Museum Boijmans van Beuningen opent deuren voor vijf weken

Door Nationale Recreatiegids / Ilias van Bruggen
3 min
Al vijf jaar is het gebouw van Museum Boijmans van Beuningen gesloten vanwege een flinke verbouwing. In juni komt daar (tijdelijk) een eind aan. van 1 juni tot en met 7 juli kunnen liefhebbers namelijk naar het museumgebouw komen voor een speciale kunsttour door de bouwplaats. Niet alleen dat, maar ook de museumtuin is die tijd open en in het Henket-paviljoen wordt een speciaal programma opgetuigd. De reden: het museum bestaat 175-jaar. Kaartjes voor het evenement zijn vanaf 1 mei te krijgen, meldt het museum. 

Inmiddels wachten liefhebbers van het Rotterdamse museum al vijf jaar op een heropening van het museumgebouw. Kunstwerken van Boijmans zijn momenteel te zien in het Depot, naast het museum. Daar blijven ze de komende tijd staan: de gemeenteraad heeft nog geen besluit genomen over het verbouwingsplan van het museum. Volgens Trouw zou het best nog eens vijf jaar kunnen duren voordat het museumgebouw weer heropent.

Lichtpuntje

Daarom is deze kunsttour welkom voor mensen die het gebouw missen. Zij kunnen van 1 juni tot en met 7 juli een kijkje nemen in de bouwput die het museumgebouw momenteel is. Ook het Henket-paviljoen en de Museumtuin zijn te bezoeken in deze periode.

Met het evenement ‘Snakken naar Boijmans’ zullen kunstenaars muurschilderingen, installaties en performances van vroeger weer tot leven wekken. Wat er precies te zien is, dat blijft echter geheim.

Het belooft een uniek bezoek te worden. Het gebouw is nooit open geweest in een staat zoals deze nu verkeerd. En waarschijnlijk zul je het nooit weer zo zien.

Kaartverkoop 1 mei

Kaartjes voor Snakken naar Boijmans zijn vanaf 1 mei te koop. Het gebouw is geopend van woensdag tot en met zondag. Via www.boijmans.nl zijn ze te krijgen.

Foto: Floor Besuijen iov Museum Boijmans Van Beuningen