Alex Klaasen werkt aan nieuwe musical

Door ANP
3 min
Alex Klaasen en componist Peter van de Witte werken samen aan een nieuwe musical. Dat heeft de cabaretier gemeld in het radioprogramma Volgspot. Het tweetal won zondagavond de Annie M.G. Schmidtprijs voor het lied 152W96TH street uit de voorstelling No Ponies.

Het lied gaat over de angstaanvallen die Klaasen kreeg toen hij twee maanden in New York zat om een musical te schrijven. Uiteindelijk verliet de cabaretier de stad na tien dagen. "Tekstschrijver en componist rekken met bravoure de grenzen op van wat een Nederlands theaterlied kan zijn", oordeelt de jury in het rapport.

De samenwerking bevalt goed, vertelt Klaasen in Volgspot. "We hebben een paar plannetjes voor een hele musical. We zijn ermee bezig. Maar het is een creatief proces. Het kan altijd mislukken, dan zetten we er toch een streep onder." Over de inhoud van het project wil Klaasen nog niets delen.

Niet verwacht

De cabaretier zei in het programma verder dat hij nooit verwacht had de Annie M.G. Schmidtprijs te winnen voor het onconventionele lied. "We hadden besloten ons aan geen enkele vorm te houden", legt hij uit. "In tekst en muziek moest het voor het publiek voelen als een paniekaanval die alle kanten op gaat."

De Annie M.G. Schmidtprijs wordt jaarlijks uitgereikt aan het beste theaterlied van het jaar. Andere genomineerden dit jaar waren Ellen ten Damme, Peer Wittenbols en Stanislas Mitrovic, Kiki Schippers, Peter van Rooijen, Yentl en de Boer en Joost Spijkers.