Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add

Kritiek van presentatrice Emma Thouart niet herkent door KRO-NCRV

Door Fleur Zomer
schedule 4 min
KRO-NCRV op telefoon
KRO-NCRV herkent zich niet in de kritiek die presentatrice Emma de Thouars maandagochtend in haar podcast Opscheppers deelde op de omroep. Daarin vertelde de kookboekenschrijfster dat ze tijdens de opnames van het programma Temple Food (Boeddhistische Blik) een nare werkervaring met copresentator Alain Caron had. De omroep zou de melding daarover niet serieus genomen hebben.

"KRO-NCRV en de Boeddhistische Blik streven ernaar om bij elke productie een prettige werksfeer te creëren voor cast en crew", reageert de omroep desgevraagd tegenover het ANP. "We vinden het erg vervelend dat dit voor Emma de Thouars in het programma Temple Food van de Boeddhistische Blik niet is gelukt. We namen en nemen haar signalen dan ook serieus."

Volgens De Thouars vertoonde Caron "micro-agressies en maakte meerdere opmerkingen over mijn lichaam/gewicht". De situatie maakte de opnames erg zwaar voor de presentatrice, zo schrijft ze op Instagram. "Toen ik hier een melding van maakte bij KRO-NCRV voelde ik me totaal niet serieus genomen, omdat er sprake was van victim blaming en het bagatelliseren van mijn gevoel."

Spijt betuigd

De omroep heeft naar eigen zeggen meerdere gesprekken met de presentatrice gevoerd. Ook is er een gesprek geweest met Caron en De Thouars erbij. "Alain heeft hierin spijt betuigd en aangegeven zich toentertijd niet bewust te zijn geweest van het effect van zijn opmerkingen op Emma", aldus de KRO-NCRV. "In de daaropvolgende gesprekken tussen Alain en de omroep heeft hij toegezegd zijn gedrag aan te passen." De Thouars stelt in haar podcast dat Caron geen excuses heeft aangeboden.

Vanwege de verscheidene gesprekken die zijn gevoerd, herkent de KRO-NCRV "het beeld dat wij Emma in dit proces niet serieus zouden nemen" niet. De Thouars zou bij een gepland gesprek niet aanwezig willen zijn, haar vertegenwoordiger wel. "We hopen dat ze zich alsnog bij dit gesprek voegt en onze deur staat voor haar open."

Door: ANP

21 september '23 ( 9:23)

Belangrijkste Toneelprijzen van Nederland volgend jaar genderneutraal

De belangrijkste Toneelprijzen van Nederland zijn volgend jaar voor het eerst genderneutraal en dragen dan de naam Theo d'Or. Dat maakte de Vereniging van Schouwburg- en Concertgebouwdirecties (VSCD) donderdag bekend.

21 september '23 ( 9:23)

BN'ers staan op social media stil bij overlijden Olaf en prijzen zijn oeuvre

Bekende Nederlanders staan woensdag op sociale media stil bij het overlijden van Erwin Olaf. De fotograaf is enkele weken na een longtransplantatie woensdagochtend op 64-jarige leeftijd overleden.

20 september '23 (12:42)

Langverwachte nieuwe boek Francine Oomen op 1 in Bestseller 60

Francine Oomen komt met haar langverwachte nieuwe deel uit de Hoe overleef ik-reeks op nummer 1 binnen in de Bestseller 60 van Stichting CPNB. Hoe overleef ik alles wat ik niemand vertel?, zoals het boek heet, is het eerste nieuwe deel in de serie sinds Hoe overleef ik met/zonder gescheiden ouders? uit 2015.

20 september '23 ( 9:08)

Dit is de cast voor theatervoorstelling over Marianne Timmer

Actrices Els Vegter en Liesbeth Groenwold zijn in december te zien als Marianne Timmer in Timmertje, de theatervoorstelling over de bekende Nederlandse schaatskampioene. Andere hoofdrollen zijn voor Tessa van Roon als schaatsster Renske Vellinga, een leeftijdgenote van Timmer, en Bas de Bruijn, die de rol van haar coach Peter Mueller op zich neemt. Dat werd dinsdag onthuld tijdens de castpresentatie van het stuk door de Groningse stichting Pandeon.

19 september '23 ( 9:48)

Na succesvolle eerste editie opnieuw viering Slag op de Zuiderzee in Hoorn

De eerste editie van vorig jaar was een succes. Daarom viert Hoorn ook dit jaar op 14 en 15 oktober de Slag op de Zuiderzee. Dit jaar wordt het nog grootser, want 2023 is het jubileumjaar van deze onderbelichte, maar historisch erg belangrijke zeeslag. Het is precies 450 jaar geleden dat voor de Hoornse kust de overwinning plaatsvond op de Spanjaarden en zo het prille Nederland ontstond. Op 14 en 15 oktober viert de havenstad de vrijheid tijdens een feestelijke herdenking van de Slag op de Zuiderzee uit 1573. Een weekend lang bruist de historische binnenstad van gratis activiteiten voor iedereen: muziek, theater, historische schepen, kinderactiviteiten, marcherende schutters en zingende geuzen. Dat meldt het Westfries Museum.

18 september '23 ( 9:34)

Toneelprijzen Theo d'Or en Louis d'Or voor Eelco Smits en Mariana Aparicio

In het Internationaal Theater Amsterdam worden zondagavond de belangrijkste Nederlandse toneelprijzen uitgereikt. Tijdens de afsluiting van het Gala van het Nederlands Theater wordt bekend wie met de Theo d'Or en de Louis d'Or naar huis gaan.

18 september '23 ( 8:50)

Schrijfster Mette Maria van Dijk bedreigd vanwege 'stereotyperend' debuutroman

Schrijfster Mette Maria van Dijk krijgt zulke felle reacties op haar debuutroman, dat ze niet meer naar huis durft. De 23-jarige schrijfster mijdt momenteel haar huis in de Bijlmer waar ze al anderhalf jaar woont, zegt ze in een interview met De Telegraaf.

15 september '23 (13:16)

Critici kiezen fietsende Hauer tot beste Nederlandse filmscène

De fietstocht door het centrum van Amsterdam in Turks Fruit is door Nederlandse filmcritici uitgeroepen tot de beste filmscène uit de Nederlandse filmgeschiedenis. Dat meldt de VARAgids, die de verkiezing organiseerde, vrijdag. Recensenten van de VARAgids en een aantal andere kranten en bladen gaven het fragment met Rutger Hauer en Monique van de Ven de meeste punten. Het magazine organiseerde de verkiezing vanwege het Nederlands Film Festival dat komende week van start gaat.

15 september '23 ( 9:44)

Meer mensen maakten gebruik van bibliotheek in 2022

Bibliotheken hebben in 2022 veel meer activiteiten georganiseerd. Ook waren meer mensen lid van de bibliotheek en zijn er meer boeken uitgeleend. Gemiddeld wonen mensen op 1,8 kilometer afstand van een bibliotheeklocatie, en is in een kwart van alle huishoudens minimaal één persoon lid van de bibliotheek. Dat meldt het CBS op basis van nieuwe cijfers.

14 september '23 (10:45)

Dansgezelschap de Stilte introduceert serie voorstellingen met nieuw betaalconcept

Dit weekend trapt de Stilte af met nieuwe serie openbare jeugdvoorstellingen in het eigen theater aan de Markendaalsweg. Omdat de Stilte het belangrijk vindt dat ieder kind samen met zijn (groot)ouders het theater kan bezoeken is het jij-bepaalt-wat-je-betaalt-systeem van toepassing voor alle voorstellingen. Bepaal zelf wat je kunt of wilt missen en koop een kaartje voor een euro, vijf euro of een tientje voor een dansvoorstelling. Dit meldt Stichting De Stilte.