestuurd door het OM in Zweden. Dat laat een woordvoerder van het Landelijk Parket weten aan het ANP.

15 juli '24 (15:54)

AVROTROS haalt alle tv-programma's van Ali B offline

AVROTROS heeft alle tv-programma's die de omroep in samenwerking met Ali B maakte offline gehaald. Een woordvoerder van de omroep bevestigt dat maandag na berichtgeving van tv-expert Tina Nijkamp. Eerder verwijderde de omroep al het programma Ali B en de Muziekkaravaan.