Cliffhanger 33e seizoen GTST trekt 782.000 kijkers

Door Redactie Nationale Recreatiegids
2 min
De laatste aflevering van het 33e seizoen van RTL4-soap GTST heeft donderdagavond 782.000 kijkers getrokken. Dat blijkt uit de cijfers van de Stichting Kijkonderzoek (SKO). Het programma staat daarmee op de zevende plek van de best bekeken uitzendingen van de donderdag.

De cijfers zijn in lijn met de cliffhangers van de afgelopen jaren. In 2022 was er een uitschieter, met 912.000 kijkers. Maar verder trok het seizoenseinde de afgelopen jaren altijd rond de 700.000 kijkers. In de aflevering van donderdagavond is te zien hoe een groot aantal auto's in de mist bij een kettingbotsing betrokken is. Van veel hoofdpersonages is niet duidelijk of zij het ongeluk hebben overleefd.

In de hoogtijdagen keken er vrijwel dagelijks tegen de 2 miljoen mensen naar GTST. De best bekeken uitzending blijft de 2500e aflevering, die in maart 2003 te zien was. Ruim 2,7 miljoen mensen zagen toen hoe dokter Simon werd neergeschoten.

Nieuw seizoen

De eerste aflevering van seizoen 34 van GTST is op 28 augustus te zien bij RTL4. Op Videoland kunnen fans vier dagen eerder al zien wie de kettingbotsing heeft overleefd en wie niet.

Het best bekeken programma van de donderdagavond was traditiegetrouw het NOS Journaal van 20.00 uur. Ruim 1,6 miljoen kijkers werden door Jeroen Overbeek bijgepraat over het nieuws van de dag.