Overijssel zet Kunst van de Korte Keten centraal met reizend minimuseum

Door Nationale Recreatiegids / Ilias van Bruggen
3 min
Tijdens het evenement ‘Streekfeest de Waard: Blij in de Wei!’ op Zuivelboerderij de Waard in Balkbrug is op 6 april het Kleinste Mobiele Museum van Nederland gelanceerd. Het is een project waarmee verbinding wordt gemaakt tussen kunst en streekproducten in Zwolle en het Overijsselse Vechtdal. Met De Korte Keten Experience, een muziekvoorstelling van The Unstoppables, een streeklunch en streekproductenmarkt staat het minimuseum klaar om bezoekers te ontvangen, meldt Marketing Oost.

Een samenwerking tussen Vechtdal Marketing, Vechtdal gemeenten, NBTC, tien streekproducenten en tweeëntwintig kunstenaars heeft geresulteerd in het Kleinste Mobiele Museum van Nederland. Het museum is een vervolg op de expositie ‘Kunst van de Korte Keten’ en reist de komende maanden door het Vechtdal, Reestdal en Hanzestad Zwolle. Er zijn allerlei activiteiten en evenementen tee zien. Voor meer informatie kun je naar www.kunstvandekorteketen.nl.

Reizend karavaan

Wat kun je verwachten van de Kunst van de Korte Keten? De organisatie wil benadrukken dat het niet alleen gaat om kunstwerken maar juist ook om het verhaal van de korte keten en het verhaal van de streekproducten. Het museum is toegankelijk voor iedereen. Er is een digitale expositie over het verhaal van grond tot mond te zien en bezoekers kunnen op een touchscreen de tien betrokken producenten selecteren. Een kunstenaar vertelt over de inspiratie en het kunstwerk.

TV-chef Ramon Brugman is ook aanwezig. Hij bereidt hapjes met producten van de streekproducenten voor, die liefhebbers kunnen uitproberen.

Foto: IQ Media