Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add

3JS zijn oceaan overgevlogen voor nieuwe album

Door Redactie Nationale Recreatiegids
schedule 4 min
location_on [xx]km
De 3JS draaien al jaren mee in de Nederlandse muziekindustrie, maar met hun nieuwe album Mooie Tijden wilde de driekoppige formatie zelf ook weer een keer verrast worden. En dat zijn Jan Dulles, Jaap Kwakman en Robin Küller zeker, zegt frontman Dulles in gesprek met het ANP. "Sowieso door de manier waarop we het album gemaakt hebben."

De Volendamse band is namelijk aan de slag gegaan met de bekende Amerikaanse mixer Bob Clearmountain, die eerder met Bruce Springsteen, The Rolling Stones en David Bowie samenwerkte. Het contact werd gelegd door een gemeenschappelijke vriendin Lori Lieberman, bekend van het nummer Killing Me Softly. "Dit is toevallig op ons pad gekomen", legt Dulles uit.

Verenigde Staten

In totaal zijn de 3JS negen dagen in Los Angeles geweest. "In die periode hebben we alle nummers opgenomen", aldus Dulles. De band produceert hun albums normaal gesproken zelf en doet er dan vaak maanden over. "Maar toen we met die muzikanten daar werkten, dan heb je al snel door waarom dat de zogeheten A-listers zijn", legt de frontman uit. "Je hoeft ze een demo één keer te laten horen en ze nemen het in een take op."

Rode draad

Zoals gewoonlijk bij de 3JS is de albumtitel vernoemd naar een liedje dat ook op het album staat. "Mooie Tijden is paradoxaal wat de titel betreft", zegt Dulles. "Het gaat over een vriend van vroeger die zelfmoord heeft gepleegd, maar dan juist over de mooie herinneringen die er nog aan hem zijn." Dat is ook een beetje de rode draad op het album. "Op een bepaalde leeftijd terugkijken naar alles wat je in je leven hebt doorgemaakt."

Vervelende dingen heeft het muzikale trio bewust proberen te vermijden op de plaat. Ook het overlijden van Dulles' drie maanden oude dochtertje Donna eind 2020. Daar schreef de zanger al een lied over, getiteld Vreemde leegte. "Daar zat alle ellende in die wij op dat moment voelden. Nu hebben we er bewust voor gekozen om het daar niet over te hebben, om te proberen het zo positief mogelijk te maken. Misschien is dat de invloed van die vervelende gebeurtenis, dat ik heel erg probeer om de mooie dingen te herinneren."

Door: ANP

01 december '23 ( 9:24)

Jeugdtheater Hofplein uit Rotterdam wint nieuwe cultuurprijs

Het Rotterdamse Jeugdtheater Hofplein is de eerste winnaar van de nieuwe ELJA Foundation Award voor kunst en cultuur. Dat is bekendgemaakt tijdens een bijeenkomst in het DeLaMar Theater in Amsterdam.

30 november '23 (10:20)

Staatssecretaris Uslu van Cultuur en Media verlaat kabinet voor reisorganisatie

Staatssecretaris Gunay Uslu (Cultuur en Media) verlaat het kabinet om reisorganisatie en familiebedrijf Corendon te gaan leiden. Dat heeft de bewindsvrouw van D66 laten weten. Ze vertrekt per 1 december na een zeer dringend beroep van het bedrijf.

30 november '23 ( 9:03)

Jaarlijks korpsconcert Luxor Theater bijgewoond door koning

Koning Willem-Alexander heeft woensdagavond in het Luxor Theater in Rotterdam het korpsconcert in het teken van 50-jarig jubileum van de UK/NL Amphibious Force bijgewoond. Het Korps Mariniers deelde op X foto's van de bijeenkomst.

29 november '23 (21:01)

Grootste modeprijs Nederland voor ontwerper Benchellal

Modeontwerper Mohamed Benchellal heeft woensdag in het Rijksmuseum in Amsterdam het Cultuurfonds Mode Stipendium in ontvangst genomen, dat dit jaar voor de twaalfde keer werd uitgereikt. Volgens de jury van de belangrijkste modeprijs van Nederland belichaamt Benchellal de toekomst van mode. Het stipendium bestaat uit een wisseltrofee en een bedrag van 50.000 euro, bedoeld voor verdere artistieke en zakelijke ontwikkeling en beschikbaar gesteld door een anonieme schenker.

29 november '23 (10:46)

Culturele instellingen in Den Haag krijgen ruim miljoen euro steun

Gemeente Den Haag gaat de culturele instellingen die in zwaar weer terecht zijn gekomen door de coronapandemie, de inflatie en hoge energieprijzen financieel ondersteunen. In totaal stelt de gemeente hier 1,3 miljoen euro beschikbaar voor. Wethouder Saskia Bruines zegt dat deze ondersteuning moet voorkomen dat instellingen noodgedwongen de deuren moeten sluiten, meldt Omroep West.

29 november '23 ( 9:42)

Trevor Noah vindt winnen Erasmusprijs 'werkelijk een eer'

Trevor Noah vindt het winnen van de Erasmusprijs "werkelijk een eer". Dat zei de Zuid-Afrikaanse komiek en televisiepresentator dinsdag in zijn dankwoord na het in ontvangst nemen van de prijs. Hij kreeg de prijs uit handen van koning Willem-Alexander in het Koninklijk Paleis Amsterdam. De Erasmusprijs gaat jaarlijks naar een persoon of instelling die een belangrijke bijdrage heeft geleverd op het gebied van de geesteswetenschappen, sociale wetenschappen en kunsten.

28 november '23 (11:44)

Stedelijk Museum krijgt volgend jaar weer een beeldentuin

Het Stedelijk Museum krijgt in het najaar van 2024 weer een beeldentuin. Dat maakt het Amsterdamse museum dinsdag bekend. De tuin keert terug op de oorspronkelijke locatie van begin deze eeuw, namelijk op de plek van het huidige entreegebied van het museum.

27 november '23 (10:39)

Bezoekers voor de laatste keer naar het Afrika Museum in Berg en Dal

Dit weekend was de laatste dat het Afrika Museum in Berg en Dal open was. Zondag was de laatste dag dat mensen het museum konden bezoeken. Trouwe bezoekers reageren teleurgesteld op de sluiting, meldt Omroep Gelderland. 

27 november '23 ( 8:59)

Nederlanders kanshebbers bij 62e uitreiking Rose d'Or Awards

Twee Nederlandse tv- en filmproducties maken maandagavond in Londen kans op een Rose d'Or Award, een prestigieuze internationale tv- en audioprijs. Met het programma De Nieuwe Vermeer dingt Omroep MAX mee voor een beeldje en regisseur Saskia Boddeke is genomineerd voor de documentairefilm Het zit in mijn hart, die te zien was bij de NTR.

24 november '23 (14:41)

Voorlopig kan Cobra Museum openblijven: gemeente springt financieel bij

Het Cobra Museum in Amstelveen is voorlopig gered van faillissement. Het komende jaar krijgt het museum 1,4 miljoen euro van de gemeente om open te blijven. Daarbij moet het museum zich wel aan een aantal voorwaarden houden, meldt NOS.