Remko Vrijdag krijgt hoofdrol in toneelstuk Murder on the Orient Express

Door Redactie Nationale Recreatiegids
2 min
Remko Vrijdag gaat komend seizoen de hoofdrol van de Belgische speurneus Hercule Poirot spelen in de nieuwe Nederlandse toneelversie van Murder on the Orient Express. De bewerking van de wereldberoemde thriller van auteur Agatha Christie is vanaf november 2023 in de Nederlandse theaters te zien. Andere rollen worden vertolkt door Gerrie van der Klei, Wilbert Gieske, Frederik Brom en Lone van Roosendaal.

Dat heeft producent REP Entertainment dinsdag bekendgemaakt. Het boek uit 1934 gaat over een moord in de roemrijke luxetrein die van Parijs naar Istanbul reed. Poirot reist ook mee en probeert de moord op te lossen voordat de trein arriveert. Het blijkt echter een zeer gecompliceerde zaak, want alle reizigers hebben een waterdicht alibi.

Regisseur Jasper Verheugd zegt "ontzettend enthousiast te zijn om deze iconische Agatha Christie op het toneel te mogen brengen. Het is een eer om dit klassieke plottwist moordmysterie aan het publiek te presenteren." Volgens de makers wordt het een "groots opgezette theaterproductie met een filmisch karakter". Verheugd maakte de afgelopen jaren veel voorstellingen op locatie. Deze ervaring neemt hij mee in deze productie, stelt hij.

De kaartverkoop is dinsdag van start gegaan.

Door: ANP