Paul Elstak krijgt Gouden Harp tijdens Buma Awards

Door Redactie Nationale Recreatiegids
3 min
DJ Paul Elstak ontvangt maandag uit handen van Guido Weijers de Buma Gouden Harp. De bekende hardcore-dj krijgt de oeuvreprijs voor "zijn invloed en nalatenschap die van onschatbare waarde zijn voor de Nederlandse muziekcultuur", aldus een verklaring van Buma.

Elstak, die in de jaren 90 grote hits scoorde met nummers als Love U More en Rainbow In The Sky, is inmiddels dertig jaar actief als dj, producer en labeleigenaar. Buma/Stemra, belangenbehartiger voor mensen in de muziek, noemt hem "een van de belangrijkste pioniers en vaandeldragers" binnen het genre hardcore.

"Zijn innovatieve benadering heeft zonder enige twijfel de weg vrijgemaakt voor de ontwikkeling en popularisering van deze muziekstijl op een mondiaal niveau. Van Japan tot de VS en van Europa tot Australiƫ", stelt de organisatie in een persbericht. Met de hardcore-evenementen die Elstak heeft georganiseerd heeft hij daarnaast een belangrijke rol gespeeld in het promoten van hardcore cultuur.

Erkenning

Elstak kreeg het nieuws donderdag te horen van de ploeg van RTL Boulevard. "Superleuk. Zo, jeetje. Het moet nog even een beetje dalen, maar ik denk dat dit zeker qua erkenning de belangrijkste prijs is", reageerde de dj in de uitzending. In 1995 kreeg Elstak al eens de Zilveren Harp voor aanstormend talent.

De Buma Awards zijn voor componisten, tekstdichters en hun muziekuitgevers in diverse categorieƫn. De Buma Awards 2023 worden maandag uitgereikt in Koninklijk Theater Tuschinski in Amsterdam.

Door: ANP