Schrijfwedstrijd Francine Oomen afgelast om gezondheidsproblemen

Door ANP
2 min
Schrijfster Francine Oomen heeft haar optreden bij Nacht van de Literatuur op 23 maart afgezegd om "gezondheidsproblemen". Dat heeft de organisatie van het evenement dinsdag bekendgemaakt. Fans van de Hoe overleef ik-reeks, de boeken van Oomen, konden een gratis kaartje voor een optreden van Oomen krijgen tijdens de Nacht van de Literatuur.

Deelnemers werden uitgedaagd een persoonlijk verhaal te schrijven over de Hoe overleef ik-boeken en over wat de serie voor hen heeft betekend. De organisatie van Nacht van de Literatuur is van plan een nieuwe schrijfwedstrijd te organiseren rond de uitgave van Oomens volgende boek. Het is niet bekend wat er met de schrijfster aan de hand is.

Na 25 jaar nieuw boek

In 2023 gaf Oomen na 25 jaar een nieuw boek uit in de Hoe overleef ik-serie, genaamd Hoe overleef ik alles wat ik niemand vertel?. Het boek is bedoeld voor volwassen lezers die zijn opgegroeid met Rosa, de hoofdpersoon uit de serie. In december maakte Oomen bekend dat er een nieuw boek voor volwassenen komt. Dat gaat over een vaste relatie en samenwonen, zo maakte de schrijfster bekend op TikTok. Ze riep lezers op om hun ervaringen met deze onderwerpen naar haar te mailen, zodat zij die kan gebruiken voor het boek.

De Nacht van de Literatuur is jaarlijks in Amersfoort in het laatste weekend van de Boekenweek. Dit jaar zijn onder anderen de familie Chabot, Connie Palmen en Marcel van Roosmalen erbij.