Mocro Maffia gaat stoppen, laatste seizoen volgend jaar te zien bij Videoland

Door Redactie Nationale Recreatiegids
4 min
De populaire serie Mocro Maffia gaat stoppen. Het zesde en laatste seizoen van de serie op Videoland is in 2024 op de streamingdienst te zien, zo maakte Videoland donderdag bekend.

Mocro Maffia vertelt het verhaal van de oorlog tussen maffiabazen Paus (Achmed Akkabi) en Romano (Mandela Wee Wee). Grote namen als Nasrdin Dchar, Daan Schuurmans, Pierre Bokma en Robert de Hoog speelden of spelen een rol in de serie, maar Mocro Maffia is ook een platform voor jong en nieuw talent: Bilal Wahib, Oussama Ahammoud, Iliass Ojja en Walid Benmbarek braken dankzij de serie door. De serie is sinds de start in 2018 een groot succes: in maart 2022 was Mocro Maffia zo'n 50 miljoen keer gestreamd.

Stoppen wanneer het moment daar was 

Akkabi was de eerste vier seizoenen creative producer van de serie. Begin 2022 zei hij al tegen het ANP dat hij het prima vond om te stoppen wanneer het moment daar was. "Het gaat erom wat er is gebeurd in de periode dat je de serie maakte. Als ik kan terugkijken en kan denken: 'we hebben zo veel mensen een kans geboden', dan kan ik het prima loslaten", aldus de maker, vlak voor de komst van het vierde seizoen. "Als Videoland dat zou willen, mogen ze nog tien seizoenen doorgaan, maar dan ga ik wel een keer bij mezelf te rade wat de serie echt nodig heeft. Misschien een frisse wind of een nieuw paar ogen. Er komt een moment dat ik zelf moet zeggen: het is mooi geweest."

Prijzen en nominaties 

Uit de serie zijn ook een miniserie en twee korte films gekomen, namelijk , Meltem en Tatta. Mocro Maffia won twee Gouden Kalveren, werd genomineerd voor de Gouden Televizier-Ring en is inmiddels te zien in meerdere landen, waaronder Indonesië, Frankrijk, Japan, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk.

Door: ANP