Project provincie Noord-Holland om jongeren dichterbij cultuur te brengen

Door Nationale Recreatiegids / Tijn Jansen
2 min
De provincie Noord-Holland heeft het project ‘De Jonge Lichting’ voorgedragen voor de basisinfrastructuur cultuur, meldt de provincie in een persbericht. Het initiatief komt van het Frans Hals museum, het Amsterdam museum en het Stedelijk Museum Alkmaar, met als doel jongeren dichterbij cultuur te brengen.

Jeroen Olthof, gedeputeerde cultuur van de provincie Noord-Holland: “We dragen het project ‘De Jonge Lichting’ voor omdat het een sterk vervolg is op het project ‘Gezichten van Noord-Holland’. Ook nu ligt de focus op het bereiken van nieuw publiek; specifiek jong volwassenen van 16 tot 26 jaar die niet snel in aanraking komen met cultuur. Het pleit voor de 3 musea dat ze de samenwerking opzoeken en zo het project nog breder in de provincie verankeren. Het sluit daarmee goed aan op de ambitie van de provincie om regionale samenwerking en talentonwikkeling te stimuleren.”

Met de financiële bijdrage uit de BIS voor culturele instellingen wil het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW) het nationale topaanbod cultuur voor zoveel mogelijk mensen in Nederland toegankelijk maken. Net als voorgaande jaren zijn ook dit jaar alle provincies gevraagd een regionaal museum voor de subsidie voor te dragen.

Beeld: Vija Rindo Pratama