Van Houten en S10 steunen politiecampagne over vermoorde vrouwen

Door Redactie Nationale Recreatiegids
3 min
Carice van Houten en zangeres S10 ondersteunen een campagne van de Nederlandse politie en Interpol om 22 onbekende meisjes en vrouwen te identificeren. In vrijwel alle zaken staat vast dat de slachtoffers door geweld om het leven zijn gekomen. Op de Interpol-lijst staan negen Nederlandse zaken.

Van Houten en S10 doen mee aan de campagne omdat ze geraakt zijn door het lot van de slachtoffers. "Ik vind het een heel verdrietige en eenzame gedachte dat al die vrouwen, die zo gruwelijk aan hun einde zijn gekomen, zonder identiteit het graf in zijn gegaan. Dat vind ik een heel onwaardig idee", zegt Van Houten in een videoboodschap. "Ik roep iedereen op om goed naar de lijst te kijken om te zien of ze iemand herkennen."

Andere landen

De lancering wordt ook ondersteund door bekende vrouwen uit België en Duitsland. In een gezamenlijke meertalige video roepen zij op om namen en informatie door te geven van de vermoorde vrouwen. België en Duitsland worden vertegenwoordigd door actrice Veerle Baetens, zangeres Axelle Red, bokskampioen Regina Halmich en sportverslaggever Katrin Müller-Hohenstein.

Opsporing Verzocht

Sinds woensdag staat op interpol.int/im een overzicht van alle zaken, waaronder de negen Nederlandse. Voor elke zaak is een overzicht gemaakt van de beschikbare informatie. Ook staan er op de lijst gezichtsreconstructies, video’s en foto’s van sieraden en kledingstukken van de vermoorde vrouwen. In samenwerking met het televisieprogramma Opsporing Verzocht is voor elke zaak een opsporingsvideo gemaakt die online gedeeld kan worden.

Door: ANP