Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

RIJKS® Restaurant lanceert een pop-up locatie in Amsterdam

Door Nationale Recreatiegids
schedule 7 min
location_on [xx]km
RIJKS® Restaurant lanceert een pop-up locatie in Amsterdam
Deze zomer opent RIJKS® Restaurant RIJKS® POP UP op de Zuidas in Amsterdam. Vanaf eind augustus tot half oktober werken Executive Chef Joris Bijdendijk en chef-koks Friso van Amerongen en Yascha Oosterberg op de tijdelijke locatie culinair toe naar het nieuwe RIJKS® dat eind oktober op zijn vertrouwde plek in het Rijksmuseum opengaat na een grootscheepse renovatie met een nieuw interieur en met een nieuwe kaart. Dit meldt het Rijksmuseum.

De pop-up van RIJKS® Restaurant komt deze zomer in de circulaire locatie aan het Gustav Mahlerplein 1B. Op deze tijdelijke locatie worden wekelijks nieuwe gerechten toegevoegd en ook staan RIJKS®-klassiekers op de kaart.

"De pop-up is misschien wel de laatste kans om enkele signature dishes van het huidige RIJKS® te proeven. We gaan deze tijdelijke locatie echt gebruiken om samen met het team nieuwe producten, combinaties en bereidingswijzen te ontdekken die we in het nieuwe RIJKS® op de kaart gaan zetten. Heel gaaf, want als gast kan je dus zomaar een primeur gereserveerd krijgen! We werken op deze manier toe naar de nieuwe selectie, zodat we eind oktober in het nieuwe RIJKS® fantastische gerechten kunnen serveren en onze gasten weer die ene unieke ervaringen kunnen geven."

Joris Bijdendijk, Executive Chef van RIJKS® Restaurant

Verassing

Om de verrassing van de nieuwe gerechten tot de opening te bewaren wordt gasten van de POP UP gevraagd de gerechten niet met camera vast te leggen.

"We werken deze zomer echt toe naar een grande finale in oktober en daar horen verassingen bij. Het nieuwe RIJKS® wordt spectaculair, een casual restaurant met een nieuwe selectie high end gerechten en een gave line up; een plek waar gasten zich relaxed en welkom voelen."

Culinair erfgoed

In de POP UP blijft het RIJKS®-fundament leidend: het Nederlands culinair erfgoed met oer-Hollandse producten voert de boventoon op de kaart en er wordt alleen met duurzame producten gewerkt. Het complete interieur van RIJKS® Restaurant verhuist mee naar de POP UP en ook in het nieuwe RIJKS® wordt vastgehouden aan duurzame en circulaire principes.

"Het is een gegeven dat we duurzame en toekomstbestendige keuzes moeten maken en daarin kunnen wij als restaurant een grote rol spelen. Niet alleen in onze productkeuze houden we hier rekening mee, maar bijvoorbeeld ook in het interieur."

Reserveren

Het pop-up restaurant is vanaf nu te reserveren voor eind augustus tot en met half oktober. De locatie is: Gustav Mahlerplein 1B, Amsterdam. Voor reserveringen klik hier.

Lunch: dinsdag tot en met vrijdag vanaf 11.30 uur

Diner: dinsdag tot en met zaterdag vanaf 17.00 uur en vrijdag vanaf 16.00 uur

Keuken open vanaf 18.00 uur

RIJKS® in het Rijksmuseum - Museumstraat 1 – ondergaat in deze periode een renovatie en zal eind oktober weer open zijn.

Door: Nationale Recreatiegids

27 mei '24 (11:44)

Koning opent in juni vernieuwd museum Hermitage in Amsterdam

Koning Willem-Alexander opent op dinsdagmiddag 18 juni in Amsterdam het H'ART Museum, voorheen bekend als de Hermitage. Tegelijk met de opening van het museum opent de koning ook de eerste grote tentoonstelling, Kandinsky, een samenwerking tussen H'ART Museum en Centre Pompidou in Parijs.

27 mei '24 ( 9:49)

Na 20 jaar duikt gestolen schilderij Westfries Museum op in Polen

Bijna twintig jaar na de kunstroof in het Westfries Museum duikt het schilderij ‘Rebecca en Eliëzer’ van de Hoornse schilder Jan Linsen op in Polen. De Poolse politie trof het schilderij aan tijdens een inval in een appartement in Krakau. Deze bleek in handen te zijn van een man met Oekraïense nationaliteit. Het museum is erg blij dat het schilderij is teruggevonden. Directeur Ad Geerdink: “Dit sterkt ons in de overtuiging dat de nu nog missende 18 kunstwerken ooit ook weer in het museum te zien zullen zijn.” 

27 mei '24 ( 8:52)

Youp van 't Hek zwaait af na allerlaatste show in Carré

Youp van 't Hek heeft zaterdag zijn allerlaatste voorstelling ooit gespeeld. De 70-jarige cabaretier stond voor een bomvol Carré waar hij ten overstaan van onder meer vrienden en bekenden zijn afscheidstournee De Laatste Ronde afsloot. Van 't Hek kreeg na zijn slotakkoord een applaus dat enkele minuten aanhield, maar wat de cabaretier zelf tot een einde maande.

27 mei '24 ( 8:48)

Petitie tegen btw-verhoging boeken door meer dan 160.000 mensen ondertekend

De protestpetitie tegen de voorgenomen verhoging van de btw op boeken heeft al 160.000 handtekeningen opgeleverd. De petitie staat sinds woensdag online op de website boekenpetitie.nl. Schrijvers als Kluun, Saskia Noort, Heleen van Royen, Adriaan van Dis en Susan Smit steunen de actie.

24 mei '24 ( 8:45)

Ook cultuursector maakt zich op voor actie tegen mogelijke btw-verhoging

Ook de kunst- en cultuursector komt in actie tegen de aangekondigde mogelijke btw-verhoging op culturele goederen en diensten. Dat laat belangenorganisatie Kunsten '92 weten aan het ANP. De campagne gaat volgende week live. Aan de vorm daarvan wordt op dit moment hard gewerkt, aldus de organisatie.

23 mei '24 (11:33)

Kluun gaat met 'Help, ik heb een puber' het theater in

Kluun komt na zijn boek Help, ik heb een puber! en podcast ook met een theatervoorstelling over pubers. De schrijver staat vanaf september in zalen door het hele land.

23 mei '24 (10:28)

Nieuwe coalitieakkoord 2024: invloed op de Nederlandse cultuursector

Het nieuwe coalitieakkoord van 2024 brengt belangrijke veranderingen met zich mee voor de Nederlandse cultuursector. Het akkoord bevat zowel positieve als negatieve maatregelen die de sector diepgaand zullen beïnvloeden. Hieronder een gedetailleerd overzicht van wat de cultuursector kan verwachten.

22 mei '24 (10:49)

Gemeente Arnhem geeft ruim half miljoen uit voor impuls jongerencultuur

Cultuurinitiatieven die zich bezig houden met het ontwikkelen van talent van jongeren in de gemeente Arnhem kunnen rekenen op een gemeentelijke subsidie. Arnhem trekt hier 589.400 euro voor uit. Met deze Impuls Jongerencultuur 2023-2024 kunnen Arnhemse initiatieven jongeren ondersteunen met lessen, ruimtes en creatieve ontwikkeling, meldt de gemeente.

22 mei '24 ( 9:23)

Boekenbranche onderneemt actie tegen mogelijke btw-verhoging

De boekensector komt in actie tegen de mogelijke btw-verhoging op boeken. Volgens koepelorganisaties leidt die tot een "forse prijsverhoging" en maakt het boeken minder toegankelijk. De Stichting Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek (CPNB), Groep Algemene Uitgevers (GAU) en Koninklijke Boekverkopersbond (KBb) beginnen gezamenlijk een petitie en campagne, laat een woordvoerder van CPNB weten.

22 mei '24 ( 8:55)

Jamai weer terug theater in met ode aan Elton John

Jamai keert later dit jaar terug in theaters door het land met zijn eerbetoon aan Elton John. De reprise van zijn I'm Still Standing-tournee begint op 19 oktober.