Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add

Les Misérables en Sweeney Todd grootste kanshebbers Musical Awards

Door Redactie Nationale recreatiegids
schedule 3 min
Les Misérables en Sweeney Todd maken dit jaar met respectievelijk elf en tien nominaties de meeste kans bij de Musical Awards. Dat heeft de organisatie achter het evenement vrijdag bekendgemaakt. De beeldjes voor het beste muziektheater worden op 15 mei uitgereikt in het AFAS Circustheater in Scheveningen.

In de categorie Beste Vrouwelijke hoofdrol in een grote musical zijn de nominaties voor Pia Douwes (The Prom), Nandi van Beurden (Dagboek van een Herdershond), Danique Graanoogst (Grease) en Gaia Aikman (Disney’s AIDA). Bij de mannen maken William Spaaij (Dagboek van een Herdershond), Barry Beijer (The Prom), Remko Vrijdag (Charlie and the Chocolate Factory), Milan van Waardenburg (Les Misérables) en Freek Bartels (Les Misérables) kans. In de categorieën hoofdrollen in kleine musicals maken onder anderen Simone Kleinsma en Hans Peter Janssens uit Sweeney Todd kans.

Musicals

Voor beste Grote Musical zijn Les Misérables, Disney’s AIDA, The Prom en Charlie and the Chocolate Factory genomineerd. In de categorie Kleine Musical zijn dat Sweeney Todd, Blind Date, De Regels van Floor en Checkpoint Charlie. Net als voorgaande jaren kan het publiek stemmen voor de VriendenLoterij Publieksprijs voor Beste Musical en de Eventim Publieksprijs voor Beste Familiemusical. In totaal worden er 21 prijzen uitgereikt.

De nominaties zijn vastgesteld door een vakjury die bestaat uit Hilde Scholten, Henriëtte Tol, Maurice Luttikhuis, Joy Kreiken, Arno Gelder, Dianne Zuidema en nieuwkomer Jamai Loman. Het gala wordt gepresenteerd door Frits Sissing en Marlijn Weerdenburg en live uitgezonden door AVROTROS op NPO 1.

Door: ANP

29 september '23 (13:21)

Van Gogh Museum enthousiast over grote belangstelling voor Pokémon-samenwerking

Het Van Gogh Museum is blij met de grote belangstelling voor de samenwerking met Pokémon. Het Amsterdamse museum had de aandacht verwacht en vindt het "mooi om te zien dat er zoveel enthousiasme is, in het museum en online", laat een woordvoerder van het museum desgevraagd weten aan het ANP.

29 september '23 ( 9:40)

Auteurs Edward van de Vendel en Anoush Elman winnen Gouden Griffel

Auteurs Edward van de Vendel en Anoush Elman hebben dit jaar de Gouden Griffel gewonnen voor het boek Misjka, de belangrijkste onderscheiding voor een oorspronkelijk Nederlandstalig jeugdboek. Dat heeft boekenkoepel CPNB donderdag bekendgemaakt. Zij krijgen hun prijs vrijdagavond op het Kinderboekenbal.

29 september '23 ( 9:01)

Kane voegt nóg twee nieuwe shows toe aan reeks in Ziggo Dome

Kane geeft op zaterdag 8 juni en zondag 9 juni volgend jaar nog een extra concert in de Ziggo Dome in Amsterdam. Dat is donderdagavond bekendgemaakt in de RTL-talkshow Humberto.

28 september '23 (14:43)

Gecancelde kunstenaar Paul Blanca in de hoofdrol van nieuwe documentaire

In oktober is het twee jaar geleden dat fotograaf Paul Blanca overleed op 62-jarige leeftijd na een leven van drugs- en alcoholgebruik. Cinemien, DOXY Films en Thinking Out Loud Productions komen op 19 oktober met een nieuwe film over de laatste maanden uit het leven van dit vergeten Nederlandse kunsticoon: Paul Blanca – Deze Film Redt Je Leven. Dit meldt Cinemien.

28 september '23 (11:24)

Fotograaf Erwin Olaf toegevoegd aan Eregalerij Rijksmuseum

Het Rijksmuseum in Amsterdam heeft een werk van de overleden fotograaf Erwin Olaf toegevoegd aan de Eregalerij. De foto Hope is donderdagochtend als eerbetoon aan Olaf geïnstalleerd.

28 september '23 ( 9:50)

Nationaal Holocaustmuseum opent volgend jaar de deuren

Het Nationaal Holocaustmuseum opent op 11 maart 2024 de deuren voor publiek. Dat heeft algemeen directeur Emile Schrijver bekendgemaakt tijdens een bijeenkomst met ongeveer veertig Nederlandse overlevenden en getuigen van de Holocaust. Ook de Hollandsche Schouwburg gaat op die datum weer open.

28 september '23 ( 8:54)

Van Gogh Museum viert 50e jubileum met Pokémon

Het Van Gogh Museum organiseert de komende tijd verschillende activiteiten rondom Pokémon, ter ere van de vijftigste verjaardag van het Van Gogh Museum. Met de samenwerking wil het museum in Amsterdam een nieuw publiek kennis laten maken met het werk van Vincent van Gogh.

27 september '23 (10:26)

Nederlandse film Sweet Dreams geselecteerd voor European Film Awards

De Nederlandse film Sweet Dreams van regisseur Ena Sendijarević is geselecteerd voor de European Film Awards. Dat maakte de EFA woensdag bekend. De film maakt dus kans op prijzen bij de uitreiking in december, inclusief de prijs voor beste Europese film van het jaar. De nominaties worden binnenkort bekendgemaakt.

27 september '23 ( 8:47)

Afscheid van Erwin Olaf in Westerkerk Amsterdam 

Familie, naasten en vrienden nemen woensdag in de Westerkerk in Amsterdam afscheid van Erwin Olaf, die vorige week onverwacht overleed. De uitvaartbijeenkomst voor de 64-jarige fotograaf is besloten. Er worden ongeveer duizend persoonlijk uitgenodigde gasten verwacht.

26 september '23 (12:50)

Tania Kross wint de Johannes Vermeerprijs

Tania Kross heeft dit jaar de Johannes Vermeerprijs gewonnen. De mezzosopraan krijgt de prijs vanwege "haar toonaangevende internationale zangcarrière en de vernieuwende wijze waarop zij opera breed toegankelijk maakt en een uiteenlopend publiek aanspreekt, verbindt en inspireert", aldus de jury.