Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Les Misérables en Sweeney Todd grootste kanshebbers Musical Awards

Door Redactie Nationale recreatiegids
schedule 3 min
location_on [xx]km
Les Misérables en Sweeney Todd maken dit jaar met respectievelijk elf en tien nominaties de meeste kans bij de Musical Awards. Dat heeft de organisatie achter het evenement vrijdag bekendgemaakt. De beeldjes voor het beste muziektheater worden op 15 mei uitgereikt in het AFAS Circustheater in Scheveningen.

In de categorie Beste Vrouwelijke hoofdrol in een grote musical zijn de nominaties voor Pia Douwes (The Prom), Nandi van Beurden (Dagboek van een Herdershond), Danique Graanoogst (Grease) en Gaia Aikman (Disney’s AIDA). Bij de mannen maken William Spaaij (Dagboek van een Herdershond), Barry Beijer (The Prom), Remko Vrijdag (Charlie and the Chocolate Factory), Milan van Waardenburg (Les Misérables) en Freek Bartels (Les Misérables) kans. In de categorieën hoofdrollen in kleine musicals maken onder anderen Simone Kleinsma en Hans Peter Janssens uit Sweeney Todd kans.

Musicals

Voor beste Grote Musical zijn Les Misérables, Disney’s AIDA, The Prom en Charlie and the Chocolate Factory genomineerd. In de categorie Kleine Musical zijn dat Sweeney Todd, Blind Date, De Regels van Floor en Checkpoint Charlie. Net als voorgaande jaren kan het publiek stemmen voor de VriendenLoterij Publieksprijs voor Beste Musical en de Eventim Publieksprijs voor Beste Familiemusical. In totaal worden er 21 prijzen uitgereikt.

De nominaties zijn vastgesteld door een vakjury die bestaat uit Hilde Scholten, Henriëtte Tol, Maurice Luttikhuis, Joy Kreiken, Arno Gelder, Dianne Zuidema en nieuwkomer Jamai Loman. Het gala wordt gepresenteerd door Frits Sissing en Marlijn Weerdenburg en live uitgezonden door AVROTROS op NPO 1.

Door: ANP

19 juli '24 ( 8:55)

Gemeente Amstelveen kent meerjarige subsidie Museum Cobra toe

Een overwinning voor het Museum Cobra (voorheen Cobra Museum), dat recent aan het randje van de afgrond stond. Het kampte met financiële tegenslagen en eventjes leek het erop alsof het museum na ontzegging van de subsidie van de gemeente Amstelveen de deuren zou moeten sluiten. Na een herontwikkeling van de koers en naam is de gemeenteraad toch over de brug. Het museum ontvangt straks een jaarlijkse subsidie van 1,4 miljoen euro voor de komende drie jaar, waarmee het uit de financiële penarie is gered, meldt het museum. 

19 juli '24 ( 8:38)

Gezocht: ruimte voor 21.000 striptekeningen uit Stripmuseum

Help! Is er iemand die toevallig ruimte heeft voor een tienduizendtal strips? Het Groninger Archief is op zoek naar een plek om de collectie van het Nederlands Stripmuseum op te bergen. RTV Noord meldt dat het gaat om een verzameling van zo’n 240 meter lang.

18 juli '24 (12:48)

Musical Soldaat van Oranje in nieuwe vorm in september in première

De vernieuwde versie van Soldaat van Oranje gaat op 8 september in première. In de dagen daarvoor zijn de try-outs en vanaf 11 september wordt hij zes keer per week opgevoerd.

18 juli '24 (11:49)

Aviodrome organiseert Fly-in-dagen: zeldzame toestellen zien aankomen en vertrekken

Op zaterdag 20 juli gaan de Fly-in-dagen van Luchtvaarmuseum Aviodrome van start. De eerste zaterdag staat in het teken van les- en trainingstoestellen die het terrein zullen bezoeken. Zo kunnen bezoekers onder meer de DA-40 van de KLM Flight Academy uit Eelde. Ook zijn er Saab Safirs en Piper Super Cubs en komt de DA-40 simulator in actie. Dit meldt Aviodrome. 

17 juli '24 (12:12)

Literatuurmuseum verwerft archief van presentator Anil Ramdas

Het Literatuurmuseum heeft het archief verworven van essayist, columnist en televisiepresentator Anil Ramdas. Het gaat om een verzameling notitieboekjes, agenda's en boeken, maar ook om persoonlijke spullen als oude paspoorten, een asbak en een leesbril, maakte het museum woensdag bekend.

17 juli '24 (11:00)

Zuid-Holland verstrekt 3,55 miljoen euro voor restauratie rijksmonumenten

Ook dit jaar stelt Zuid-Holland subsidie beschikbaar voor de restauratie van rijksmonumenten in de provincie. Voor deze ronde zijn 16 aanvragers goedgekeurd en er wordt in totaal 3,55 miljoen euro uitgekeerd. Tussen 1 december 2023 en 1 maart 2024 hebben 33 aanvragers een subsidieaanvraag ingediend, waarmee het beschikbare budget flink is overstegen. De helft van de aanvragen is goedgekeurd, meldt Zuid-Holland.

17 juli '24 ( 8:48)

Actrice en zangeres Wieteke van Dort overleden op 81-jarige leeftijd

Actrice en zangeres Wieteke van Dort is overleden. Dat bevestigt haar zoon na berichtgeving van De Telegraaf. Van Dort overleed in haar woonplaats Den Haag. Ze werd 81 jaar oud. Van Dort maakte eind mei bekend dat ze uitgezaaide kanker had. De tumoren in haar lever waren uitgezaaid naar haar longen en hersenen. De actrice stierf maandag, een week nadat haar haar man Theo Moody was overleden.

16 juli '24 (14:47)

Museum de Fundatie voor komende twee jaar uit financiële perikelen

Een dalend bezoekers aantal en gestegen kosten hebben ertoe geleid dat Museum de Fundatie in Zwolle het hoofd niet meer boven water kon houden. De provincie Overijssel had al toegezegd om extra steun aan het museum te bieden. Nu is ook de gemeente over de burg, meldt NRC.

16 juli '24 ( 8:47)

Stedelijk Museum in Amsterdam trekt 200.000 bezoekers naar tentoonstelling Abramović

De overzichtstentoonstelling van de Servische performancekunstenares Marina Abramović heeft ruim 200.000 bezoekers getrokken naar het Stedelijk Museum Amsterdam. Op de tentoonstelling waren ruim zestig werken, waaronder foto's, video's en sculpturen, van de 77-jarige kunstenares te zien. Ook voerden performers, die door haar zijn opgeleid, liveperformances op.

15 juli '24 (11:43)

Na 12,5 jaar is Stefan Pop weer te zien in het theater

Hij is lange tijd niet meer in het theater geweest, maar gaat nu weer toeren met een voorstelling. Cabaretier Stefan Pop doet weer een ronde langs een aantal theaters met een nieuwe solovoorstelling. Deze is getiteld ‘Het moest een keer gebeuren’, meldt Theater.nl.