Amstelveens Cobra Museum mogelijk uit financiële penarie

Door Nationale Recreatiegids / Ilias van Bruggen
1 min
Goed nieuws voor het Cobra Museum in Amstelveen: het college van B&W geeft aan dat zij bereid zijn om een subsidie voor meerdere jaren te verstrekken aan het museum. Eerder liet het Cobra Museum weten dat zij in de financiële problemen zitten. Volgens het museum is het lastig om exposities te trekken als zij niet in een stabiele financiële situatie verkeren, meldt 1Amstelveen.

Als het aan het Cobra Museum ligt komt die financiële stabiliteit er zo snel mogelijk. Aanvankelijk zou de gemeente in het najaar een beslissing maken over de financiële hulp voor het museum, maar vanwege de oproep van het museum heeft het college besloten om de subsidieaanvraag eerder te behandelen. Wel moet het Cobra Museum de jaaropgave van 2023 in orde hebben en het ondernemingsplan dat klaarligt onderbouwen.

Beoordelen

Voordat er een definitief besluit wordt genomen wil het college de aanvraag laten toetsen door adviseurs en de Amstelveense Adviesraad Cultuur.

Daarnaast spraken het museum en de gemeente over het werven van sponsoren. Zo moet het museum met de Cobra Business Club het voortouw nemen hierin.