Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Kritiek van presentatrice Emma Thouart niet herkent door KRO-NCRV

Door Fleur Zomer
schedule 4 min
location_on [xx]km
KRO-NCRV op telefoon
KRO-NCRV herkent zich niet in de kritiek die presentatrice Emma de Thouars maandagochtend in haar podcast Opscheppers deelde op de omroep. Daarin vertelde de kookboekenschrijfster dat ze tijdens de opnames van het programma Temple Food (Boeddhistische Blik) een nare werkervaring met copresentator Alain Caron had. De omroep zou de melding daarover niet serieus genomen hebben.

"KRO-NCRV en de Boeddhistische Blik streven ernaar om bij elke productie een prettige werksfeer te creëren voor cast en crew", reageert de omroep desgevraagd tegenover het ANP. "We vinden het erg vervelend dat dit voor Emma de Thouars in het programma Temple Food van de Boeddhistische Blik niet is gelukt. We namen en nemen haar signalen dan ook serieus."

Volgens De Thouars vertoonde Caron "micro-agressies en maakte meerdere opmerkingen over mijn lichaam/gewicht". De situatie maakte de opnames erg zwaar voor de presentatrice, zo schrijft ze op Instagram. "Toen ik hier een melding van maakte bij KRO-NCRV voelde ik me totaal niet serieus genomen, omdat er sprake was van victim blaming en het bagatelliseren van mijn gevoel."

Spijt betuigd

De omroep heeft naar eigen zeggen meerdere gesprekken met de presentatrice gevoerd. Ook is er een gesprek geweest met Caron en De Thouars erbij. "Alain heeft hierin spijt betuigd en aangegeven zich toentertijd niet bewust te zijn geweest van het effect van zijn opmerkingen op Emma", aldus de KRO-NCRV. "In de daaropvolgende gesprekken tussen Alain en de omroep heeft hij toegezegd zijn gedrag aan te passen." De Thouars stelt in haar podcast dat Caron geen excuses heeft aangeboden.

Vanwege de verscheidene gesprekken die zijn gevoerd, herkent de KRO-NCRV "het beeld dat wij Emma in dit proces niet serieus zouden nemen" niet. De Thouars zou bij een gepland gesprek niet aanwezig willen zijn, haar vertegenwoordiger wel. "We hopen dat ze zich alsnog bij dit gesprek voegt en onze deur staat voor haar open."

Door: ANP

21 mei '24 ( 8:59)

Paul Haenen schrijft nieuw toneelstuk over de formatie

Schrijver en acteur Paul Haenen schrijft voor het eerst in veertien jaar een nieuw toneelstuk. Het stuk De Formatie wordt begin juli gespeeld in Theater De Richel in Amsterdam. Dit is de nieuwe naam van het Betty Asfalt Complex, het theater in Amsterdam dat decennia van Haenen en zijn man was.

17 mei '24 ( 9:07)

Boekensector 'zeer bezorgd' over plannen voor btw-verhoging

De boekensector is "zeer bezorgd" over de plannen van het beoogde nieuwe kabinet om het btw-tarief op boeken te verhogen naar 21 procent. Dat laten de stichting Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek (CPNB), Groep Algemene Uitgevers (GAU) en Koninklijke Boekverkopersbond (KBb) weten in een gezamenlijke reactie.

17 mei '24 ( 8:59)

Jerusalem Quartet treedt zaterdag toch op in Concertgebouw

Eén geannuleerd concert van de Israëlische muziekgroep Jerusalem Quartet in het Koninklijk Concertgebouw in Amsterdam van zaterdag gaat toch door. Dat meldt het Concertgebouw in een verklaring. De twee optredens waren eerder deze week geannuleerd "om aangekondigde demonstraties en de recente ontwikkelingen rond protesten in Amsterdam". Eén optreden zou donderdagavond plaatsvinden, het andere zaterdagavond.

16 mei '24 (11:48)

Tariefverhoging in coalitieakkoord: theaters maken zich zorgen

De Vereniging Vrije Theater Producenten (VVTP) hoopt dat het nieuwe kabinet de plannen om het btw-tarief op theaterkaartjes te verhogen, niet gaat doorvoeren. "Dit kabinet zegt op te willen komen voor ondernemers. Dat is mooi. Maar met een btw-verhoging worden juist culturele ondernemers die zonder subsidie werken het meest geraakt", aldus de VVTP. De verenging stelt dat de meeste Nederlanders naar theaterproducties gaan die geen subsidie krijgen, zoals musicals en andere grote producties.

16 mei '24 (11:04)

Japanmuseum SieboldHuis organiseert alweer 14e editie van Japanmarkt

Voor alweer het veertiende jaar op een rij organiseert Japanmuseum SieboldHuis de Japanmarkt. Op zondag 19 mei opent directeur Kris Schiermeier de markt, in aanwezigheid van de ambassadeur van Japan in Nederland hiroshi Minami. Ook is locoburgemeester Yvonne van Delft van de gemeente Delft bij de officiële opening om 12.00 uur aanwezig. De feestelijke aanwezigheid zal flink gehoord worden dankzij de oorverdovende Taiko-drums. Dit meldt het SieboldHuis. 

16 mei '24 ( 8:25)

Deze series maken kans op de Zilveren Nikowschijf

De dramaseries Bodem (BNNVARA) en De Joodse Raad (EO) en de documentaireserie De Afhaalchinees (Omroep Zwart) maken dit jaar kans op de Zilveren Nipkowschijf. De RTL-realityserie B&B Vol Liefde krijgt van de jury van de prestigieuze televisieprijzen een speciale vermelding.

15 mei '24 ( 8:53)

Cabaretier George Groot (Don Quishocking) overleden

Cabaretier George Groot, bekend als lid van cabaretgezelschap Don Quishocking, is overleden. Dat bevestigt zijn vriend Jacques Klöters, eveneens lid van Don Quishocking, aan het ANP. Groot is 82 jaar geworden. Hij leed sinds twee jaar aan kanker.

15 mei '24 ( 8:40)

Concertgebouw schrapt concerten Israëlische groep om demonstratie

Twee concerten van de Israëlische muziekgroep Jerusalem Quartet in het Koninklijk Concertgebouw in Amsterdam gaan niet door. Volgens de muziekzaal is dat besluit genomen "vanwege aangekondigde demonstraties en de recente ontwikkelingen rond protesten in Amsterdam". Het Concertgebouw wil zo "de veiligheid van onze medewerkers, bezoekers en musici garanderen".

15 mei '24 ( 8:36)

Rietveld Schröderhuis viert 100-jarig bestaan met festiviteiten

Het monumentale Rietveld Schröderhuis in Utrecht bestaat honderd jaar en die mijlpaal gaat het Centraal Museum de komende honderd dagen vieren, tot aan de verjaardag van de initiatiefnemer Truus Schröder. De wereldberoemde meubelmaker en architect Gerrit Rietveld heeft het vooruitstrevende woonhuis ontworpen, in samenspraak met opdrachtgever Schröder.

14 mei '24 (10:36)

Tentoonstelling van Jan-Willem Start Op! deze zomer in Beeld & Geluid

De ochtendshow Jan-Willem Start Op! krijgt deze zomer een eigen expositie in het museum Beeld & Geluid in Hilversum. Dat maakten beide partijen dinsdag bekend in het programma.