Ilse Warringa: mogelijk tweede seizoen voor CAST

Door Redactie Nationale Recreatiegids
2 min
Er komt mogelijk een tweede seizoen van het satirische tv-programma CAST van Niek Barendsen en Ilse Warringa. Dat zegt de actrice en schrijfster tegen het ANP in een interview naar aanleiding van haar nieuwe theaterstuk De Ongeplukte Zusters.

"Van kijkers en recensenten hebben we vooral hele lovende reacties gekregen", zegt Warringa, die reageert op de vraag of de tegenvallende kijkcijfers iets met haar doen. Gemiddeld keken lineair naar het eerste seizoen over een gecanceld castingbureau 189.000 mensen, maar Warringa is "vooral heel trots op de serie omdat het satire is, met lef is gemaakt en over deze tijd gaat".

Achterhaalde methode

"Lineair is er niet zo goed gekeken", beaamt ze ook. "Maar online is er enorm veel teruggekeken: we zitten nu al op 1.5 miljoen streams. Er komt vermoedelijk zelfs een tweede seizoen van omdat zo veel niet-lineair gekeken is, de NTR en ook de NPO waren daar juist heel tevreden over. Eigenlijk is het lineair kijken en meten natuurlijk een beetje achterhaald, dus daarom zijn we extra blij met al die mensen die online hebben gekeken."

Door: ANP