Les Misérables en Sweeney Todd grootste kanshebbers Musical Awards

Door Redactie Nationale recreatiegids
3 min
Les Misérables en Sweeney Todd maken dit jaar met respectievelijk elf en tien nominaties de meeste kans bij de Musical Awards. Dat heeft de organisatie achter het evenement vrijdag bekendgemaakt. De beeldjes voor het beste muziektheater worden op 15 mei uitgereikt in het AFAS Circustheater in Scheveningen.

In de categorie Beste Vrouwelijke hoofdrol in een grote musical zijn de nominaties voor Pia Douwes (The Prom), Nandi van Beurden (Dagboek van een Herdershond), Danique Graanoogst (Grease) en Gaia Aikman (Disney’s AIDA). Bij de mannen maken William Spaaij (Dagboek van een Herdershond), Barry Beijer (The Prom), Remko Vrijdag (Charlie and the Chocolate Factory), Milan van Waardenburg (Les Misérables) en Freek Bartels (Les Misérables) kans. In de categorieën hoofdrollen in kleine musicals maken onder anderen Simone Kleinsma en Hans Peter Janssens uit Sweeney Todd kans.

Musicals

Voor beste Grote Musical zijn Les Misérables, Disney’s AIDA, The Prom en Charlie and the Chocolate Factory genomineerd. In de categorie Kleine Musical zijn dat Sweeney Todd, Blind Date, De Regels van Floor en Checkpoint Charlie. Net als voorgaande jaren kan het publiek stemmen voor de VriendenLoterij Publieksprijs voor Beste Musical en de Eventim Publieksprijs voor Beste Familiemusical. In totaal worden er 21 prijzen uitgereikt.

De nominaties zijn vastgesteld door een vakjury die bestaat uit Hilde Scholten, Henriëtte Tol, Maurice Luttikhuis, Joy Kreiken, Arno Gelder, Dianne Zuidema en nieuwkomer Jamai Loman. Het gala wordt gepresenteerd door Frits Sissing en Marlijn Weerdenburg en live uitgezonden door AVROTROS op NPO 1.

Door: ANP