Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add

Uniek: dertig platenzaken 's nachts open voor nieuw album Rolling Stones

Door ANP
schedule 5 min
location_on [xx]km
Uniek: dertig platenzaken 's nachts open voor nieuw album Rolling Stones
Verspreid door Nederland gaan 30 platenzaken donderdagnacht open voor de verkoop van het nieuwe album van The Rolling Stones, Hackney Diamonds. Dat blijkt uit een bericht van de Britse band op Facebook.

"Hallo Nederland! Hackney Diamonds is nog maar een paar dagen van ons verwijderd", staat in het bericht. "Kom het gloednieuwe album vieren op de avond van 19 oktober in deze 30 indie-platenwinkels, die allemaal een officieel lanceringsfeest organiseren. Om elf uur draaien ze het volledige album en om middernacht start de albumverkoop."

"Wij werden keurig gebeld, met de vraag 'willen jullie meedoen?'. Daar heb ik een uurtje over na moeten denken, vanwege de logistiek en het personeel. Je weet niet hoeveel mensen er komen", zegt Bart Haselbekke, eigenaar van Vinylparadijs in Geesteren. "En toen dacht ik 'het moet gewoon doorgaan'. Ja de Stones, dat is zó'n grote naam. Het is iets unieks, ze komen na achttien jaar weer met een studioalbum en ik denk dat het wel eens een van de laatste kan zijn."

Evenement

Bart maakte als eigenaar nog niet eerder mee dat er winkels 's nachts open gingen voor een nieuwe release, maar Jorn van der Linde van Concerto in Amsterdam denkt gelijk terug aan een andere mastodont uit de popmuziek: U2. "Maar verder gebeurt het niet vaak", zegt hij. "Al hebben we wel vaker speciale events rondom de Stones gehad. En vrijdag is er zelfs een speciale Stones-winkel die opengaat in Groningen."

"Ik dacht ik ga het weer eens voorstellen om 's nachts open te gaan", vertelt Marco Witkamp, die vanuit platenmaatschappij Universal om de tafel zat met verkopers. "En waar ik had gedacht dat er een paar mee zouden doen, zei iedereen ja." Of de fans net zo enthousiast zijn over het plan is nog even afwachten, want Van der Linde vindt het "voor 's avonds wel moeilijk in te schatten" hoeveel mensen er naar Concerto zullen komen. "Maar over het algemeen gaat dit wel de meest verkochte plaat van het jaar worden", zegt hij stellig.

Bart maakt er in Geesteren hoe dan ook een evenement van en gaat zelfs een uur vroeger open dan in eerste instantie bedacht was. "Wij gaan om tien uur open en sluiten om één uur 's nachts. Ik heb een dj erbij van Wipneus en Pim, een bekend feestduo", vertelt hij. "Die gaat om tien uur beginnen met plaatjes draaien van de Stones. Ja, als je niet van The Rolling Stones houdt, moet je morgen niet bij ons zijn."

30 november '23 (10:20)

Staatssecretaris Uslu van Cultuur en Media verlaat kabinet voor reisorganisatie

Staatssecretaris Gunay Uslu (Cultuur en Media) verlaat het kabinet om reisorganisatie en familiebedrijf Corendon te gaan leiden. Dat heeft de bewindsvrouw van D66 laten weten. Ze vertrekt per 1 december na een zeer dringend beroep van het bedrijf.

30 november '23 ( 9:03)

Jaarlijks korpsconcert Luxor Theater bijgewoond door koning

Koning Willem-Alexander heeft woensdagavond in het Luxor Theater in Rotterdam het korpsconcert in het teken van 50-jarig jubileum van de UK/NL Amphibious Force bijgewoond. Het Korps Mariniers deelde op X foto's van de bijeenkomst.

29 november '23 (21:01)

Grootste modeprijs Nederland voor ontwerper Benchellal

Modeontwerper Mohamed Benchellal heeft woensdag in het Rijksmuseum in Amsterdam het Cultuurfonds Mode Stipendium in ontvangst genomen, dat dit jaar voor de twaalfde keer werd uitgereikt. Volgens de jury van de belangrijkste modeprijs van Nederland belichaamt Benchellal de toekomst van mode. Het stipendium bestaat uit een wisseltrofee en een bedrag van 50.000 euro, bedoeld voor verdere artistieke en zakelijke ontwikkeling en beschikbaar gesteld door een anonieme schenker.

29 november '23 (10:46)

Culturele instellingen in Den Haag krijgen ruim miljoen euro steun

Gemeente Den Haag gaat de culturele instellingen die in zwaar weer terecht zijn gekomen door de coronapandemie, de inflatie en hoge energieprijzen financieel ondersteunen. In totaal stelt de gemeente hier 1,3 miljoen euro beschikbaar voor. Wethouder Saskia Bruines zegt dat deze ondersteuning moet voorkomen dat instellingen noodgedwongen de deuren moeten sluiten, meldt Omroep West.

29 november '23 ( 9:42)

Trevor Noah vindt winnen Erasmusprijs 'werkelijk een eer'

Trevor Noah vindt het winnen van de Erasmusprijs "werkelijk een eer". Dat zei de Zuid-Afrikaanse komiek en televisiepresentator dinsdag in zijn dankwoord na het in ontvangst nemen van de prijs. Hij kreeg de prijs uit handen van koning Willem-Alexander in het Koninklijk Paleis Amsterdam. De Erasmusprijs gaat jaarlijks naar een persoon of instelling die een belangrijke bijdrage heeft geleverd op het gebied van de geesteswetenschappen, sociale wetenschappen en kunsten.

28 november '23 (11:44)

Stedelijk Museum krijgt volgend jaar weer een beeldentuin

Het Stedelijk Museum krijgt in het najaar van 2024 weer een beeldentuin. Dat maakt het Amsterdamse museum dinsdag bekend. De tuin keert terug op de oorspronkelijke locatie van begin deze eeuw, namelijk op de plek van het huidige entreegebied van het museum.

27 november '23 (10:39)

Bezoekers voor de laatste keer naar het Afrika Museum in Berg en Dal

Dit weekend was de laatste dat het Afrika Museum in Berg en Dal open was. Zondag was de laatste dag dat mensen het museum konden bezoeken. Trouwe bezoekers reageren teleurgesteld op de sluiting, meldt Omroep Gelderland. 

27 november '23 ( 8:59)

Nederlanders kanshebbers bij 62e uitreiking Rose d'Or Awards

Twee Nederlandse tv- en filmproducties maken maandagavond in Londen kans op een Rose d'Or Award, een prestigieuze internationale tv- en audioprijs. Met het programma De Nieuwe Vermeer dingt Omroep MAX mee voor een beeldje en regisseur Saskia Boddeke is genomineerd voor de documentairefilm Het zit in mijn hart, die te zien was bij de NTR.

24 november '23 (14:41)

Voorlopig kan Cobra Museum openblijven: gemeente springt financieel bij

Het Cobra Museum in Amstelveen is voorlopig gered van faillissement. Het komende jaar krijgt het museum 1,4 miljoen euro van de gemeente om open te blijven. Daarbij moet het museum zich wel aan een aantal voorwaarden houden, meldt NOS.

24 november '23 (13:04)

Politie doet merkwaardige vondst in Rheden: sarcofaag aangetroffen in bushokje

Woensdag heeft de politie een vreemde vondst gedaan. In een bushokje aan de Oranjeweg is een sarcofaag aangetroffen. Er lag niemand in de kist, meldt Omroep Gelderland.