Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Van Nieuwkerk lijkt voorlopig nog niet terug te keren naar NPO

Door ANP
schedule 5 min
Van Nieuwkerk lijkt voorlopig nog niet terug te keren naar NPO
De mogelijke terugkeer van Matthijs van Nieuwkerk bij de NPO lijkt vooralsnog niet aan de orde. Verschillende omroepen laten desgevraagd aan het ANP weten niet met de in opspraak geraakte presentator in gesprek te zijn.

Alleen PowNed en EO laten, net als enkele weken geleden, weten dat Van Nieuwkerk welkom is bij de omroepen. "PowNed sluit niemand uit.", stelt PowNed-omroepvoorzitter Dominique Weesie. De EO laat bij monde van een persvoorlichter weten dat "als er een logische match is" zij het niet uitsluiten.

Op de vraag of er inmiddels gesprekken met de oud-presentator van onder meer De Wereld Draait Door gaande zijn, antwoorden de woordvoerders ontkennend. Ook een nieuwe baan bij AVROTROS lijkt niet aan de orde. "Wij hebben geen contact met Matthijs", laat een woordvoerster weten. VPRO meldt dat het faciliteren van een comeback van Van Nieuwkerk "niet op de agenda" staat. KRO-NCRV laat weten op een later moment op de vraag terug te zullen komen. WNL en Omroep Zwart hebben vooralsnog niet gereageerd. De NPO zegt "geen nieuwe mededelingen" over de kwestie te doen.

Omroep Max

Ook Omroep Max is niet bezig met een programma rond Van Nieuwkerk. Eerder deze week liet de omroep weten "dat er wordt nagedacht over een passend voorstel", maar trok dat later weer in.

Van Nieuwkerk kwam eind vorig jaar in opspraak door een artikel in de Volkskrant over de angstcultuur op de redactie van zijn programma De Wereld Draait Door. De televisiemaker besloot daarna te vertrekken bij zijn werkgever BNNVARA, omdat hij zich niet gesteund voelde door de omroep na publicatie van het artikel. "Het feit dat mijn werkgever openlijk twijfelt aan mijn oprechtheid, maakt een verdere samenwerking onmogelijk", zei de 62-jarige televisiemaker toen.

Een commissie onder leiding van Martin van Rijn doet op dit moment onderzoek naar grensoverschrijdend gedrag binnen de NPO en in Hilversum, onder meer naar de vermeende angstcultuur bij DWDD. De commissie maakte donderdag bekend de publicatie van de bevindingen en een bijbehorend actieplan vanwege zorgvuldigheid en een groter aantal meldingen dan verwacht uit te stellen naar het laatste kwartaal van het jaar.

22 september '23 ( 9:33)

Nieuwe documentaire André Hazes junior in november op Videoland

Binnenkort is een nieuwe documentaire over André Hazes junior te zien. De driedelige documentaire heet André Hazes: The Next Chapter en is vanaf 18 november wekelijks op Videoland te streamen, zo werd donderdag bekendgemaakt in RTL Boulevard.

22 september '23 ( 9:06)

Ook B&B Vol Liefde genomineerd voor Gouden Televizier-Ring

B&B Vol Liefde (RTL 4), De Oranjezomer (SBS6) en Oogappels (BNNVARA) maken dit jaar kans op de Gouden Televizier-Ring. De genomineerden voor de belangrijkste televisieprijs werden donderdagavond bekendgemaakt in RTL Boulevard.

21 september '23 ( 9:38)

VVD stelt Kamervragen over kritiek op programma The Biohack Project

Twee Kamerleden van de VVD hebben woensdag Kamervragen gesteld over het KRO-NCRV-programma The Biohack Project. De leden willen van demissionair minister Ernst Kuipers (Volksgezondheid) en demissionair staatssecretaris Gunay Uslu (Onderwijs, Cultuur en Wetenschap) duidelijkheid krijgen rondom de kritiek op het programma.

21 september '23 ( 6:08)

Fotograaf Erwin Olaf enkele weken na longtransplantatie onverwachts overleden

Erwin Olaf (64) is enkele weken na een longtransplantatie woensdagochtend onverwachts overleden. Dat heeft de manager van de fotograaf namens de familie bevestigd aan het ANP.

20 september '23 (15:08)

Lubach scoort onlinehit met fictieve TikTokvlog van Alexia

Een item uit De Avondshow met Arjen Lubach over de eerste Prinsjesdag van prinses Alexia is online een groot succes. Het fragment, waarin de 18-jarige Alexia zogenaamd een vlog van Prinsjesdag maakt, werd binnen zestien uur bijna 2 miljoen keer bekeken. Dat hebben producent Human Factor TV en de VPRO gemeld.

19 september '23 ( 8:56)

Na kritiek op The Biohack Project voegt KRO-NCRV disclaimer toe aan programma

KRO-NCRV heeft na kritiek op The Biohack Project een disclaimer toegevoegd die voorafgaand aan de tweede aflevering op maandagavond te zien was. Daarin staat dat het gaat om een "adventure-reality programma" en dat biohacking "geen wetenschap" is.

18 september '23 (11:46)

Kandidaat Miljoenenjacht sleept aanzienlijk geldbedrag binnen

Gisteravond hebben de kijkers van de Miljoenenjacht hun ogen uitgekeken. Daar heeft kandidaat Ivo (42) een mooi geldbedrag gewonnen. Hiermee wil hij de voorgevel van zijn huis klaarmaken. Hij houdt waarschijnlijk wel een deel van het gewonnen bedrag over. De winst verbaasde niet alleen hem, maar ook de kijkers, meldt RTL Nieuws.

15 september '23 (10:36)

Boudewijn de Groot (79) klaar met touren

Boudewijn de Groot moet er "niet meer aan denken" dat hij nog op tournee zou gaan. Dat bekende de 79-jarige zanger vrijdag in een gesprek op NPO Radio 1. "Het optreden vind ik niet vreselijk, dat was vaak leuk, zeker de laatste twintig jaar", aldus De Groot. "Altijd volle zalen, altijd enthousiast publiek, goede plaatverkoop - wie wil dat niet?"

15 september '23 ( 9:43)

SBS verplaatst eetshow Date Smakelijk naar de middag

SBS verplaatst het eet- en dateprogramma Date Smakelijk, met Georgina Verbaan en Patrick Martens, naar de middagprogrammering. Het programma was de afgelopen drie weken elke werkdag te zijn om 19.30 uur, het oude tijdstip van HLF8. Maar de laatste 25 afleveringen zullen te zien zijn in de middag, om 16.45 uur.

14 september '23 ( 8:39)

Uitzending College Tour met Esther Ouwehand te zien op NPO Start

De uitzending van het programma College Tour met Partij voor de Dieren-leider Esther Ouwehand staat sinds donderdagochtend vroeg online. Het programma, dat woensdag werd opgenomen, is te zien op streamingdienst NPO Start.