Publiek Kunsthal kiest voor schoenenexpositie

Door Redactie Nationale Recreatiegids
2 min
Rotterdam (Novum) - De Kunsthal in Rotterdam wijdt eind dit jaar een tentoonstelling aan schoeisel. De expositie 'Schoenen' werd door publiek gekozen in het project MaakMee van de Kunsthal. Onder meer een paar schoenen van Carrie Bradshaw, de hoofdpersoon uit hitserie en -films Sex and the City, wordt tentoongesteld.

Bezoekers van de Kunsthal konden stemmen op drie tentoonstellingen. Een expositie over dinosauriƫrs kreeg de minste stemmen, liet een woordvoerder dinsdag weten. Ook de kunstenaar en optisch illustionist Victor Vasarely kon niet op tegen de schoenententoonstelling. Van de bijna vijfduizend stemmen werd die verkozen met 46 procent van de stemmen.

Onder de laarzen, sandalen, pumps en sneakers die te zien zijn, bevinden zich ontwerpen van Manolo Blahnik, Christian Louboutin en Jimmy Choo. De komende maanden kan het publiek meebeslissen over welke schoenen worden tentoongesteld en hoe de tentoonstelling komt te heten.

De tentoonstelling in samenwerking met het Modemuseum in het Belgische Hasselt gaat van start op 14 december. De Kunsthal is van juni tot en met oktober gesloten voor een vijf miljoen euro kostende modernisering.