Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add

Videoclip Kovacs met Rammstein-zanger geannuleerd vanwege beschuldigingen

Door Redactie Nationale Recreatiegids
schedule 4 min
location_on [xx]km
Videoclip Kovacs met Rammstein-zanger geannuleerd vanwege beschuldigingen
Zangeres Kovacs wil de videoclip van het nummer dat ze maakte met Rammstein-zanger Till Lindemann niet meer uitbrengen. Dat laat de Nederlandse zangeres weten aan De Telegraaf. Verschillende vrouwen betichtten de leadzanger afgelopen dagen van (seksueel) wangedrag.

Sharon Kovacs, zoals de 33-jarige zangeres voluit heet, zou volgens de krant afgelopen week de videoclip uitbrengen van het nummer Child of sin. Nadat Lindemann in opspraak raakte besloot de zangeres dit niet door te zetten.

"Tegen mij is hij altijd erg respectvol geweest", zegt de zangeres over haar samenwerking met de zanger. "Maar mijn hart gaat uit naar iedereen die seksueel misbruik heeft meegemaakt."

Afkickkliniek in Zuid-Afrika 

De zangeres had de clip eerder dit jaar al uitgesteld vanwege trauma’s en verslavingen. De zangeres liet zich niet lang na de release van het nummer zeven weken opnemen in een afkickkliniek in Zuid-Afrika, waardoor het nummer promoten lastig was. "In Zuid-Afrika heb ik therapie gekregen en nu drink ik niet meer en blow ik al twee maanden niet meer."

Boost voor haar carrière

Child of sin, schrijft De Telegraaf, had Kovacs' carrière weer een boost kunnen geven. "Maar", schrijft de krant, "vooralsnog proeft de samenwerking met de Rammstein-voorman als een bittere pil."

Reactie Rammstein op beschuldigingen 

Rammstein veroordeelt "elke vorm van geweld", schreef de Duitse band na de beschuldigingen op Instagram. De band vroeg om de mensen die de beschuldigingen hebben geuit niet te veroordelen. "Zij hebben het recht op hun mening. Maar wij, de band, hebben ook een recht - namelijk om ook niet veroordeeld te worden."

Door: ANP 

01 december '23 ( 9:24)

Jeugdtheater Hofplein uit Rotterdam wint nieuwe cultuurprijs

Het Rotterdamse Jeugdtheater Hofplein is de eerste winnaar van de nieuwe ELJA Foundation Award voor kunst en cultuur. Dat is bekendgemaakt tijdens een bijeenkomst in het DeLaMar Theater in Amsterdam.

30 november '23 (10:20)

Staatssecretaris Uslu van Cultuur en Media verlaat kabinet voor reisorganisatie

Staatssecretaris Gunay Uslu (Cultuur en Media) verlaat het kabinet om reisorganisatie en familiebedrijf Corendon te gaan leiden. Dat heeft de bewindsvrouw van D66 laten weten. Ze vertrekt per 1 december na een zeer dringend beroep van het bedrijf.

30 november '23 ( 9:03)

Jaarlijks korpsconcert Luxor Theater bijgewoond door koning

Koning Willem-Alexander heeft woensdagavond in het Luxor Theater in Rotterdam het korpsconcert in het teken van 50-jarig jubileum van de UK/NL Amphibious Force bijgewoond. Het Korps Mariniers deelde op X foto's van de bijeenkomst.

29 november '23 (21:01)

Grootste modeprijs Nederland voor ontwerper Benchellal

Modeontwerper Mohamed Benchellal heeft woensdag in het Rijksmuseum in Amsterdam het Cultuurfonds Mode Stipendium in ontvangst genomen, dat dit jaar voor de twaalfde keer werd uitgereikt. Volgens de jury van de belangrijkste modeprijs van Nederland belichaamt Benchellal de toekomst van mode. Het stipendium bestaat uit een wisseltrofee en een bedrag van 50.000 euro, bedoeld voor verdere artistieke en zakelijke ontwikkeling en beschikbaar gesteld door een anonieme schenker.

29 november '23 (10:46)

Culturele instellingen in Den Haag krijgen ruim miljoen euro steun

Gemeente Den Haag gaat de culturele instellingen die in zwaar weer terecht zijn gekomen door de coronapandemie, de inflatie en hoge energieprijzen financieel ondersteunen. In totaal stelt de gemeente hier 1,3 miljoen euro beschikbaar voor. Wethouder Saskia Bruines zegt dat deze ondersteuning moet voorkomen dat instellingen noodgedwongen de deuren moeten sluiten, meldt Omroep West.

29 november '23 ( 9:42)

Trevor Noah vindt winnen Erasmusprijs 'werkelijk een eer'

Trevor Noah vindt het winnen van de Erasmusprijs "werkelijk een eer". Dat zei de Zuid-Afrikaanse komiek en televisiepresentator dinsdag in zijn dankwoord na het in ontvangst nemen van de prijs. Hij kreeg de prijs uit handen van koning Willem-Alexander in het Koninklijk Paleis Amsterdam. De Erasmusprijs gaat jaarlijks naar een persoon of instelling die een belangrijke bijdrage heeft geleverd op het gebied van de geesteswetenschappen, sociale wetenschappen en kunsten.

28 november '23 (11:44)

Stedelijk Museum krijgt volgend jaar weer een beeldentuin

Het Stedelijk Museum krijgt in het najaar van 2024 weer een beeldentuin. Dat maakt het Amsterdamse museum dinsdag bekend. De tuin keert terug op de oorspronkelijke locatie van begin deze eeuw, namelijk op de plek van het huidige entreegebied van het museum.

27 november '23 (10:39)

Bezoekers voor de laatste keer naar het Afrika Museum in Berg en Dal

Dit weekend was de laatste dat het Afrika Museum in Berg en Dal open was. Zondag was de laatste dag dat mensen het museum konden bezoeken. Trouwe bezoekers reageren teleurgesteld op de sluiting, meldt Omroep Gelderland. 

27 november '23 ( 8:59)

Nederlanders kanshebbers bij 62e uitreiking Rose d'Or Awards

Twee Nederlandse tv- en filmproducties maken maandagavond in Londen kans op een Rose d'Or Award, een prestigieuze internationale tv- en audioprijs. Met het programma De Nieuwe Vermeer dingt Omroep MAX mee voor een beeldje en regisseur Saskia Boddeke is genomineerd voor de documentairefilm Het zit in mijn hart, die te zien was bij de NTR.

24 november '23 (14:41)

Voorlopig kan Cobra Museum openblijven: gemeente springt financieel bij

Het Cobra Museum in Amstelveen is voorlopig gered van faillissement. Het komende jaar krijgt het museum 1,4 miljoen euro van de gemeente om open te blijven. Daarbij moet het museum zich wel aan een aantal voorwaarden houden, meldt NOS.