Van Gogh Village Museum in Brabant geopend

Door Redactie Nationale Recreatiegids
2 min
In Nuenen Brabant is afgelopen week het nieuwste museum over de schilder Vincent van Gogh geopend. In het Van Gogh Village Museum is aandacht voor de schilder, zijn werk en de ontwikkeling die hij doormaakte om bij zijn grootste meesterwerken te komen. De opening werd gedaan door Koningin Máxima. 

Het museum richt zich op de achtrgrond van Van Gogh. Zo worden zijn familie, vrienden, geliefden en collega's allemaal uitgelicht. Daarnaast wordt ingegaan op Nuenen en de omgeving, de regio die hem inspireerde bij zijn meesterwerk De Aardappeleters. Tot slot is zijn atelier nagemaakt. Hier kan je een diepere inkijk krijgen in het hoofd van de meesterschilder. 

Een nieuw onderdeel van de tentoonstelling is een interactieve belevenis rondom licht: Vincents Lichtlab. Zijn intensieve zoektocht naar perspectief en licht, karakteriseert Vincents Brabantse periode. De Aardapeleters was daar het resultaat van. In vijf experimenten beleef je het licht zoals Vincent dat deed: verwonderend, onderzoekend, lerend en creërend. In het Lichtlab ontmoeten de natuurkundige en de kunstzinnige blik elkaar. Met de combinatie van technologie, kunst en creativiteit richt het lab zich met name op jongere generaties.

Door: Nationale Recreatiegids