Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add

Amsterdammers kunnen met flinke korting naar culturele instellingen

Door Nationale Recreatiegids
schedule 3 min
location_on [xx]km
Amsterdammers kunnen met flinke korting naar culturele instellingen / Foto: "Rijksmuseum" door Dennis Jarvis
Volgende maand kunnen Amsterdammers met een 1+1 gratis actie voor flinke korting naar de bioscoop, musea, theaters en concertzalen. Marketingbureau Amsterdam & Partners heeft deze actie in werking gezet. Zo kunnen mensen uit de hoofdstad een tweede kaartje voor een activiteit gratis krijgen, meldt Het Parool.

Om het bezoek van de culturele sector in Amsterdam te stimuleren, is de actie op touw gezet. Het is niet de eerste keer dat een soortgelijke actie wordt georganiseerd: ook in februari konden Amsterdammers met hoge korting naar culturele instellingen. Toen werden er meer dan 200.000 voordeelboekjes verspreid, waarmee mensen een tweede ticket gratis kregen.

Deze actie komt in november terug. Wel is de opzet enigszins anders dan in februari. Zo moeten geïnteresseerden zich online aanmelden voor de actie. 107 musea, theaters, podia en andere organisaties doen mee, inclusief Weesp.

Vanzelfsprekend doen de grote organisaties zoals het Rijksmuseum en Artis mee, maar er zijn ook kleinere ondernemingen die de korting bieden. Onder andere de Bijlmerbios, het Van Eesterenmuseum en Nxt Museum doen ook mee.

Mooie kans

Wethouder van Cultuur in Amsterdam, Touria Meliani, hoopt dat alle Amsterdammers mee gaan doen aan de actie. Het is volgens haar een ‘mooie kans’ om ‘iemand te trakteren op een middagje museum’ of ‘dat ene theater te bezoeken dat nog op je lijstje staat’.

Ongeveer 44.000 mensen deden in februari mee aan de actie. Het initiatief staat ook in het Kunstenplan 2025-2028. Dat betekent dat er de komende jaren meerdere van dit soort acties worden gehouden. 

30 november '23 (10:20)

Staatssecretaris Uslu van Cultuur en Media verlaat kabinet voor reisorganisatie

Staatssecretaris Gunay Uslu (Cultuur en Media) verlaat het kabinet om reisorganisatie en familiebedrijf Corendon te gaan leiden. Dat heeft de bewindsvrouw van D66 laten weten. Ze vertrekt per 1 december na een zeer dringend beroep van het bedrijf.

30 november '23 ( 9:03)

Jaarlijks korpsconcert Luxor Theater bijgewoond door koning

Koning Willem-Alexander heeft woensdagavond in het Luxor Theater in Rotterdam het korpsconcert in het teken van 50-jarig jubileum van de UK/NL Amphibious Force bijgewoond. Het Korps Mariniers deelde op X foto's van de bijeenkomst.

29 november '23 (21:01)

Grootste modeprijs Nederland voor ontwerper Benchellal

Modeontwerper Mohamed Benchellal heeft woensdag in het Rijksmuseum in Amsterdam het Cultuurfonds Mode Stipendium in ontvangst genomen, dat dit jaar voor de twaalfde keer werd uitgereikt. Volgens de jury van de belangrijkste modeprijs van Nederland belichaamt Benchellal de toekomst van mode. Het stipendium bestaat uit een wisseltrofee en een bedrag van 50.000 euro, bedoeld voor verdere artistieke en zakelijke ontwikkeling en beschikbaar gesteld door een anonieme schenker.

29 november '23 (10:46)

Culturele instellingen in Den Haag krijgen ruim miljoen euro steun

Gemeente Den Haag gaat de culturele instellingen die in zwaar weer terecht zijn gekomen door de coronapandemie, de inflatie en hoge energieprijzen financieel ondersteunen. In totaal stelt de gemeente hier 1,3 miljoen euro beschikbaar voor. Wethouder Saskia Bruines zegt dat deze ondersteuning moet voorkomen dat instellingen noodgedwongen de deuren moeten sluiten, meldt Omroep West.

29 november '23 ( 9:42)

Trevor Noah vindt winnen Erasmusprijs 'werkelijk een eer'

Trevor Noah vindt het winnen van de Erasmusprijs "werkelijk een eer". Dat zei de Zuid-Afrikaanse komiek en televisiepresentator dinsdag in zijn dankwoord na het in ontvangst nemen van de prijs. Hij kreeg de prijs uit handen van koning Willem-Alexander in het Koninklijk Paleis Amsterdam. De Erasmusprijs gaat jaarlijks naar een persoon of instelling die een belangrijke bijdrage heeft geleverd op het gebied van de geesteswetenschappen, sociale wetenschappen en kunsten.

28 november '23 (11:44)

Stedelijk Museum krijgt volgend jaar weer een beeldentuin

Het Stedelijk Museum krijgt in het najaar van 2024 weer een beeldentuin. Dat maakt het Amsterdamse museum dinsdag bekend. De tuin keert terug op de oorspronkelijke locatie van begin deze eeuw, namelijk op de plek van het huidige entreegebied van het museum.

27 november '23 (10:39)

Bezoekers voor de laatste keer naar het Afrika Museum in Berg en Dal

Dit weekend was de laatste dat het Afrika Museum in Berg en Dal open was. Zondag was de laatste dag dat mensen het museum konden bezoeken. Trouwe bezoekers reageren teleurgesteld op de sluiting, meldt Omroep Gelderland. 

27 november '23 ( 8:59)

Nederlanders kanshebbers bij 62e uitreiking Rose d'Or Awards

Twee Nederlandse tv- en filmproducties maken maandagavond in Londen kans op een Rose d'Or Award, een prestigieuze internationale tv- en audioprijs. Met het programma De Nieuwe Vermeer dingt Omroep MAX mee voor een beeldje en regisseur Saskia Boddeke is genomineerd voor de documentairefilm Het zit in mijn hart, die te zien was bij de NTR.

24 november '23 (14:41)

Voorlopig kan Cobra Museum openblijven: gemeente springt financieel bij

Het Cobra Museum in Amstelveen is voorlopig gered van faillissement. Het komende jaar krijgt het museum 1,4 miljoen euro van de gemeente om open te blijven. Daarbij moet het museum zich wel aan een aantal voorwaarden houden, meldt NOS.

24 november '23 (13:04)

Politie doet merkwaardige vondst in Rheden: sarcofaag aangetroffen in bushokje

Woensdag heeft de politie een vreemde vondst gedaan. In een bushokje aan de Oranjeweg is een sarcofaag aangetroffen. Er lag niemand in de kist, meldt Omroep Gelderland.