Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add

Robbert Rodenburg wil docu maken over tijd dat hij uit de kast kwam

Door ANP
schedule 3 min
Robbert Rodenburg wil docu maken over tijd dat hij uit de kast kwam
Robbert Rodenburg heeft de wens een documentaire of serie te maken over de tijd dat hij uit de kast kwam. In gesprek met het tijdschrift &C vertelt de influencer en mediamaker, die uit een christelijk gezin komt, over die periode.

Robbert Rodenburg heeft de wens een documentaire of serie te maken over de tijd dat hij uit de kast kwam. In gesprek met het tijdschrift &C vertelt de influencer en mediamaker, die uit een christelijk gezin komt, over die periode.

"Al op jonge leeftijd kreeg ik het gevoel dat ik er niet helemaal tussen paste. Op mijn dertiende had ik het idee dat ik anders was dan mijn vrienden", blikt de inmiddels 25-jarige Rodenburg terug. Hij groeide op in het dorp Bergambacht. "Ik voelde dat mijn interesse niet bij vrouwen lag, maar bij mannen. Daar hebben sommige mensen in de kerk natuurlijk een oordeel over. Dat een gedeelte van zo'n gemeenschap je afkeurt, doet pijn."

Inmiddels woont Rodenburg, onder meer bekend van de onlineseries Open Kaart en Open Casa, in Amsterdam. "De momenten dat ik terug naar mijn dorp moest, vond ik vreselijk. Ik voelde me daar het zwarte schaap", vertelt hij. Rodenburg verloor vrienden en had altijd het idee dat er in zijn geboortedorp over hem werd geroddeld. "Ik denk er serieus over na om daar iets over te maken, misschien een documentaire of serie. Ik weet nog niet precies in welke vorm, maar ik wil er wel echt iets mee doen."

In de documentaire of serie wil de mediamaker onderzoeken "waar die pijn vandaan komt", zegt hij. "Het is een afgesloten hoofdstuk, maar ergens is het nog steeds een trigger. Ik vraag me af waarom die uitsluiting me nog elke keer zo boos maakt en waarom ik er nog zoveel mee bezig ben."

26 september '23 (12:50)

Tania Kross wint de Johannes Vermeerprijs

Tania Kross heeft dit jaar de Johannes Vermeerprijs gewonnen. De mezzosopraan krijgt de prijs vanwege "haar toonaangevende internationale zangcarrière en de vernieuwende wijze waarop zij opera breed toegankelijk maakt en een uiteenlopend publiek aanspreekt, verbindt en inspireert", aldus de jury.

26 september '23 (11:12)

Musicalhit Moulin Rouge! komt ook naar Nederland

De musicalhit Moulin Rouge! komt in het seizoen 2024-2025 naar Nederland. Dat heeft Stage Entertainment Nederland dinsdag gemeld. De oproep voor acteurs en dansers die aan de voorstelling mee willen doen, is dinsdag op de website van Stage geplaatst.

26 september '23 ( 9:06)

Prinses Irene in documentaire over racisme in Nederland

Prinses Irene zal te zien zijn in de nieuwe documentaire Alledaagse Waardigheid van regisseur Ida Does. De film gaat over hoogleraar Philomena Essed, schrijver van het eerste boek over racisme in de Nederlandse samenleving. Het boek Alledaagse Waardigheid verscheen veertig jaar geleden, het eerste exemplaar werd toen uitgereikt aan prinses Irene.

25 september '23 (14:57)

Advies: verlaag aantal omroepen NPO van negen naar zes

De Nederlandse Publieke Omroep (NPO) moet uit maximaal zes omroepverenigingen bestaan. Dat is een van de adviezen van het Adviescollege Publieke Omroep, dat in opdracht van het kabinet de toekomst van de publieke omroep heeft onderzocht. Ook vindt het college onder leiding van oud-politicus Pieter van Geel (CDA) dat de overheid zich minder moet bemoeien met de publieke omroep. Zo staat in het rapport Eenheid in Veelzijdigheid dat maandag in Den Haag aan staatssecretaris Gunay Uslu van Media is aangeboden.

25 september '23 ( 9:23)

Musical Pretty Woman zit vol 'empowerment en gelijkwaardigheid'

De musical Pretty Woman is een voorstelling vol vrouwelijk empowerment en gelijkwaardigheid, stellen vertaler Lisa Loeb en hoofdrolspelers Jan Kooijman en Shanna Slaap. Dat vertelden de drie aan het ANP bij de presentatie van de musical over een rijke zakenman die een deal aangaat met een prostituee, die vanaf vandaag te zien zal zijn.

25 september '23 ( 9:10)

Duizenden mensen namen kijkje in asielzoekerscentra tijdens open dag

Duizenden geïnteresseerden hebben zaterdag een bezoek gebracht aan een van de azc's die de deuren hadden opengezet tijdens een open dag. Volgens het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) en de Immigratie- en Naturalisatiedienst IND is deze dag "zeer geschikt om te benadrukken dat asielzoekers buren zijn van iedereen in hun omgeving". De azc's zetten de deuren open op Burendag, een door het Oranjefonds georganiseerde dag.

22 september '23 (11:53)

Musical SIX wegens groot succes ook volgend jaar te zien in Nederland

De internationale musical SIX is ook volgend jaar te zien in Nederland. De productie speelt momenteel voor uitverkochte zalen in Amsterdam en Rotterdam en vanwege het grote succes keert de musical weer terug naar ons land, ditmaal in Koninklijk Theater Carré in Amsterdam en Martiniplaza in Groningen.

22 september '23 ( 8:59)

Utrecht week lang in teken van Nederlandse films

Utrecht maakt zich op voor acht dagen Nederlandse films, sterren en rode lopers tijdens de 43e editie van het Nederlands Film Festival. In totaal worden op het festival 247 producties vertoond, waaronder 82 premières. Voor veel van de vertoningen kan het publiek kaartjes kopen. Op de laatste dag worden de Gouden Kalveren uitgereikt, de belangrijkste Nederlandse filmprijzen.

21 september '23 ( 9:23)

Belangrijkste Toneelprijzen van Nederland volgend jaar genderneutraal

De belangrijkste Toneelprijzen van Nederland zijn volgend jaar voor het eerst genderneutraal en dragen dan de naam Theo d'Or. Dat maakte de Vereniging van Schouwburg- en Concertgebouwdirecties (VSCD) donderdag bekend.

21 september '23 ( 9:23)

BN'ers staan op social media stil bij overlijden Olaf en prijzen zijn oeuvre

Bekende Nederlanders staan woensdag op sociale media stil bij het overlijden van Erwin Olaf. De fotograaf is enkele weken na een longtransplantatie woensdagochtend op 64-jarige leeftijd overleden.