Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add

Musical Les Misérables haalt bijzondere mijlpaal: Dubbel Diamant

Door ANP
schedule 3 min
Musical Les Misérables haalt bijzondere mijlpaal: Dubbel Diamant
Voor de nieuwe Nederlandse versie van musicalklassieker Les Misérables zijn inmiddels meer dan 250.000 kaarten verkocht. De drie producenten van de voorstelling verrasten de cast donderdagavond in Theater Carré in Amsterdam met deze bijzondere mijlpaal. Hans Cornelissen, Ruud de Graaf en Erwin van Lambaart gaven de acteurs de Dubbel Diamanten Ticket Award, die de theatersector uitreikt bij dit aantal kaarten.

Het is voor de eerste maal dat de Dubbel Diamanten Ticket Award is uitgereikt aan een voorstelling in Nederland. Sinds de galapremière in maart is de musical een groot succes. De recensies waren vrijwel unaniem positief. Veel lof was er vooral voor hoofdrolspeler Milan van Waardenburg, het indrukwekkende decor, het grote orkest en de zang van alle acteurs. Ook was Les Misérables met zes prijzen de grote winnaar bij de uitreiking van de Musical Awards.

Het stuk is gebaseerd op het wereldberoemde boek van schrijver Victor Hugo en vertelt over de ellende van het Franse volk in de halve eeuw na de revolutie. De belangrijkste verhaallijn is de obsessie van rechercheur Javert met de rechtschapen Jean Valjean, die na twintig jaar cel vanwege het stelen van een brood besluit te vluchten en een nieuw leven op te bouwen. Les Misérables is tot eind dit jaar in theaters in heel Nederland te zien.

Les Misérables is niet de eerste voorstelling waarvoor 250.000 kaarten worden verkocht, zo verwelkomde de musical Soldaat van Oranje bijvoorbeeld al meer dan 3 miljoen bezoekers. Maar het is wel de eerste keer sinds de theatersector twee jaar geleden de prijzen in het leven liep.

29 september '23 (13:21)

Van Gogh Museum enthousiast over grote belangstelling voor Pokémon-samenwerking

Het Van Gogh Museum is blij met de grote belangstelling voor de samenwerking met Pokémon. Het Amsterdamse museum had de aandacht verwacht en vindt het "mooi om te zien dat er zoveel enthousiasme is, in het museum en online", laat een woordvoerder van het museum desgevraagd weten aan het ANP.

29 september '23 ( 9:40)

Auteurs Edward van de Vendel en Anoush Elman winnen Gouden Griffel

Auteurs Edward van de Vendel en Anoush Elman hebben dit jaar de Gouden Griffel gewonnen voor het boek Misjka, de belangrijkste onderscheiding voor een oorspronkelijk Nederlandstalig jeugdboek. Dat heeft boekenkoepel CPNB donderdag bekendgemaakt. Zij krijgen hun prijs vrijdagavond op het Kinderboekenbal.

29 september '23 ( 9:01)

Kane voegt nóg twee nieuwe shows toe aan reeks in Ziggo Dome

Kane geeft op zaterdag 8 juni en zondag 9 juni volgend jaar nog een extra concert in de Ziggo Dome in Amsterdam. Dat is donderdagavond bekendgemaakt in de RTL-talkshow Humberto.

28 september '23 (14:43)

Gecancelde kunstenaar Paul Blanca in de hoofdrol van nieuwe documentaire

In oktober is het twee jaar geleden dat fotograaf Paul Blanca overleed op 62-jarige leeftijd na een leven van drugs- en alcoholgebruik. Cinemien, DOXY Films en Thinking Out Loud Productions komen op 19 oktober met een nieuwe film over de laatste maanden uit het leven van dit vergeten Nederlandse kunsticoon: Paul Blanca – Deze Film Redt Je Leven. Dit meldt Cinemien.

28 september '23 (11:24)

Fotograaf Erwin Olaf toegevoegd aan Eregalerij Rijksmuseum

Het Rijksmuseum in Amsterdam heeft een werk van de overleden fotograaf Erwin Olaf toegevoegd aan de Eregalerij. De foto Hope is donderdagochtend als eerbetoon aan Olaf geïnstalleerd.

28 september '23 ( 9:50)

Nationaal Holocaustmuseum opent volgend jaar de deuren

Het Nationaal Holocaustmuseum opent op 11 maart 2024 de deuren voor publiek. Dat heeft algemeen directeur Emile Schrijver bekendgemaakt tijdens een bijeenkomst met ongeveer veertig Nederlandse overlevenden en getuigen van de Holocaust. Ook de Hollandsche Schouwburg gaat op die datum weer open.

28 september '23 ( 8:54)

Van Gogh Museum viert 50e jubileum met Pokémon

Het Van Gogh Museum organiseert de komende tijd verschillende activiteiten rondom Pokémon, ter ere van de vijftigste verjaardag van het Van Gogh Museum. Met de samenwerking wil het museum in Amsterdam een nieuw publiek kennis laten maken met het werk van Vincent van Gogh.

27 september '23 (10:26)

Nederlandse film Sweet Dreams geselecteerd voor European Film Awards

De Nederlandse film Sweet Dreams van regisseur Ena Sendijarević is geselecteerd voor de European Film Awards. Dat maakte de EFA woensdag bekend. De film maakt dus kans op prijzen bij de uitreiking in december, inclusief de prijs voor beste Europese film van het jaar. De nominaties worden binnenkort bekendgemaakt.

27 september '23 ( 8:47)

Afscheid van Erwin Olaf in Westerkerk Amsterdam 

Familie, naasten en vrienden nemen woensdag in de Westerkerk in Amsterdam afscheid van Erwin Olaf, die vorige week onverwacht overleed. De uitvaartbijeenkomst voor de 64-jarige fotograaf is besloten. Er worden ongeveer duizend persoonlijk uitgenodigde gasten verwacht.

26 september '23 (12:50)

Tania Kross wint de Johannes Vermeerprijs

Tania Kross heeft dit jaar de Johannes Vermeerprijs gewonnen. De mezzosopraan krijgt de prijs vanwege "haar toonaangevende internationale zangcarrière en de vernieuwende wijze waarop zij opera breed toegankelijk maakt en een uiteenlopend publiek aanspreekt, verbindt en inspireert", aldus de jury.