Les Misérables en Sweeney Todd winnen prijzen voor beste musical

Door Redactie Nationale Recreatiegids
2 min
De musical Les Misérables heeft de prijs voor beste grote musical gewonnen tijdens het Musical Awards Gala in het Circustheater in Scheveningen. De prijs voor de beste kleine musical ging naar Sweeney Todd.

Les Misérables is gebaseerd op het boek van Victor Hugo over de beroerde leefomstandigheden van de Franse bevolking in de eerste helft van de negentiende eeuw. De musical werd tijdens de vorige run bij de Musical Awards in 2009 bekroond met de publieksprijs voor beste grote musical. De rollen worden gespeeld door onder anderen Ellen Pieters, Freek Bartels, René van Kooten en Vajèn van den Bosch.

Sweeney Todd, met daarin Hans Peter Janssens en Simone Kleinsma, gaat over een Londense barbier die wraak wil nemen op een rechter die hem onterecht vijftien jaar in de gevangenis heeft gezet.

Blind Date won maandag de prijs voor beste nieuwe Nederlandse oorspronkelijke musical. De winnaars werden gekozen door de jury, bestaande uit Hilde Scholten, Jamai Loman, Henriëtte Tol, Maurice Luttikhuis, Joy Kreiken, Arno Gelder en Dianne Zuidema.

Door: ANP