Wordt dit de landelijke doorbraak van dé Groningse snack?
28 februari 2024 om 13:07
< 1 min lezen

Wordt dit de landelijke doorbraak van dé Groningse snack?

De provincie Groningen verleent een subsidie van 45.000 euro aan een bedrijf dat eierballen duurzaam in de markt wil zetten. De eierbal, sinds 2017 immaterieel cultureel erfgoed, is volgens de provincie dé Groningse snack. Die is door het complexe productieproces echter lastig op grote schaal te produceren.

Het worstenbedrijf Uildirks uit Hoogezand gaat toch een poging wagen en investeert in een duurzame, geautomatiseerde eierballenproductielijn. De onderneming ziet kansen de eierbal ook buiten Groningen te verkopen. De provincie schiet met 45.000 euro te hulp om deze “technische uitdaging” te laten slagen en tegelijkertijd de lokale economie te stimuleren.

Een eierbal bestaat uit een hardgekookt ei omhuld door ragout en paneermeel, en is daardoor maar beperkt houdbaar. Het bedrijf heeft daar een oplossing voor gevonden en wil de machine in de loop van dit jaar in gebruik nemen. Er zijn al plannen de productiecapaciteit te vergroten, met aandacht voor het verminderen van afval en efficiënt energiegebruik.

Relevante artikelen

Alles van cultuur
    • Cultuur

    Nederlandse musea trekken nog altijd minder bezoekers dan voor coronapandemie

    Vandaag om 09:11
    • Cultuur

    Grootmeester van ballet Hans van Manen overleden

    Vandaag om 08:39

Aankomende evenementen

02 Jan
Vakantiebeurs Amsterdam
  • Noord-Holland
07 Jan
Va­kan­tie­beurs 2026
  • Overijssel
10 Feb
Recreatie Next Level 2026
  • Zuid-Holland