Black Cadillac van Bart Chabot is Boekenweekgedicht 2024

Door ANP
2 min
Het gedicht Black Cadillac van Bart Chabot is verkozen tot het Boekenweekgedicht van dit jaar. Het werk komt uit de bundel Ooievaarsblues en is een "intiem gedicht over afscheid nemen en je eigen pad kiezen". Tijdens de Boekenweek zal het gedicht via sociale media worden verspreid, en is het ook op speciale linnen tassen te lezen die door boekhandels en bibliotheken cadeau worden gegeven aan lezers.

"Dit intieme Boekenweekgedicht over afscheid nemen en je eigen pad kiezen sluit prachtig aan op het Boekenweekthema 'Bij ons in de familie'. Het is één van de twee nieuwe gedichten in de thema-uitgave met gedichten van Bart Chabot over familie. Zijn poëtische en ontwapenende observaties raakten mij. Zijn gedichten hebben iets magisch en zijn tegelijkertijd zeer geestig en toegankelijk", licht directeur Eveline Aendekerk van boekenkoepel CPNB de keuze van het Boekenweekgedicht toe.

De 89e Boekenweek vindt plaats van zaterdag 16 tot en met 24 maart. Op vrijdag 15 maart wordt het lezersfeest in Internationaal Theater Amsterdam geopend met het Boekenbal. Bij besteding vanaf 15 euro aan boeken krijgen mensen het Boekenweekgeschenk Gezinsverpakking, geschreven door de familie Chabot, cadeau.

Beeld: KoolShooters