Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Boeken schrijver Bibi Dumon Tak vliegen over de toonbank na Zomergasten

Door ANP
schedule 3 min
location_on [xx]km
Boeken schrijver Bibi Dumon Tak vliegen over de toonbank na Zomergasten
Twee boeken van schrijver Bibi Dumon Tak komen deze week binnen in de Bestseller 60, de lijst met best verkochte boeken in Nederland. Haar nieuwe roman De dag dat ik mijn naam veranderde komt binnen op plek 33, haar kinderboek Vandaag houd ik mijn spreekbeurt over de anaconda is binnengekomen op plek 28.

Volgens boekenkoepel CPNB is het succes van Dumon Tak in de lijst een direct gevolg van haar deelname aan het programma Zomergasten. In de uitzending van 13 augustus praatte zij met presentator Theo Maassen uitgebreid over haar werk en haar leven. Zij pleitte in het gesprek voor een betere omgang met mens en milieu en sprak over de dood van haar zus.

Effect

"We zien dit Zomergasten-effect elk jaar in de boekenlijst", aldus een woordvoerder van CPNB. Eerder was dit ook het geval met Griet Op de Beeck en Ilja Leonard Pfeiffer. "Maar het gebeurt maar zelden dat een kinderboekenschrijver zo'n prominent podium krijgt. Het is doodzonde dat deze groep maar zelden in talkshows op televisie wordt uitgenodigd, temeer daar we zo ontzettend veel steengoede kinderboekenschrijvers hebben in Nederland."

In Vandaag houd ik mijn spreekbeurt over de anaconda mogen dieren een spreekbeurt houden over een andere diersoort en leren zij elkaar zo beter kennen. Het boek werd eerder bekroond met een Zilveren Griffel en de Woutertje Pieterseprijs. Het boek De dag dat ik mijn naam veranderde gaat over een vrouw die probeert te rouwen nadat haar zusje is overleden.

Door: ANP

24 mei '24 ( 8:45)

Ook cultuursector maakt zich op voor actie tegen mogelijke btw-verhoging

Ook de kunst- en cultuursector komt in actie tegen de aangekondigde mogelijke btw-verhoging op culturele goederen en diensten. Dat laat belangenorganisatie Kunsten '92 weten aan het ANP. De campagne gaat volgende week live. Aan de vorm daarvan wordt op dit moment hard gewerkt, aldus de organisatie.

23 mei '24 (11:33)

Kluun gaat met 'Help, ik heb een puber' het theater in

Kluun komt na zijn boek Help, ik heb een puber! en podcast ook met een theatervoorstelling over pubers. De schrijver staat vanaf september in zalen door het hele land.

23 mei '24 (10:28)

Nieuwe coalitieakkoord 2024: invloed op de Nederlandse cultuursector

Het nieuwe coalitieakkoord van 2024 brengt belangrijke veranderingen met zich mee voor de Nederlandse cultuursector. Het akkoord bevat zowel positieve als negatieve maatregelen die de sector diepgaand zullen beïnvloeden. Hieronder een gedetailleerd overzicht van wat de cultuursector kan verwachten.

22 mei '24 (10:49)

Gemeente Arnhem geeft ruim half miljoen uit voor impuls jongerencultuur

Cultuurinitiatieven die zich bezig houden met het ontwikkelen van talent van jongeren in de gemeente Arnhem kunnen rekenen op een gemeentelijke subsidie. Arnhem trekt hier 589.400 euro voor uit. Met deze Impuls Jongerencultuur 2023-2024 kunnen Arnhemse initiatieven jongeren ondersteunen met lessen, ruimtes en creatieve ontwikkeling, meldt de gemeente.

22 mei '24 ( 9:23)

Boekenbranche onderneemt actie tegen mogelijke btw-verhoging

De boekensector komt in actie tegen de mogelijke btw-verhoging op boeken. Volgens koepelorganisaties leidt die tot een "forse prijsverhoging" en maakt het boeken minder toegankelijk. De Stichting Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek (CPNB), Groep Algemene Uitgevers (GAU) en Koninklijke Boekverkopersbond (KBb) beginnen gezamenlijk een petitie en campagne, laat een woordvoerder van CPNB weten.

22 mei '24 ( 8:55)

Jamai weer terug theater in met ode aan Elton John

Jamai keert later dit jaar terug in theaters door het land met zijn eerbetoon aan Elton John. De reprise van zijn I'm Still Standing-tournee begint op 19 oktober.

21 mei '24 (14:47)

Annabel-zanger Hans de Booij stopt met optreden om gezondheidsklachten

Hans de Booij neemt om gezondheidsredenen afscheid van het podium. De Annabel-zanger vertelt aan De Telegraaf dat hij door fysieke klachten niet meer langdurig kan optreden.

21 mei '24 (11:00)

Altijd al eens jouw eigen kunst in het museum willen zien?

In het nieuwe ‘Tussen Kunst en Niets’ roept radiomaker Wijnand Speelman tijdens zijn programma Wijnand in de Ochtend amateurkunstenaars op om hun werken te delen met de dj. Het mooiste kunstwerk is deze zomer namelijk te zien in het Groninger Museum, meldt 3FM.

21 mei '24 (10:34)

Rick Engelkes na 7 jaar weer terug in theater

Rick Engelkes keert in oktober na zeven jaar afwezigheid terug in het theater. De acteur produceert de voorstelling Murder on the Nile en speelt een van de rollen, maakt zijn bedrijf REP Entertainment dinsdag bekend.

21 mei '24 (10:26)

Eenmalig festival ter vervanging van Tong Tong Fair

Mensen die zich hadden verheugd op een bezoekje aan de Tong Tong Fair in Den Haag werden vorige week teleurgesteld door het nieuws dat het Indische festival het hoofd niet boven het financiële water kon houden. Nu is er weer goed nieuws: er wordt een eenmalig festival georganiseerd ter vervanging van de Tong Tong Fair: Pasar Siang Keci. Het festival wordt georganiseerd op 1 juni in Voorburg. Dit is in hetzelfde weekend als een ander alternatief festival voor de Tong Tong Fair, de Pasar Indonesia. Deze is in hetzelfde weekend te bezoeken, 1 en 2 juni, in De Broodfabriek in Rijswijk, meldt Omroep West.