Remko Vrijdag en John Buijsman te zien in Twentse musical

Door Redactie Nationale Recreatiegids
2 min
Acteurs Remko Vrijdag en John Buijsman gaan deze zomer de hoofdrollen spelen in het Twentse muziektheaterstuk Harmonie. Ook Julia van der Vlugt, Marnel de Rooij, Finn Poncin en Juul Vrijdag zijn in het stuk te zien. Dat heeft het Wilminktheater in Enschede, die het stuk heeft ontwikkeld, maandag bekendgemaakt.

Vrijdag is onder meer bekend van cabarettrio De Vliegende Panters. Ook was hij recent te zien als Willy Wonka in de Nederlandse versie van Charlie & The Chocolate Factory. Buijsman is bij het grote publiek vooral bekend van de series Loenatik en Flikken Maastricht en bioscoophit De Marathon.

Parkinson

Harmonie gaat over dirigent Herbert, die na dertig jaar afscheid neemt van zijn amateurorkest. Hij had grote ambities, maar moet vanwege Parkinson stoppen met dirigeren. Zijn opvolger wil dat het orkest mee gaat doen aan een internationaal concours. Dit leidt tot veel commotie bij de leden van de harmonie.

Enschede

De voorstelling is van 30 juni tot en met 22 juli te zien in het Wilminktheater in Enschede. Regisseur en scenarist Jasper Verheugd maakte eerder onder meer de succesvolle kerstmusical SCROOGE en de Nederlandse versie van Charlie and the Chocolate Factory.

Door: ANP