Deel je Museumkaart tijdens de Museumweek

Door Nationale Recreatiegids / Ilias van Bruggen
2 min
Van 30 maart tot en met 5 april is het weer tijd voor de jaarlijkse Museumweek. Tijdens de deze kunstzinnige week kun je samen met 1,5 miljoen andere kaarthouders jouw Museumkaart delen met anderen. “Geef je oma een museumbezoek of laat je bakker of slager cultuur proeven”, schrijft museum.nl over de Museumweek. 

Honderden musea door het hele land doen mee aan de Museumweek. Het biedt een mooie kans om de verborgen schatten en collecties van Nederland te ontdekken, van historische tot moderne kunst. Doel van het evenement is om mensen die normaal gesproken niet zo snel een museum bezoeken toch eens een keer een museum te laten bezoeken.

Spelregels

Tijdens de Museumweek zijn er een aantal spelregels die gelden voor het delen van de Museumkaart. Zo hoef je onder andere jezelf niet te identificeren als je met een Museumkaart naar een museum. Die kaart moet daarentegen wel geldig zijn. Ook mag er één persoon per kaart naar een museum. Iemand die de pas van een ander leent kan dus als enige met de kaart naar het museum.

Benieuwd welke musea en tentoonstellingen allemaal deelnemen aan de Museumweek? Bekijk dan het overzicht van museum.nl.