Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add

DeWolff gaat voor een wereldrecord en wil de snelst gedrukte plaat ooit maken

Door Redactie Nationale Recreatiegids
schedule 5 min
DeWolff gaat voor een wereldrecord en wil de snelst gedrukte plaat ooit maken
DeWolff moet donderdag met "het verstand op nul er helemaal voor gaan" bij een wereldrecordpoging om de snelst gedrukte plaat ooit te maken en die dezelfde dag nog te kunnen verkopen. Dat zei zanger en gitarist Pablo van de Poel van de Limburgse band tegen het ANP.

En dat vindt hij precies de charme van dit project. "Het is een heel uitdagende en enerverende ervaring om dit live te doen", zegt hij. "Je krijgt maar één kans om het goed te doen en dat zet je wel op scherp. Waar ik wel goed op ga als muzikant is dat je het in het moment wil doen. We hebben onze laatste studioplaat ook live opgenomen. Dan krijg je die rauwe energie."

Wereldrecord staat nu op naam van Jack White 

Het huidige wereldrecord staat op naam van Jack White, die in 2014 in 3 uur, 55 minuten en 21 seconden het nummer Lazaretto live speelde en op vinyl geperst wist te krijgen. Van de Poel zag daar een filmpje van en een vinylfestival later dit jaar leek hem een mooie gelegenheid om dit ook te proberen. "Het is een heel cool, vernuftig iets, het hele proces van rechtstreeks in vinyl snijden, dat is iets heel speciaals."

'Halverwege een loop spelen'

De opname vindt plaats in de Artone Studio in Haarlem, waar de vinylperserij Record Industry ook staat. Daar speelt DeWolff woensdag het langste nummer van zijn nieuwe album, dat met zijn twintig minuten niet eens op één kant van een singletje past. "Dus we gaan halverwege een loop spelen en steken dan onze duim omhoog", zegt Van de Poel. "Dan moeten de technici de plaat omdraaien, en als ze weer hun duim opsteken spelen we de rest van het nummer."

Stukje van je identiteit 

Als het lukt hebben de mannen niet alleen een wereldrecord in handen, maar wat Van de Poel betreft ook de mooiste manier om muziek tot je te nemen. "Op Spotify kan je alleen iets aanklikken, maar dit kan je vasthouden", zegt hij. "En het klinkt heel mooi. Maar wat ik er ook heel gaaf aan vind is dat mijn vinylcollectie laat zien wie ik ben. Net als kleding laat het een stukje van je identiteit zien. In een wereld waarin alles in de cloud staat, is zoiets nog mooi om te hebben."

Door: ANP 

29 september '23 (13:21)

Van Gogh Museum enthousiast over grote belangstelling voor Pokémon-samenwerking

Het Van Gogh Museum is blij met de grote belangstelling voor de samenwerking met Pokémon. Het Amsterdamse museum had de aandacht verwacht en vindt het "mooi om te zien dat er zoveel enthousiasme is, in het museum en online", laat een woordvoerder van het museum desgevraagd weten aan het ANP.

29 september '23 ( 9:40)

Auteurs Edward van de Vendel en Anoush Elman winnen Gouden Griffel

Auteurs Edward van de Vendel en Anoush Elman hebben dit jaar de Gouden Griffel gewonnen voor het boek Misjka, de belangrijkste onderscheiding voor een oorspronkelijk Nederlandstalig jeugdboek. Dat heeft boekenkoepel CPNB donderdag bekendgemaakt. Zij krijgen hun prijs vrijdagavond op het Kinderboekenbal.

29 september '23 ( 9:01)

Kane voegt nóg twee nieuwe shows toe aan reeks in Ziggo Dome

Kane geeft op zaterdag 8 juni en zondag 9 juni volgend jaar nog een extra concert in de Ziggo Dome in Amsterdam. Dat is donderdagavond bekendgemaakt in de RTL-talkshow Humberto.

28 september '23 (14:43)

Gecancelde kunstenaar Paul Blanca in de hoofdrol van nieuwe documentaire

In oktober is het twee jaar geleden dat fotograaf Paul Blanca overleed op 62-jarige leeftijd na een leven van drugs- en alcoholgebruik. Cinemien, DOXY Films en Thinking Out Loud Productions komen op 19 oktober met een nieuwe film over de laatste maanden uit het leven van dit vergeten Nederlandse kunsticoon: Paul Blanca – Deze Film Redt Je Leven. Dit meldt Cinemien.

28 september '23 (11:24)

Fotograaf Erwin Olaf toegevoegd aan Eregalerij Rijksmuseum

Het Rijksmuseum in Amsterdam heeft een werk van de overleden fotograaf Erwin Olaf toegevoegd aan de Eregalerij. De foto Hope is donderdagochtend als eerbetoon aan Olaf geïnstalleerd.

28 september '23 ( 9:50)

Nationaal Holocaustmuseum opent volgend jaar de deuren

Het Nationaal Holocaustmuseum opent op 11 maart 2024 de deuren voor publiek. Dat heeft algemeen directeur Emile Schrijver bekendgemaakt tijdens een bijeenkomst met ongeveer veertig Nederlandse overlevenden en getuigen van de Holocaust. Ook de Hollandsche Schouwburg gaat op die datum weer open.

28 september '23 ( 8:54)

Van Gogh Museum viert 50e jubileum met Pokémon

Het Van Gogh Museum organiseert de komende tijd verschillende activiteiten rondom Pokémon, ter ere van de vijftigste verjaardag van het Van Gogh Museum. Met de samenwerking wil het museum in Amsterdam een nieuw publiek kennis laten maken met het werk van Vincent van Gogh.

27 september '23 (10:26)

Nederlandse film Sweet Dreams geselecteerd voor European Film Awards

De Nederlandse film Sweet Dreams van regisseur Ena Sendijarević is geselecteerd voor de European Film Awards. Dat maakte de EFA woensdag bekend. De film maakt dus kans op prijzen bij de uitreiking in december, inclusief de prijs voor beste Europese film van het jaar. De nominaties worden binnenkort bekendgemaakt.

27 september '23 ( 8:47)

Afscheid van Erwin Olaf in Westerkerk Amsterdam 

Familie, naasten en vrienden nemen woensdag in de Westerkerk in Amsterdam afscheid van Erwin Olaf, die vorige week onverwacht overleed. De uitvaartbijeenkomst voor de 64-jarige fotograaf is besloten. Er worden ongeveer duizend persoonlijk uitgenodigde gasten verwacht.

26 september '23 (12:50)

Tania Kross wint de Johannes Vermeerprijs

Tania Kross heeft dit jaar de Johannes Vermeerprijs gewonnen. De mezzosopraan krijgt de prijs vanwege "haar toonaangevende internationale zangcarrière en de vernieuwende wijze waarop zij opera breed toegankelijk maakt en een uiteenlopend publiek aanspreekt, verbindt en inspireert", aldus de jury.