Ruim 150.000 exemplaren verkocht van laatste deel Zeven Zussen

Door Redactie Nationale Recreatiegids
2 min
Van het achtste en laatste deel in de populaire Zeven Zussen-reeks van schrijfster Lucinda Riley zijn al ruim 150.000 Nederlandse exemplaren verkocht. Dat is waar de teller zaterdag, de dag voor Moederdag, op stond, zo meldt uitgeverij Xander.

Atlas - Het verhaal van Pa Salt behaalde donderdag de beste releasecijfers voor een nieuw boek sinds 2007. Van het boek gingen op de eerste dag zo'n 100.000 exemplaren over de toonbank. De eerste oplage van Atlas bedroeg 350.000 exemplaren, wat ook bijna een unicum in de Nederlandse boekengeschiedenis is. Veel boekhandels openden om middernacht al hun deuren om fans de kans te geven direct een exemplaar te bemachtigen.

De reeks van Riley gaat over een groep zussen die na de dood van hun vader samenkomen in hun ouderlijk huis. De schrijfster overleed in juni 2021, maar had daarvoor al de belangrijkste passages afgerond van het laatste deel. Haar oudste zoon Harry Whittaker voltooide de serie.

De laatste keer dat een boek binnen één dag zo goed werd verkocht was in 2007. Toen kwam het laatste deel van Harry Potter uit, De Relieken van de Dood.

Door: ANP