Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add

Serie The Last of Us grote winnaar bij MTV Movie & TV Awards

Door Redactie Nationale Recreatiegids
schedule 5 min
location_on [xx]km
Serie The Last of Us grote winnaar bij MTV Movie & TV Awards
De op de gelijknamige videogame gebaseerde dramaserie The Last of Us is zondag de grote winnaar geworden bij de MTV Movie & TV Awards. De HBO-serie van Craig Mazin en Neil Druckmann won de beeldjes voor Best Serie, Beste Held en Beste Duo. Vanwege de schrijversstaking in Hollywood was het een versoberde uitreiking, zonder liveshow en zonder presentator.

The Last of Us-hoofdrolspeler Pedro Pascal nam de prijs voor Beste Held mee naar huis en won samen met zijn tegenspeelster Bella Ramsey ook die voor Beste Duo. De prijs voor Beste Film ging naar Scream VI en die voor Beste Optreden in een Film naar Tom Cruise voor zijn werk in Top Gun: Maverick. Scream VI pakte voor de schermutseling tussen Courtney Cox en Ghostface ook de prijs voor Beste Gevecht mee.

Het beeldje voor Beste Optreden in een Serie ging naar Jenna Ortega voor haar rol in de Netflix-hit Wednesday. Beste Slechterik ging naar Elizabeth Olsen voor haar rol in Doctor Strange in the Multiverse of Madness. Outerbanks-acteurs Madison Bailey en Rudy Pankow wonnen de prijs voor Beste Kus. De prijs voor Beste Realityserie ging naar The Kardashians en RuPaul's Drag Race won de Beste Serie met Wedstrijdelement.

Jennifer Coolidge

Adam Sandler werd voor zijn bijdrage aan Murder Mystery 2 beloond met de prijs voor Beste Komische Optreden. Joseph Quinn kreeg voor zijn rol in Stranger Things de award voor Beste Doorbraakoptreden. Die serie won ook de prijs voor Beste Kick-Ass Cast. Beste liedje in een serie of film ging naar Taylor Swift voor het nummer Carolina uit Where the Crawdads Sing. En de Beste Muziekdocumentaire werd Selena Gomez: My Mind & Me.

Drew Barrymore won de prijs voor Beste Presentator. Zij zou de MTV-prijzen ook presenteren, maar gaf die taak vorige week terug uit solidariteit met de stakende schrijvers.

Jennifer Coolidge kreeg een beeldje voor haar optreden in HBO's The White Lotus en won ook de Comic Genius Award. In een vooraf opgenomen dankwoord sprak zij haar steun uit voor de schrijvers die sinds vorige week dinsdag het werk hebben neergelegd. Vakbond WGA (Writers Guild of America) riep de staking uit nadat onderhandelingen waren vastgelopen met de grote studio's en streamingsdiensten over onder meer vergoedingen en afspraken over het gebruik van AI (kunstmatige intelligentie).

Door: ANP

01 december '23 ( 9:24)

Jeugdtheater Hofplein uit Rotterdam wint nieuwe cultuurprijs

Het Rotterdamse Jeugdtheater Hofplein is de eerste winnaar van de nieuwe ELJA Foundation Award voor kunst en cultuur. Dat is bekendgemaakt tijdens een bijeenkomst in het DeLaMar Theater in Amsterdam.

30 november '23 (10:20)

Staatssecretaris Uslu van Cultuur en Media verlaat kabinet voor reisorganisatie

Staatssecretaris Gunay Uslu (Cultuur en Media) verlaat het kabinet om reisorganisatie en familiebedrijf Corendon te gaan leiden. Dat heeft de bewindsvrouw van D66 laten weten. Ze vertrekt per 1 december na een zeer dringend beroep van het bedrijf.

30 november '23 ( 9:03)

Jaarlijks korpsconcert Luxor Theater bijgewoond door koning

Koning Willem-Alexander heeft woensdagavond in het Luxor Theater in Rotterdam het korpsconcert in het teken van 50-jarig jubileum van de UK/NL Amphibious Force bijgewoond. Het Korps Mariniers deelde op X foto's van de bijeenkomst.

29 november '23 (21:01)

Grootste modeprijs Nederland voor ontwerper Benchellal

Modeontwerper Mohamed Benchellal heeft woensdag in het Rijksmuseum in Amsterdam het Cultuurfonds Mode Stipendium in ontvangst genomen, dat dit jaar voor de twaalfde keer werd uitgereikt. Volgens de jury van de belangrijkste modeprijs van Nederland belichaamt Benchellal de toekomst van mode. Het stipendium bestaat uit een wisseltrofee en een bedrag van 50.000 euro, bedoeld voor verdere artistieke en zakelijke ontwikkeling en beschikbaar gesteld door een anonieme schenker.

29 november '23 (10:46)

Culturele instellingen in Den Haag krijgen ruim miljoen euro steun

Gemeente Den Haag gaat de culturele instellingen die in zwaar weer terecht zijn gekomen door de coronapandemie, de inflatie en hoge energieprijzen financieel ondersteunen. In totaal stelt de gemeente hier 1,3 miljoen euro beschikbaar voor. Wethouder Saskia Bruines zegt dat deze ondersteuning moet voorkomen dat instellingen noodgedwongen de deuren moeten sluiten, meldt Omroep West.

29 november '23 ( 9:42)

Trevor Noah vindt winnen Erasmusprijs 'werkelijk een eer'

Trevor Noah vindt het winnen van de Erasmusprijs "werkelijk een eer". Dat zei de Zuid-Afrikaanse komiek en televisiepresentator dinsdag in zijn dankwoord na het in ontvangst nemen van de prijs. Hij kreeg de prijs uit handen van koning Willem-Alexander in het Koninklijk Paleis Amsterdam. De Erasmusprijs gaat jaarlijks naar een persoon of instelling die een belangrijke bijdrage heeft geleverd op het gebied van de geesteswetenschappen, sociale wetenschappen en kunsten.

28 november '23 (11:44)

Stedelijk Museum krijgt volgend jaar weer een beeldentuin

Het Stedelijk Museum krijgt in het najaar van 2024 weer een beeldentuin. Dat maakt het Amsterdamse museum dinsdag bekend. De tuin keert terug op de oorspronkelijke locatie van begin deze eeuw, namelijk op de plek van het huidige entreegebied van het museum.

27 november '23 (10:39)

Bezoekers voor de laatste keer naar het Afrika Museum in Berg en Dal

Dit weekend was de laatste dat het Afrika Museum in Berg en Dal open was. Zondag was de laatste dag dat mensen het museum konden bezoeken. Trouwe bezoekers reageren teleurgesteld op de sluiting, meldt Omroep Gelderland. 

27 november '23 ( 8:59)

Nederlanders kanshebbers bij 62e uitreiking Rose d'Or Awards

Twee Nederlandse tv- en filmproducties maken maandagavond in Londen kans op een Rose d'Or Award, een prestigieuze internationale tv- en audioprijs. Met het programma De Nieuwe Vermeer dingt Omroep MAX mee voor een beeldje en regisseur Saskia Boddeke is genomineerd voor de documentairefilm Het zit in mijn hart, die te zien was bij de NTR.

24 november '23 (14:41)

Voorlopig kan Cobra Museum openblijven: gemeente springt financieel bij

Het Cobra Museum in Amstelveen is voorlopig gered van faillissement. Het komende jaar krijgt het museum 1,4 miljoen euro van de gemeente om open te blijven. Daarbij moet het museum zich wel aan een aantal voorwaarden houden, meldt NOS.