Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add

RIJKS® Restaurant lanceert een pop-up locatie in Amsterdam

Door Nationale Recreatiegids
schedule 7 min
RIJKS® Restaurant lanceert een pop-up locatie in Amsterdam
Deze zomer opent RIJKS® Restaurant RIJKS® POP UP op de Zuidas in Amsterdam. Vanaf eind augustus tot half oktober werken Executive Chef Joris Bijdendijk en chef-koks Friso van Amerongen en Yascha Oosterberg op de tijdelijke locatie culinair toe naar het nieuwe RIJKS® dat eind oktober op zijn vertrouwde plek in het Rijksmuseum opengaat na een grootscheepse renovatie met een nieuw interieur en met een nieuwe kaart. Dit meldt het Rijksmuseum.

De pop-up van RIJKS® Restaurant komt deze zomer in de circulaire locatie aan het Gustav Mahlerplein 1B. Op deze tijdelijke locatie worden wekelijks nieuwe gerechten toegevoegd en ook staan RIJKS®-klassiekers op de kaart.

"De pop-up is misschien wel de laatste kans om enkele signature dishes van het huidige RIJKS® te proeven. We gaan deze tijdelijke locatie echt gebruiken om samen met het team nieuwe producten, combinaties en bereidingswijzen te ontdekken die we in het nieuwe RIJKS® op de kaart gaan zetten. Heel gaaf, want als gast kan je dus zomaar een primeur gereserveerd krijgen! We werken op deze manier toe naar de nieuwe selectie, zodat we eind oktober in het nieuwe RIJKS® fantastische gerechten kunnen serveren en onze gasten weer die ene unieke ervaringen kunnen geven."

Joris Bijdendijk, Executive Chef van RIJKS® Restaurant

Verassing

Om de verrassing van de nieuwe gerechten tot de opening te bewaren wordt gasten van de POP UP gevraagd de gerechten niet met camera vast te leggen.

"We werken deze zomer echt toe naar een grande finale in oktober en daar horen verassingen bij. Het nieuwe RIJKS® wordt spectaculair, een casual restaurant met een nieuwe selectie high end gerechten en een gave line up; een plek waar gasten zich relaxed en welkom voelen."

Culinair erfgoed

In de POP UP blijft het RIJKS®-fundament leidend: het Nederlands culinair erfgoed met oer-Hollandse producten voert de boventoon op de kaart en er wordt alleen met duurzame producten gewerkt. Het complete interieur van RIJKS® Restaurant verhuist mee naar de POP UP en ook in het nieuwe RIJKS® wordt vastgehouden aan duurzame en circulaire principes.

"Het is een gegeven dat we duurzame en toekomstbestendige keuzes moeten maken en daarin kunnen wij als restaurant een grote rol spelen. Niet alleen in onze productkeuze houden we hier rekening mee, maar bijvoorbeeld ook in het interieur."

Reserveren

Het pop-up restaurant is vanaf nu te reserveren voor eind augustus tot en met half oktober. De locatie is: Gustav Mahlerplein 1B, Amsterdam. Voor reserveringen klik hier.

Lunch: dinsdag tot en met vrijdag vanaf 11.30 uur

Diner: dinsdag tot en met zaterdag vanaf 17.00 uur en vrijdag vanaf 16.00 uur

Keuken open vanaf 18.00 uur

RIJKS® in het Rijksmuseum - Museumstraat 1 – ondergaat in deze periode een renovatie en zal eind oktober weer open zijn.

Door: Nationale Recreatiegids

29 september '23 (13:21)

Van Gogh Museum enthousiast over grote belangstelling voor Pokémon-samenwerking

Het Van Gogh Museum is blij met de grote belangstelling voor de samenwerking met Pokémon. Het Amsterdamse museum had de aandacht verwacht en vindt het "mooi om te zien dat er zoveel enthousiasme is, in het museum en online", laat een woordvoerder van het museum desgevraagd weten aan het ANP.

29 september '23 ( 9:40)

Auteurs Edward van de Vendel en Anoush Elman winnen Gouden Griffel

Auteurs Edward van de Vendel en Anoush Elman hebben dit jaar de Gouden Griffel gewonnen voor het boek Misjka, de belangrijkste onderscheiding voor een oorspronkelijk Nederlandstalig jeugdboek. Dat heeft boekenkoepel CPNB donderdag bekendgemaakt. Zij krijgen hun prijs vrijdagavond op het Kinderboekenbal.

29 september '23 ( 9:01)

Kane voegt nóg twee nieuwe shows toe aan reeks in Ziggo Dome

Kane geeft op zaterdag 8 juni en zondag 9 juni volgend jaar nog een extra concert in de Ziggo Dome in Amsterdam. Dat is donderdagavond bekendgemaakt in de RTL-talkshow Humberto.

28 september '23 (14:43)

Gecancelde kunstenaar Paul Blanca in de hoofdrol van nieuwe documentaire

In oktober is het twee jaar geleden dat fotograaf Paul Blanca overleed op 62-jarige leeftijd na een leven van drugs- en alcoholgebruik. Cinemien, DOXY Films en Thinking Out Loud Productions komen op 19 oktober met een nieuwe film over de laatste maanden uit het leven van dit vergeten Nederlandse kunsticoon: Paul Blanca – Deze Film Redt Je Leven. Dit meldt Cinemien.

28 september '23 (11:24)

Fotograaf Erwin Olaf toegevoegd aan Eregalerij Rijksmuseum

Het Rijksmuseum in Amsterdam heeft een werk van de overleden fotograaf Erwin Olaf toegevoegd aan de Eregalerij. De foto Hope is donderdagochtend als eerbetoon aan Olaf geïnstalleerd.

28 september '23 ( 9:50)

Nationaal Holocaustmuseum opent volgend jaar de deuren

Het Nationaal Holocaustmuseum opent op 11 maart 2024 de deuren voor publiek. Dat heeft algemeen directeur Emile Schrijver bekendgemaakt tijdens een bijeenkomst met ongeveer veertig Nederlandse overlevenden en getuigen van de Holocaust. Ook de Hollandsche Schouwburg gaat op die datum weer open.

28 september '23 ( 8:54)

Van Gogh Museum viert 50e jubileum met Pokémon

Het Van Gogh Museum organiseert de komende tijd verschillende activiteiten rondom Pokémon, ter ere van de vijftigste verjaardag van het Van Gogh Museum. Met de samenwerking wil het museum in Amsterdam een nieuw publiek kennis laten maken met het werk van Vincent van Gogh.

27 september '23 (10:26)

Nederlandse film Sweet Dreams geselecteerd voor European Film Awards

De Nederlandse film Sweet Dreams van regisseur Ena Sendijarević is geselecteerd voor de European Film Awards. Dat maakte de EFA woensdag bekend. De film maakt dus kans op prijzen bij de uitreiking in december, inclusief de prijs voor beste Europese film van het jaar. De nominaties worden binnenkort bekendgemaakt.

27 september '23 ( 8:47)

Afscheid van Erwin Olaf in Westerkerk Amsterdam 

Familie, naasten en vrienden nemen woensdag in de Westerkerk in Amsterdam afscheid van Erwin Olaf, die vorige week onverwacht overleed. De uitvaartbijeenkomst voor de 64-jarige fotograaf is besloten. Er worden ongeveer duizend persoonlijk uitgenodigde gasten verwacht.

26 september '23 (12:50)

Tania Kross wint de Johannes Vermeerprijs

Tania Kross heeft dit jaar de Johannes Vermeerprijs gewonnen. De mezzosopraan krijgt de prijs vanwege "haar toonaangevende internationale zangcarrière en de vernieuwende wijze waarop zij opera breed toegankelijk maakt en een uiteenlopend publiek aanspreekt, verbindt en inspireert", aldus de jury.