Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add

Miljoenen kijkers voor dodenherdenkingen op televisie

Door Redactie Nationale recreatiegids
schedule 3 min
Miljoenen kijkers voor dodenherdenkingen op televisie
De nationale dodenherdenkingen zijn donderdagavond op de verschillende tv-zenders gezien door miljoenen mensen. Naar de registratie van de herdenking op de Dam op NPO 1 keken met bijna 2,5 miljoen kijkers de meeste mensen, meldt Stichting KijkOnderzoek (SKO) vrijdag.

De nationale herdenking op de Dam, waarbij traditiegetrouw koning Willem-Alexander en koningin Máxima een krans legden bij het Nationaal Monument, werd uitgezonden op alle publieke netten. Naar de registratie op NPO 2 keken 281.000 mensen en naar die op NPO 3 keken er 146.000. Deze herdenking was vanaf even voor 20.00 uur ook te volgen bij alle zenders van Talpa. Op SBS6 stemden daarbij met 148.000 de meeste kijkers af, en naar Net5, Veronica en SBS9 keken bij elkaar opgeteld 131.000 mensen.

Bij de RTL-zenders was de herdenking op de Waalsdorpervlakte te volgen. Met 641.000 kijkers keken de meeste mensen daarbij naar familiezender RTL 4. Op RTL 5, RTL 7, RTL 8, RTL Crime en RTL Z werd de herdenking gezien door bij elkaar opgeteld 166.000 mensen.

Tussen Kunst en Kitsch

De meeste kijkers waren donderdag met 2,8 miljoen voor het NOS Journaal van 20.00 uur op NPO 1. Het werd vanwege Dodenherdenking om 20.30 uur uitgezonden. Het op twee na best bekeken programma was Tussen Kunst en Kitsch,dat om 21.00 begon en ruim 1,5 miljoen kijkers trok. Het NOS Journaal van 18.00 uur trok 888.000 kijkers. De top 5 met best bekeken programma's wordt afgesloten door Vandaag Inside. Naar de talkshow op SBS6 keken 868.000 mensen.

Door: ANP

29 september '23 (13:21)

Van Gogh Museum enthousiast over grote belangstelling voor Pokémon-samenwerking

Het Van Gogh Museum is blij met de grote belangstelling voor de samenwerking met Pokémon. Het Amsterdamse museum had de aandacht verwacht en vindt het "mooi om te zien dat er zoveel enthousiasme is, in het museum en online", laat een woordvoerder van het museum desgevraagd weten aan het ANP.

29 september '23 ( 9:40)

Auteurs Edward van de Vendel en Anoush Elman winnen Gouden Griffel

Auteurs Edward van de Vendel en Anoush Elman hebben dit jaar de Gouden Griffel gewonnen voor het boek Misjka, de belangrijkste onderscheiding voor een oorspronkelijk Nederlandstalig jeugdboek. Dat heeft boekenkoepel CPNB donderdag bekendgemaakt. Zij krijgen hun prijs vrijdagavond op het Kinderboekenbal.

29 september '23 ( 9:01)

Kane voegt nóg twee nieuwe shows toe aan reeks in Ziggo Dome

Kane geeft op zaterdag 8 juni en zondag 9 juni volgend jaar nog een extra concert in de Ziggo Dome in Amsterdam. Dat is donderdagavond bekendgemaakt in de RTL-talkshow Humberto.

28 september '23 (14:43)

Gecancelde kunstenaar Paul Blanca in de hoofdrol van nieuwe documentaire

In oktober is het twee jaar geleden dat fotograaf Paul Blanca overleed op 62-jarige leeftijd na een leven van drugs- en alcoholgebruik. Cinemien, DOXY Films en Thinking Out Loud Productions komen op 19 oktober met een nieuwe film over de laatste maanden uit het leven van dit vergeten Nederlandse kunsticoon: Paul Blanca – Deze Film Redt Je Leven. Dit meldt Cinemien.

28 september '23 (11:24)

Fotograaf Erwin Olaf toegevoegd aan Eregalerij Rijksmuseum

Het Rijksmuseum in Amsterdam heeft een werk van de overleden fotograaf Erwin Olaf toegevoegd aan de Eregalerij. De foto Hope is donderdagochtend als eerbetoon aan Olaf geïnstalleerd.

28 september '23 ( 9:50)

Nationaal Holocaustmuseum opent volgend jaar de deuren

Het Nationaal Holocaustmuseum opent op 11 maart 2024 de deuren voor publiek. Dat heeft algemeen directeur Emile Schrijver bekendgemaakt tijdens een bijeenkomst met ongeveer veertig Nederlandse overlevenden en getuigen van de Holocaust. Ook de Hollandsche Schouwburg gaat op die datum weer open.

28 september '23 ( 8:54)

Van Gogh Museum viert 50e jubileum met Pokémon

Het Van Gogh Museum organiseert de komende tijd verschillende activiteiten rondom Pokémon, ter ere van de vijftigste verjaardag van het Van Gogh Museum. Met de samenwerking wil het museum in Amsterdam een nieuw publiek kennis laten maken met het werk van Vincent van Gogh.

27 september '23 (10:26)

Nederlandse film Sweet Dreams geselecteerd voor European Film Awards

De Nederlandse film Sweet Dreams van regisseur Ena Sendijarević is geselecteerd voor de European Film Awards. Dat maakte de EFA woensdag bekend. De film maakt dus kans op prijzen bij de uitreiking in december, inclusief de prijs voor beste Europese film van het jaar. De nominaties worden binnenkort bekendgemaakt.

27 september '23 ( 8:47)

Afscheid van Erwin Olaf in Westerkerk Amsterdam 

Familie, naasten en vrienden nemen woensdag in de Westerkerk in Amsterdam afscheid van Erwin Olaf, die vorige week onverwacht overleed. De uitvaartbijeenkomst voor de 64-jarige fotograaf is besloten. Er worden ongeveer duizend persoonlijk uitgenodigde gasten verwacht.

26 september '23 (12:50)

Tania Kross wint de Johannes Vermeerprijs

Tania Kross heeft dit jaar de Johannes Vermeerprijs gewonnen. De mezzosopraan krijgt de prijs vanwege "haar toonaangevende internationale zangcarrière en de vernieuwende wijze waarop zij opera breed toegankelijk maakt en een uiteenlopend publiek aanspreekt, verbindt en inspireert", aldus de jury.