Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Janine Abbring sprak uur met Obama in Ziggo Dome: zenuwslopend

Door Redactie Nationale recreatiegids
schedule 4 min
location_on [xx]km
Janine Abbring sprak uur met Obama in Ziggo Dome: zenuwslopend
Janine Abbring noemt het gesprek dat ze maandagavond een uur lang voerde met Barack Obama "zenuwslopend, surrealistisch, maar vooral ook heel erg leuk." De voormalig president van de Verenigde Staten was in Amsterdam voor een optreden in Ziggo Dome, waarbij hij aan de hand van de vragen van moderator Abbring vertelde over zijn ambtsperiode, het werk voor zijn stichting en zijn gedachten over leiderschap. Daarvoor at hij bij een restaurant in de buurt.

"Hij is zo innemend, geroutineerd en humorvol ook, dat je je als interviewer snel op je gemak voelt bij hem. Ik heb hem na driekwart van de bijeenkomst ook gevraagd van: hoe doe je dit toch? Hoe zorg je ervoor dat ik je eigenlijk meteen sympathiek vind en waardoor ik als journalist misschien wat minder kritische vragen stel? Daar moest hij hartelijk om lachten", blikt Abbring terug.

Donald Trump

Vooraf had Abbring een lijstje met goedgekeurde vragen voor Obama, maar ze had ook aangegeven dat ze een gesprek wilde voeren en door zou vragen als dat nodig was. En zo kwam het gesprek op Donald Trump, die bekend heeft gemaakt zich weer verkiesbaar te stellen voor het presidentschap. "Ik vroeg: maak je je zorgen over Trump? En dat was een vraag die niet vooraf was afgesproken. Maar hij gaf gewoon antwoord en had een mooi pleidooi over de opkomst van populisme en dat hij hoopte dat mensen nu zien wat voor effect het heeft als zo iemand aan de macht komt", zegt de presentatrice, die het allemaal ook nog even moet laten bezinken. "Dit was wel een dingetje dat bovenaan mijn bucketlist stond, hoor!", klinkt het blij.

Merel van Vroonhoven

Het evenement An Evening with President Barack Obama duurde twee uur en bestond uit twee delen. Vooraf was er een soort talkshow met onder anderen columniste Merel van Vroonhoven en enkele muzikale optredens en daarna vond het gesprek met Obama plaats. Kaarten voor het evenement waren te koop vanaf 104,50 euro.

Door: ANP

24 mei '24 ( 8:45)

Ook cultuursector maakt zich op voor actie tegen mogelijke btw-verhoging

Ook de kunst- en cultuursector komt in actie tegen de aangekondigde mogelijke btw-verhoging op culturele goederen en diensten. Dat laat belangenorganisatie Kunsten '92 weten aan het ANP. De campagne gaat volgende week live. Aan de vorm daarvan wordt op dit moment hard gewerkt, aldus de organisatie.

23 mei '24 (11:33)

Kluun gaat met 'Help, ik heb een puber' het theater in

Kluun komt na zijn boek Help, ik heb een puber! en podcast ook met een theatervoorstelling over pubers. De schrijver staat vanaf september in zalen door het hele land.

23 mei '24 (10:28)

Nieuwe coalitieakkoord 2024: invloed op de Nederlandse cultuursector

Het nieuwe coalitieakkoord van 2024 brengt belangrijke veranderingen met zich mee voor de Nederlandse cultuursector. Het akkoord bevat zowel positieve als negatieve maatregelen die de sector diepgaand zullen beïnvloeden. Hieronder een gedetailleerd overzicht van wat de cultuursector kan verwachten.

22 mei '24 (10:49)

Gemeente Arnhem geeft ruim half miljoen uit voor impuls jongerencultuur

Cultuurinitiatieven die zich bezig houden met het ontwikkelen van talent van jongeren in de gemeente Arnhem kunnen rekenen op een gemeentelijke subsidie. Arnhem trekt hier 589.400 euro voor uit. Met deze Impuls Jongerencultuur 2023-2024 kunnen Arnhemse initiatieven jongeren ondersteunen met lessen, ruimtes en creatieve ontwikkeling, meldt de gemeente.

22 mei '24 ( 9:23)

Boekenbranche onderneemt actie tegen mogelijke btw-verhoging

De boekensector komt in actie tegen de mogelijke btw-verhoging op boeken. Volgens koepelorganisaties leidt die tot een "forse prijsverhoging" en maakt het boeken minder toegankelijk. De Stichting Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek (CPNB), Groep Algemene Uitgevers (GAU) en Koninklijke Boekverkopersbond (KBb) beginnen gezamenlijk een petitie en campagne, laat een woordvoerder van CPNB weten.

22 mei '24 ( 8:55)

Jamai weer terug theater in met ode aan Elton John

Jamai keert later dit jaar terug in theaters door het land met zijn eerbetoon aan Elton John. De reprise van zijn I'm Still Standing-tournee begint op 19 oktober.

21 mei '24 (14:47)

Annabel-zanger Hans de Booij stopt met optreden om gezondheidsklachten

Hans de Booij neemt om gezondheidsredenen afscheid van het podium. De Annabel-zanger vertelt aan De Telegraaf dat hij door fysieke klachten niet meer langdurig kan optreden.

21 mei '24 (11:00)

Altijd al eens jouw eigen kunst in het museum willen zien?

In het nieuwe ‘Tussen Kunst en Niets’ roept radiomaker Wijnand Speelman tijdens zijn programma Wijnand in de Ochtend amateurkunstenaars op om hun werken te delen met de dj. Het mooiste kunstwerk is deze zomer namelijk te zien in het Groninger Museum, meldt 3FM.

21 mei '24 (10:34)

Rick Engelkes na 7 jaar weer terug in theater

Rick Engelkes keert in oktober na zeven jaar afwezigheid terug in het theater. De acteur produceert de voorstelling Murder on the Nile en speelt een van de rollen, maakt zijn bedrijf REP Entertainment dinsdag bekend.

21 mei '24 (10:26)

Eenmalig festival ter vervanging van Tong Tong Fair

Mensen die zich hadden verheugd op een bezoekje aan de Tong Tong Fair in Den Haag werden vorige week teleurgesteld door het nieuws dat het Indische festival het hoofd niet boven het financiële water kon houden. Nu is er weer goed nieuws: er wordt een eenmalig festival georganiseerd ter vervanging van de Tong Tong Fair: Pasar Siang Keci. Het festival wordt georganiseerd op 1 juni in Voorburg. Dit is in hetzelfde weekend als een ander alternatief festival voor de Tong Tong Fair, de Pasar Indonesia. Deze is in hetzelfde weekend te bezoeken, 1 en 2 juni, in De Broodfabriek in Rijswijk, meldt Omroep West.