Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add

Bedrijf Engelkes vraagt om regeling voor terugbetalen 3,7 miljoen onterecht ontvangen coronasteun

Door ANP
schedule 3 min
Bedrijf Engelkes vraagt om regeling voor terugbetalen 3,7 miljoen onterecht ontvangen coronasteun
Waterfront Entertainment, het bedrijf van onder anderen theaterproducent Rick Engelkes, heeft het Fonds Podiumkunsten verzocht om een betalingsregeling. Afgelopen juli werd bekend dat het bedrijf 3,7 miljoen euro aan teveel ontvangen coronasteun moet terugbetalen. Waterfront vroeg de steun aan voor de ontwikkeling van de musical Willem van Oranje, die er vooralsnog niet gekomen is.

Het verzoek tot een betalingsregeling werd donderdag gedaan tijdens een gesprek tussen de beide partijen. Waterfront Entertainment laat aan het ANP weten dat het een "constructief gesprek" was en dat het maandag een voorstel voor de betalingsregeling bij het Fonds in zal leveren. "Uitgangspunt daarbij is dat er na overeenstemming zo snel mogelijk een substantieel bedrag terugbetaald wordt en voor het restant een betalingsregeling zal worden getroffen." De partijen denken binnen enkele weken te weten wat de uitkomst zal zijn.

Waterfront Entertainment hoopt de musical, waarvoor in Delft een speciaal theater moet worden gebouwd, alsnog op de planken te brengen. Er lopen "gesprekken met diverse nieuwe investeerders" waarbij het gezamenlijke doel is "om zo snel mogelijk verder te gaan met de realisatie van deze unieke productie", aldus het bedrijf. "Er is mij alles aan gelegen om het Fonds terug te betalen en de productie alsnog te laten slagen, ik werk hier al jaren zeer toegewijd aan", voegt Engelkes daar in een persoonlijke reactie aan toe.

Het Fonds Podiumkunsten maakte in juli bekend dat Waterfront Entertainment een groot deel van de in totaal 4,3 miljoen euro ontvangen coronasteun moet terugbetalen. Het Fonds Podiumkunsten had geconstateerd dat een deel van de door Waterfront ingediende kostenposten niet overeenkwamen met de doelstelling van de betreffende compensatieregeling.

26 september '23 ( 9:06)

Prinses Irene in documentaire over racisme in Nederland

Prinses Irene zal te zien zijn in de nieuwe documentaire Alledaagse Waardigheid van regisseur Ida Does. De film gaat over hoogleraar Philomena Essed, schrijver van het eerste boek over racisme in de Nederlandse samenleving. Het boek Alledaagse Waardigheid verscheen veertig jaar geleden, het eerste exemplaar werd toen uitgereikt aan prinses Irene.

25 september '23 (14:57)

Advies: verlaag aantal omroepen NPO van negen naar zes

De Nederlandse Publieke Omroep (NPO) moet uit maximaal zes omroepverenigingen bestaan. Dat is een van de adviezen van het Adviescollege Publieke Omroep, dat in opdracht van het kabinet de toekomst van de publieke omroep heeft onderzocht. Ook vindt het college onder leiding van oud-politicus Pieter van Geel (CDA) dat de overheid zich minder moet bemoeien met de publieke omroep. Zo staat in het rapport Eenheid in Veelzijdigheid dat maandag in Den Haag aan staatssecretaris Gunay Uslu van Media is aangeboden.

25 september '23 ( 9:23)

Musical Pretty Woman zit vol 'empowerment en gelijkwaardigheid'

De musical Pretty Woman is een voorstelling vol vrouwelijk empowerment en gelijkwaardigheid, stellen vertaler Lisa Loeb en hoofdrolspelers Jan Kooijman en Shanna Slaap. Dat vertelden de drie aan het ANP bij de presentatie van de musical over een rijke zakenman die een deal aangaat met een prostituee, die vanaf vandaag te zien zal zijn.

25 september '23 ( 9:10)

Duizenden mensen namen kijkje in asielzoekerscentra tijdens open dag

Duizenden geïnteresseerden hebben zaterdag een bezoek gebracht aan een van de azc's die de deuren hadden opengezet tijdens een open dag. Volgens het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) en de Immigratie- en Naturalisatiedienst IND is deze dag "zeer geschikt om te benadrukken dat asielzoekers buren zijn van iedereen in hun omgeving". De azc's zetten de deuren open op Burendag, een door het Oranjefonds georganiseerde dag.

22 september '23 (11:53)

Musical SIX wegens groot succes ook volgend jaar te zien in Nederland

De internationale musical SIX is ook volgend jaar te zien in Nederland. De productie speelt momenteel voor uitverkochte zalen in Amsterdam en Rotterdam en vanwege het grote succes keert de musical weer terug naar ons land, ditmaal in Koninklijk Theater Carré in Amsterdam en Martiniplaza in Groningen.

22 september '23 ( 8:59)

Utrecht week lang in teken van Nederlandse films

Utrecht maakt zich op voor acht dagen Nederlandse films, sterren en rode lopers tijdens de 43e editie van het Nederlands Film Festival. In totaal worden op het festival 247 producties vertoond, waaronder 82 premières. Voor veel van de vertoningen kan het publiek kaartjes kopen. Op de laatste dag worden de Gouden Kalveren uitgereikt, de belangrijkste Nederlandse filmprijzen.

21 september '23 ( 9:23)

Belangrijkste Toneelprijzen van Nederland volgend jaar genderneutraal

De belangrijkste Toneelprijzen van Nederland zijn volgend jaar voor het eerst genderneutraal en dragen dan de naam Theo d'Or. Dat maakte de Vereniging van Schouwburg- en Concertgebouwdirecties (VSCD) donderdag bekend.

21 september '23 ( 9:23)

BN'ers staan op social media stil bij overlijden Olaf en prijzen zijn oeuvre

Bekende Nederlanders staan woensdag op sociale media stil bij het overlijden van Erwin Olaf. De fotograaf is enkele weken na een longtransplantatie woensdagochtend op 64-jarige leeftijd overleden.

20 september '23 (12:42)

Langverwachte nieuwe boek Francine Oomen op 1 in Bestseller 60

Francine Oomen komt met haar langverwachte nieuwe deel uit de Hoe overleef ik-reeks op nummer 1 binnen in de Bestseller 60 van Stichting CPNB. Hoe overleef ik alles wat ik niemand vertel?, zoals het boek heet, is het eerste nieuwe deel in de serie sinds Hoe overleef ik met/zonder gescheiden ouders? uit 2015.

20 september '23 ( 9:08)

Dit is de cast voor theatervoorstelling over Marianne Timmer

Actrices Els Vegter en Liesbeth Groenwold zijn in december te zien als Marianne Timmer in Timmertje, de theatervoorstelling over de bekende Nederlandse schaatskampioene. Andere hoofdrollen zijn voor Tessa van Roon als schaatsster Renske Vellinga, een leeftijdgenote van Timmer, en Bas de Bruijn, die de rol van haar coach Peter Mueller op zich neemt. Dat werd dinsdag onthuld tijdens de castpresentatie van het stuk door de Groningse stichting Pandeon.