Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Weinig impact albumlijst overlijden Tina Turner

Door Redactie Nationale Recreatiegids
schedule 3 min
location_on [xx]km
Het overlijden van Tina Turner heeft minimale gevolgen gehad voor de samenstelling van de Nederlandse hitlijsten. In de afgelopen week werden slechts twee van haar albums genoeg gestreamd en verkocht voor een terugkeer in de Album Top 100, meldt samensteller GfK.

De hoogste notering is voor de verzamelaar Simply The Best uit 1991 met plaats 45. De andere notering is voor Private Dancer, het album waarmee Turner in 1984 een terugkeer maakte in de muziekindustrie na haar scheiding van Ike Turner. Die plaat keert terug op 81. Turner overleed vorige week woensdag na een lang ziekbed in haar Zwitserse woning. Ze was 83 jaar.

De top van de albumlijst is deze week wel flink opgeschud. Ed Sheeran keert na een week afwezigheid terug op de eerste plaats met zijn nieuwste album -. Harry's House van Harry Styles, precies een jaar genoteerd, stijgt terug naar plaats twee en Midnights van Taylor Swift staat na vier maanden weer in de top 3. Swift dankt haar positie aan de nieuwe Til Dawn Edition die vorige week verscheen.

Album Top 100 week 22

(notering, tussen haakjes notering vorige week, artiest, albumtitel, o.b.v. Album Top 100 samengesteld door GfK Dutch Charts)

1. (5) Ed Sheeran - -

2. (7) Harry Styles - Harry's House

3. (10) Taylor Swift - Midnights

4. (6) SZA - SOS

5. (4) Jonna Fraser - Blessed For Life

6. (-) Zoë Tauran - Zoë Tauran

7. (1) Lewis Capaldi - Broken By Desire To Be Heavenly Sent

8. (-) Jordymone9 - Jordy

9. (9) FLEMMING - FLEMMING

10. (13) Harry Styles - Fine Line

Door: ANP

30 mei '24 (12:08)

Investering in breder kunst- en cultuuraanbod door provincie Noord-Brabant

De provincie Noord-Brabant gaat de komende jaren extra investeren in kunst en cultuur. Met deze investering wil de provincie een diverser en toegankelijker cultureel aanbod realiseren voor alle inwoners, zo meldt de provincie op haar website.

30 mei '24 ( 8:30)

Vrijdagavond op NPO 2 voor Sven Kockelmann

Sven Kockelmann neemt de vrijdagavond voor zijn rekening op NPO 2. Dat meldt de NPO. Hij presenteert vanaf dit najaar het WNL-programma De Politieke Vrijdag. De zender wil op NPO 1 op de late vrijdagavond "iets lichtvoetiger het weekend in gaan", met dit najaar onder andere de dramaserie Ten minste houdbaar tot, een programma over Dolly Parton en de MAX PubQuiz.

29 mei '24 (10:37)

Subsidie van 700.000 euro voor onderhoud historische Noord-Hollandse molens

De provincie Noord-Holland stelt ruim 7 ton subsidie beschikbaar voor het onderhoud aan historisch windmolens met een monumentenstatus, meldt de provincie.

29 mei '24 ( 9:10)

Kamer wil vergunning NPO met een jaar verlengen, omroep oppert zorgvuldig proces

Een meerderheid van de Tweede Kamer wil de vergunning van de Nederlandse Publieke Omroep (NPO) met slechts een jaar verlengen. Een motie van die strekking van de VVD kreeg dinsdag steun van NSC, PVV, BBB, JA21 en FVD.

29 mei '24 ( 8:47)

Monument voor Peter R. de Vries in Amsterdam onthuld op 15 juli

Het monument voor Peter R. de Vries in Amsterdam wordt op 15 juli om 15.00 uur onthuld. Dat bevestigt de gemeente Amsterdam na berichtgeving van RTL Boulevard. Op 15 juli is het drie jaar geleden dat de misdaadverslaggever overleed.

28 mei '24 (12:14)

Valérie Drost neemt leiding over Literatuurmuseum/Kinderboekenmuseum

Valérie Drost wordt de nieuwe directeur-bestuurder van het Literatuurmuseum/Kinderboekenmuseum. Dit heft de Raad van Toezicht vandaag bekendgemaakt. Zij volgt per 1 september Aad Meinderts op, die met pensioen gaat. Drost is, na Gerrit Borgers, Anton Korteweg en Meinderts, pas de vierde directeur van het in 1953 opgerichte museum, meldt het Literatuurmuseum.

28 mei '24 (10:49)

Fotograaf Erwin Olaf ontvangt postuum diversiteitsprijs

Fotograaf Erwin Olaf heeft maandagavond postuum een Winq Diversity Award gewonnen voor zijn jarenlange inzet en activisme voor de regenbooggemeenschap. De prijzen van het enige queer magazine van Nederland werden uitgereikt in het Internationaal Theater Amsterdam (ITA). Olaf overleed in september op 64-jarige leeftijd.

28 mei '24 ( 8:53)

Onderzoek naar beheer rijkscollectie musea, ook Paleis Het Loo

De Inspectie Overheidsinformatie en Erfgoed start met een langlopend onderzoek naar het beheer van de rijkscollectie door musea, waaronder door Paleis het Loo. Dat meldt de inspectie maandag.

27 mei '24 (11:44)

Koning opent in juni vernieuwd museum Hermitage in Amsterdam

Koning Willem-Alexander opent op dinsdagmiddag 18 juni in Amsterdam het H'ART Museum, voorheen bekend als de Hermitage. Tegelijk met de opening van het museum opent de koning ook de eerste grote tentoonstelling, Kandinsky, een samenwerking tussen H'ART Museum en Centre Pompidou in Parijs.

27 mei '24 ( 9:49)

Na 20 jaar duikt gestolen schilderij Westfries Museum op in Polen

Bijna twintig jaar na de kunstroof in het Westfries Museum duikt het schilderij ‘Rebecca en Eliëzer’ van de Hoornse schilder Jan Linsen op in Polen. De Poolse politie trof het schilderij aan tijdens een inval in een appartement in Krakau. Deze bleek in handen te zijn van een man met Oekraïense nationaliteit. Het museum is erg blij dat het schilderij is teruggevonden. Directeur Ad Geerdink: “Dit sterkt ons in de overtuiging dat de nu nog missende 18 kunstwerken ooit ook weer in het museum te zien zullen zijn.”