Onderwijsmuseum zoekt kinderen die willen meedenken over toekomst

Door Johanne Levinsky
3 min
Kinderen die willen meedenken over de toekomst van het Onderwijsmuseum, kunnen tot en met 16 juni 2024 solliciteren voor de functie van kinderbestuurder. Aan het begin van het nieuwe schooljaar wordt het nieuwe Kinderbestuur, met kinderen tussen de 8 en 12 jaar, geïnstalleerd. Dit meldt het Onderwijsmuseum.

Voor tentoonstellingen over het onderwijs en vroeger kun je terecht in het Onderwijsmuseum. Ook organiseert het museum tal van activiteiten. Voor een toekomstbestendig museum is het belangrijk om de grootste doelgroep – kinderen - bij de besluitvorming te betrekken. Het Onderwijsmuseum hecht waarde aan hun perspectief op hun ervaringen. Daarom het Kinderbestuur in het leven geroepen, waarbij de leden zich over belangrijke thema’s buigen en advies geven. Ze mogen het hele jaar door gevraagd en ongevraagd advies geven aan medewerkers van de organisatie.

Vacature-eisen

Welke vaardigheden hebben kinderen in het kinderbestuur nodig? Creativiteit, doorzettingsvermogen, eigenwijsheid en lef. Kinderen moeten autonoom kunnen denken en niet bang zijn om hun visie te delen. Het Onderwijsmuseum ondersteunt ze hierin door ze te trainen in communicatievaardigheden en zelfexpressie. Ze leren bijvoorbeeld presenteren, onderzoeken en hoe een museum werkt. Kinderen krijgen hiernaast ook een jaarkaart, waardoor ze onbeperkt toegang hebben. Ook mogen ze hun klas een keertje meenemen op een rondleiding.

Interesse in het kinderbestuur? Meer informatie hierover vind je op onderwijsmuseum.nl.