Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Bedrijf Engelkes vraagt om regeling voor terugbetalen 3,7 miljoen onterecht ontvangen coronasteun

Door ANP
schedule 3 min
location_on [xx]km
Bedrijf Engelkes vraagt om regeling voor terugbetalen 3,7 miljoen onterecht ontvangen coronasteun
Waterfront Entertainment, het bedrijf van onder anderen theaterproducent Rick Engelkes, heeft het Fonds Podiumkunsten verzocht om een betalingsregeling. Afgelopen juli werd bekend dat het bedrijf 3,7 miljoen euro aan teveel ontvangen coronasteun moet terugbetalen. Waterfront vroeg de steun aan voor de ontwikkeling van de musical Willem van Oranje, die er vooralsnog niet gekomen is.

Het verzoek tot een betalingsregeling werd donderdag gedaan tijdens een gesprek tussen de beide partijen. Waterfront Entertainment laat aan het ANP weten dat het een "constructief gesprek" was en dat het maandag een voorstel voor de betalingsregeling bij het Fonds in zal leveren. "Uitgangspunt daarbij is dat er na overeenstemming zo snel mogelijk een substantieel bedrag terugbetaald wordt en voor het restant een betalingsregeling zal worden getroffen." De partijen denken binnen enkele weken te weten wat de uitkomst zal zijn.

Waterfront Entertainment hoopt de musical, waarvoor in Delft een speciaal theater moet worden gebouwd, alsnog op de planken te brengen. Er lopen "gesprekken met diverse nieuwe investeerders" waarbij het gezamenlijke doel is "om zo snel mogelijk verder te gaan met de realisatie van deze unieke productie", aldus het bedrijf. "Er is mij alles aan gelegen om het Fonds terug te betalen en de productie alsnog te laten slagen, ik werk hier al jaren zeer toegewijd aan", voegt Engelkes daar in een persoonlijke reactie aan toe.

Het Fonds Podiumkunsten maakte in juli bekend dat Waterfront Entertainment een groot deel van de in totaal 4,3 miljoen euro ontvangen coronasteun moet terugbetalen. Het Fonds Podiumkunsten had geconstateerd dat een deel van de door Waterfront ingediende kostenposten niet overeenkwamen met de doelstelling van de betreffende compensatieregeling.

27 mei '24 (11:44)

Koning opent in juni vernieuwd museum Hermitage in Amsterdam

Koning Willem-Alexander opent op dinsdagmiddag 18 juni in Amsterdam het H'ART Museum, voorheen bekend als de Hermitage. Tegelijk met de opening van het museum opent de koning ook de eerste grote tentoonstelling, Kandinsky, een samenwerking tussen H'ART Museum en Centre Pompidou in Parijs.

27 mei '24 ( 9:49)

Na 20 jaar duikt gestolen schilderij Westfries Museum op in Polen

Bijna twintig jaar na de kunstroof in het Westfries Museum duikt het schilderij ‘Rebecca en Eliëzer’ van de Hoornse schilder Jan Linsen op in Polen. De Poolse politie trof het schilderij aan tijdens een inval in een appartement in Krakau. Deze bleek in handen te zijn van een man met Oekraïense nationaliteit. Het museum is erg blij dat het schilderij is teruggevonden. Directeur Ad Geerdink: “Dit sterkt ons in de overtuiging dat de nu nog missende 18 kunstwerken ooit ook weer in het museum te zien zullen zijn.” 

27 mei '24 ( 8:52)

Youp van 't Hek zwaait af na allerlaatste show in Carré

Youp van 't Hek heeft zaterdag zijn allerlaatste voorstelling ooit gespeeld. De 70-jarige cabaretier stond voor een bomvol Carré waar hij ten overstaan van onder meer vrienden en bekenden zijn afscheidstournee De Laatste Ronde afsloot. Van 't Hek kreeg na zijn slotakkoord een applaus dat enkele minuten aanhield, maar wat de cabaretier zelf tot een einde maande.

27 mei '24 ( 8:48)

Petitie tegen btw-verhoging boeken door meer dan 160.000 mensen ondertekend

De protestpetitie tegen de voorgenomen verhoging van de btw op boeken heeft al 160.000 handtekeningen opgeleverd. De petitie staat sinds woensdag online op de website boekenpetitie.nl. Schrijvers als Kluun, Saskia Noort, Heleen van Royen, Adriaan van Dis en Susan Smit steunen de actie.

24 mei '24 ( 8:45)

Ook cultuursector maakt zich op voor actie tegen mogelijke btw-verhoging

Ook de kunst- en cultuursector komt in actie tegen de aangekondigde mogelijke btw-verhoging op culturele goederen en diensten. Dat laat belangenorganisatie Kunsten '92 weten aan het ANP. De campagne gaat volgende week live. Aan de vorm daarvan wordt op dit moment hard gewerkt, aldus de organisatie.

23 mei '24 (11:33)

Kluun gaat met 'Help, ik heb een puber' het theater in

Kluun komt na zijn boek Help, ik heb een puber! en podcast ook met een theatervoorstelling over pubers. De schrijver staat vanaf september in zalen door het hele land.

23 mei '24 (10:28)

Nieuwe coalitieakkoord 2024: invloed op de Nederlandse cultuursector

Het nieuwe coalitieakkoord van 2024 brengt belangrijke veranderingen met zich mee voor de Nederlandse cultuursector. Het akkoord bevat zowel positieve als negatieve maatregelen die de sector diepgaand zullen beïnvloeden. Hieronder een gedetailleerd overzicht van wat de cultuursector kan verwachten.

22 mei '24 (10:49)

Gemeente Arnhem geeft ruim half miljoen uit voor impuls jongerencultuur

Cultuurinitiatieven die zich bezig houden met het ontwikkelen van talent van jongeren in de gemeente Arnhem kunnen rekenen op een gemeentelijke subsidie. Arnhem trekt hier 589.400 euro voor uit. Met deze Impuls Jongerencultuur 2023-2024 kunnen Arnhemse initiatieven jongeren ondersteunen met lessen, ruimtes en creatieve ontwikkeling, meldt de gemeente.

22 mei '24 ( 9:23)

Boekenbranche onderneemt actie tegen mogelijke btw-verhoging

De boekensector komt in actie tegen de mogelijke btw-verhoging op boeken. Volgens koepelorganisaties leidt die tot een "forse prijsverhoging" en maakt het boeken minder toegankelijk. De Stichting Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek (CPNB), Groep Algemene Uitgevers (GAU) en Koninklijke Boekverkopersbond (KBb) beginnen gezamenlijk een petitie en campagne, laat een woordvoerder van CPNB weten.

22 mei '24 ( 8:55)

Jamai weer terug theater in met ode aan Elton John

Jamai keert later dit jaar terug in theaters door het land met zijn eerbetoon aan Elton John. De reprise van zijn I'm Still Standing-tournee begint op 19 oktober.