Dit zijn de nominaties voor literaire jongerenprijs De Inktaap

Door Redactie Nationale Recreatiegids
2 min
De nominaties voor de literaire jongerenprijs De Inktaap 2024 zijn vrijdag bekendgemaakt. De menseneter van Tom Hofland, Het lied van ooievaar en dromedaris van Anjet Daanje en De Mitsukoshi Troostbaby Company van Auke Hulst strijden dit jaar om de winst.

Normaliter lezen en beoordelen jongeren tussen de 15 en 19 jaar de winnende titels van drie grote literaire prijzen: de BNG Bank Literatuurprijs, de Boekenbon Literatuurprijs en de Libris Literatuur Prijs. Omdat die laatste twee prijzen allebei naar het boek van Daanje gingen, is dit jaar besloten docenten Nederlands in het voortgezet onderwijs op te roepen hun stem uit te brengen voor de derde nominatie. Daar kwam uiteindelijk De Mitsukoshi Troostbaby Company van Auke Hulst uit.

Jongeren bepalen uiteindelijk welk boek er met de winst vandoor gaat. De uitreiking is op 26 maart 2024 in de Doelen in Rotterdam. De Inktaap wordt sinds 2002 uitgereikt en ging eerder naar onder anderen Harry Mulisch (Siegfried, 2003), Ilja Leonard Pfeijffer (La Superba, 2015), Connie Palmen (Jij zegt het, 2017) en Nina Polak (Gebrek is een groot woord, 2020).

Door: ANP