Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add

DeWolff gaat voor een wereldrecord en wil de snelst gedrukte plaat ooit maken

Door Redactie Nationale Recreatiegids
schedule 5 min
location_on [xx]km
DeWolff gaat voor een wereldrecord en wil de snelst gedrukte plaat ooit maken
DeWolff moet donderdag met "het verstand op nul er helemaal voor gaan" bij een wereldrecordpoging om de snelst gedrukte plaat ooit te maken en die dezelfde dag nog te kunnen verkopen. Dat zei zanger en gitarist Pablo van de Poel van de Limburgse band tegen het ANP.

En dat vindt hij precies de charme van dit project. "Het is een heel uitdagende en enerverende ervaring om dit live te doen", zegt hij. "Je krijgt maar één kans om het goed te doen en dat zet je wel op scherp. Waar ik wel goed op ga als muzikant is dat je het in het moment wil doen. We hebben onze laatste studioplaat ook live opgenomen. Dan krijg je die rauwe energie."

Wereldrecord staat nu op naam van Jack White 

Het huidige wereldrecord staat op naam van Jack White, die in 2014 in 3 uur, 55 minuten en 21 seconden het nummer Lazaretto live speelde en op vinyl geperst wist te krijgen. Van de Poel zag daar een filmpje van en een vinylfestival later dit jaar leek hem een mooie gelegenheid om dit ook te proberen. "Het is een heel cool, vernuftig iets, het hele proces van rechtstreeks in vinyl snijden, dat is iets heel speciaals."

'Halverwege een loop spelen'

De opname vindt plaats in de Artone Studio in Haarlem, waar de vinylperserij Record Industry ook staat. Daar speelt DeWolff woensdag het langste nummer van zijn nieuwe album, dat met zijn twintig minuten niet eens op één kant van een singletje past. "Dus we gaan halverwege een loop spelen en steken dan onze duim omhoog", zegt Van de Poel. "Dan moeten de technici de plaat omdraaien, en als ze weer hun duim opsteken spelen we de rest van het nummer."

Stukje van je identiteit 

Als het lukt hebben de mannen niet alleen een wereldrecord in handen, maar wat Van de Poel betreft ook de mooiste manier om muziek tot je te nemen. "Op Spotify kan je alleen iets aanklikken, maar dit kan je vasthouden", zegt hij. "En het klinkt heel mooi. Maar wat ik er ook heel gaaf aan vind is dat mijn vinylcollectie laat zien wie ik ben. Net als kleding laat het een stukje van je identiteit zien. In een wereld waarin alles in de cloud staat, is zoiets nog mooi om te hebben."

Door: ANP 

01 december '23 ( 9:24)

Jeugdtheater Hofplein uit Rotterdam wint nieuwe cultuurprijs

Het Rotterdamse Jeugdtheater Hofplein is de eerste winnaar van de nieuwe ELJA Foundation Award voor kunst en cultuur. Dat is bekendgemaakt tijdens een bijeenkomst in het DeLaMar Theater in Amsterdam.

30 november '23 (10:20)

Staatssecretaris Uslu van Cultuur en Media verlaat kabinet voor reisorganisatie

Staatssecretaris Gunay Uslu (Cultuur en Media) verlaat het kabinet om reisorganisatie en familiebedrijf Corendon te gaan leiden. Dat heeft de bewindsvrouw van D66 laten weten. Ze vertrekt per 1 december na een zeer dringend beroep van het bedrijf.

30 november '23 ( 9:03)

Jaarlijks korpsconcert Luxor Theater bijgewoond door koning

Koning Willem-Alexander heeft woensdagavond in het Luxor Theater in Rotterdam het korpsconcert in het teken van 50-jarig jubileum van de UK/NL Amphibious Force bijgewoond. Het Korps Mariniers deelde op X foto's van de bijeenkomst.

29 november '23 (21:01)

Grootste modeprijs Nederland voor ontwerper Benchellal

Modeontwerper Mohamed Benchellal heeft woensdag in het Rijksmuseum in Amsterdam het Cultuurfonds Mode Stipendium in ontvangst genomen, dat dit jaar voor de twaalfde keer werd uitgereikt. Volgens de jury van de belangrijkste modeprijs van Nederland belichaamt Benchellal de toekomst van mode. Het stipendium bestaat uit een wisseltrofee en een bedrag van 50.000 euro, bedoeld voor verdere artistieke en zakelijke ontwikkeling en beschikbaar gesteld door een anonieme schenker.

29 november '23 (10:46)

Culturele instellingen in Den Haag krijgen ruim miljoen euro steun

Gemeente Den Haag gaat de culturele instellingen die in zwaar weer terecht zijn gekomen door de coronapandemie, de inflatie en hoge energieprijzen financieel ondersteunen. In totaal stelt de gemeente hier 1,3 miljoen euro beschikbaar voor. Wethouder Saskia Bruines zegt dat deze ondersteuning moet voorkomen dat instellingen noodgedwongen de deuren moeten sluiten, meldt Omroep West.

29 november '23 ( 9:42)

Trevor Noah vindt winnen Erasmusprijs 'werkelijk een eer'

Trevor Noah vindt het winnen van de Erasmusprijs "werkelijk een eer". Dat zei de Zuid-Afrikaanse komiek en televisiepresentator dinsdag in zijn dankwoord na het in ontvangst nemen van de prijs. Hij kreeg de prijs uit handen van koning Willem-Alexander in het Koninklijk Paleis Amsterdam. De Erasmusprijs gaat jaarlijks naar een persoon of instelling die een belangrijke bijdrage heeft geleverd op het gebied van de geesteswetenschappen, sociale wetenschappen en kunsten.

28 november '23 (11:44)

Stedelijk Museum krijgt volgend jaar weer een beeldentuin

Het Stedelijk Museum krijgt in het najaar van 2024 weer een beeldentuin. Dat maakt het Amsterdamse museum dinsdag bekend. De tuin keert terug op de oorspronkelijke locatie van begin deze eeuw, namelijk op de plek van het huidige entreegebied van het museum.

27 november '23 (10:39)

Bezoekers voor de laatste keer naar het Afrika Museum in Berg en Dal

Dit weekend was de laatste dat het Afrika Museum in Berg en Dal open was. Zondag was de laatste dag dat mensen het museum konden bezoeken. Trouwe bezoekers reageren teleurgesteld op de sluiting, meldt Omroep Gelderland. 

27 november '23 ( 8:59)

Nederlanders kanshebbers bij 62e uitreiking Rose d'Or Awards

Twee Nederlandse tv- en filmproducties maken maandagavond in Londen kans op een Rose d'Or Award, een prestigieuze internationale tv- en audioprijs. Met het programma De Nieuwe Vermeer dingt Omroep MAX mee voor een beeldje en regisseur Saskia Boddeke is genomineerd voor de documentairefilm Het zit in mijn hart, die te zien was bij de NTR.

24 november '23 (14:41)

Voorlopig kan Cobra Museum openblijven: gemeente springt financieel bij

Het Cobra Museum in Amstelveen is voorlopig gered van faillissement. Het komende jaar krijgt het museum 1,4 miljoen euro van de gemeente om open te blijven. Daarbij moet het museum zich wel aan een aantal voorwaarden houden, meldt NOS.