Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Buitenaardse tentoonstelling van kunstenaar Bram Reijnders

Door Nationale Recreatiegids / Ilias van Bruggen
schedule 4 min
location_on [xx]km
Buitenaardse tentoonstelling van kunstenaar Bram Reijnders
Dat de Eindhovense kunstenaar Bram Reijnders graag naar het buitenland reist om zijn werk te presenteren. Nu is zijn werk echter te zien op een plek waar weinig mensen zullen komen. Maar daar is het werk dan ook niet voor bestemd. Donderdagnacht vertrok een raket, gelanceerd door Elon Musk en NASA. Daar zat ook een kunstwerk van Reijnders bij. Hij hoopt dat deze straks wordt bewonderd door ruimtewezens, meldt Omroep Brabant. 

Zouden aliens ook van kunst houden? 222 kunstenaars van over de hele wereld hopen van wel. Zij hebben een tentoonstelling op touwen gezet voor buitenaardse wezens. Mochten die echt bestaan, dan kunnen zij hun creatieve hersenkronkels prikkelen op de aardse maan. Tal van kunstenaars hebben meegewerkt aan het project. Ook overleden kunstenaars zoals Picasso hebben iets achtergelaten op de maan.

Het idee voor een expositie op de maan kwam van een documentairemaker. De organisatie achter de expositie hoopt dat deze voor 10.000 jaar op de maan blijft staan.

Wereldbol

Naast Bram Reijnders zijn er ook bekendheden zoals Beyoncé, Picasso en Jeff Koons te zien in het kunstwerk op de maan. Ondanks dat zij misschien wat meer naamsbekendheid hebben dan Bram, is ook hij geen kleine speler in de kunstwereld. Recent maakte de kunstenaar nog een sculptuur voor Lamborghini, wegens de 60 verjaardag van het bedrijf. Die gigantische paarse stier heeft voordat het naar Lamborghini vertrok ook nog even in het Rijksmuseum gestaan.

De kunst die Bram de aliens wil voorschotelen heeft echter een iets andere insteek. Zo heeft hij een wereldbol gemaakt met allemaal gezichten uit verschillende culturen. Het werk is getiteld The faces of climate change. Ook zijn eigen gezicht en die van zijn zoon staan afgebeeld op het kunstwerk.

Chip

Mocht je denken dat er een zingende Beyoncé in de raket zat, dan zul je helaas teleurgesteld zijn. Alle werken zijn namelijk niet écht de ruimte ingeschoten. Die staan op een chip, die is gedropt op de maan. “Het wordt dus flink zoeken voor die aliens op de maan en dan moeten ze dat chipje ook kunnen lezen”, zegt Reijnders. Toch vindt hij het een leuk idee: “Dit is onze moderne Ark van Noach, voor als de wereld vergaat.”

25 april '24 ( 8:44)

30 miljoen euro opbrengst voor schilderij Gustav Klimt bij veiling

Een schilderij van Gustav Klimt heeft 30 miljoen euro opgebracht op een veiling in Wenen. Het gaat om het onafgemaakte werk Bildnis Fräulein Lieser.

24 april '24 (15:59)

Nederlandse voetbaldocumentaire wint prijs op filmfestival in India

De Nederlandse documentaire I Am Somebody heeft een prijs gewonnen op het Lucknow International Children's Film Festival in India. Dat heeft regisseur Jamillah van der Hulst gemeld. De film werd bekroond als beste documentaire. Op het festival werden 500 producties uit 91 landen vertoond.

24 april '24 (12:33)

Rijksmuseum Twenthe wil eenzaamheid onder jongeren aanpakken met kunst

De digitale wereld brengt ons allemaal heel dicht bij elkaar, maar duwt ons ook verder van elkaar weg. Ook jongeren lijden hieronder, ziet Rijksmuseum Twenthe. Het museum wil daarom jongeren samenbrengen met kunst. Dat idee ontstond tijdens de museumnacht, meldt AD.

23 april '24 (14:58)

Richard Groenendijk hoofdrolspeler bij terugkeer musical Hairspray

De musical Hairspray keert volgend jaar oktober terug in de Nederlandse theaters. Voor de grote rol van Edna Turnblad is cabaretier Richard Groenendijk gecast, die daarmee gelijk ook viert dat hij dertig jaar in het vak zit. Dat maakte theaterproducent De Graaf & Cornelissen Entertainment dinsdag bekend.

23 april '24 ( 9:48)

14 de musical, over leven van Johan Cruijff, stopt na drie jaar

14 de musical, de muziekvoorstelling over het leven van voetballegende Johan Cruijff, stopt deze zomer. Dat heeft producent Wolter Lommerde maandag bekendgemaakt. De laatste uitvoering is te zien op zaterdag 6 juli. De voorstelling heeft dan drie jaar gespeeld in het AFAS Theater in Leusden.

23 april '24 ( 9:11)

Jandino gaat op tournee en dat weten zijn fans

De website van komiek Jandino Asporaat is maandagavond enige tijd uit de lucht geweest door het grote aantal bezoekers. Vele tienduizenden mensen bezochten de pagina nadat Asporaat had aangekondigd volgend seizoen weer op tournee te gaan. De problemen waren na pakweg een kwartier verholpen.

23 april '24 ( 8:56)

Alex Klaasen werkt aan nieuwe musical

Alex Klaasen en componist Peter van de Witte werken samen aan een nieuwe musical. Dat heeft de cabaretier gemeld in het radioprogramma Volgspot. Het tweetal won zondagavond de Annie M.G. Schmidtprijs voor het lied 152W96TH street uit de voorstelling No Ponies.

23 april '24 ( 8:41)

Jan Jaap van der Wal na 12 jaar weer op tournee door Nederland

Jan Jaap van der Wal gaat voor het eerst in twaalf jaar weer een theatertournee in Nederland doen. De 44-jarige cabaretier staat van september tot mei in de theaters met zijn voorstelling Mijn vlakke land. In de show bekijkt Van der Wal, die inmiddels zeven jaar in België woont en werkt, Nederland met "de blik van een buitenstaander".

22 april '24 (13:12)

Rijksmuseum van Oudheden organiseert Romeinse speurroutes in meivakantie

Kinderen en hun families die tijdens de meivakantie naar het Museum van Oudheden komen, kunnen er allerlei activiteiten doen die in het teken staan van de familietentoonstelling ‘Romeinse villa’s in Limburg’. Kinderen kunnen kleurplaten inkleuren aan de knutseltafels in de Tempelzaal, en daar ook aan de slag met LEGO. Vanaf 1 mei organiseert het museum ook familierondleidingen op woensdag- of zondagmiddag. Het Museum van Oudheden is voor kinderen tot en met 18 jaar helemaal gratis. Alleen de speurroutes kosten 2,95 euro. Kaartjes hiervoor zijn bij de museumkassa te halen, meldt Museum van Oudheden. 

22 april '24 ( 8:55)

Kaarten voor musical Rob de Nijs gewild

Binnen twee weken zijn er ruim 35.000 kaarten verkocht voor de musical Malle Babbe, over het leven van zanger Rob de Nijs. Niet eerder was de vraag kort na de aankondiging van een nieuwe titel zo groot, zegt producent Medialane zaterdag.