Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Down The Rabbit Hole schrapt upgrade tickets na kritiek

Door Redactie Nationale recreatiegids
schedule 4 min
location_on [xx]km
Down The Rabbit Hole schrapt upgrade tickets na kritiek
De organisatie van het festival Down The Rabbit Hole (DTRH) heeft een dag na de aankondiging de luxe ticketupgrade Rabbit Royale vanwege kritiek alweer geschrapt. Maandag werd bekend dat festivalgangers hun tickets tegen betaling konden upgraden om toegang te krijgen tot extraatjes, maar dat vonden veel bezoekers niet bij het festival passen. "We waarderen jullie betrokkenheid en grote hart voor het festival en geven gehoor aan jullie commentaar: Rabbit Royale gaat niet door en de verkoop is gestopt", laat de organisatie dinsdag weten.

Voor 150 festivalgangers was er de mogelijkheid om een Rabbit Royale-upgrade van 360 euro te kopen, bovenop een al aangeschaft regulier ticket. Met die upgrade kregen ze onder meer eigen toiletten, snellere toegang tot het festivalterrein en konden ze gebruikmaken van een speciale lounge en panoramadakterras. Op sociale media kwam veel kritiek onder meer omdat DTRH, ooit geïntroduceerd als het 'kleine broertje van Lowlands', daarmee niet meer een festival zou zijn waar "iedereen gelijk" is. Met de mensen die de upgrade al hebben gekocht, wordt contact opgenomen.

Hoewel de organisatie naar de kritiek heeft geluisterd, kwam het idee van Rabbit Royale ook door de stijgende kosten voor onder meer personeel en materiaal. "En ook gages voor artiesten stijgen onevenredig hard waardoor de betaalbaarheid van festivals onder druk staat", schrijft het festival. "Door naast het reguliere festivalticket extra’s aan te bieden waarmee we aanvullende inkomsten genereren, vangen we de prijsstijgingen op en houden we de festivaltickets zo betaalbaar mogelijk."

Plank misslaan

Vanuit die gedachte ontstond het plan. "Het is duidelijk dat we de plank hiermee misslaan dus trekken we de stekker eruit. We kijken volgend jaar of er andere extra’s zijn die wel goed bij Down The Rabbit Hole passen en waar iedereen blij van wordt."

Het festival is van 30 juni tot en met 2 juli in recreatiepark De Groene Heuvels, in de buurt van Nijmegen. Op het affiche staan namen als Stromae, Paolo Nutini, Fred again.. en Ben Howard.

Door: ANP

24 mei '24 ( 8:45)

Ook cultuursector maakt zich op voor actie tegen mogelijke btw-verhoging

Ook de kunst- en cultuursector komt in actie tegen de aangekondigde mogelijke btw-verhoging op culturele goederen en diensten. Dat laat belangenorganisatie Kunsten '92 weten aan het ANP. De campagne gaat volgende week live. Aan de vorm daarvan wordt op dit moment hard gewerkt, aldus de organisatie.

23 mei '24 (11:33)

Kluun gaat met 'Help, ik heb een puber' het theater in

Kluun komt na zijn boek Help, ik heb een puber! en podcast ook met een theatervoorstelling over pubers. De schrijver staat vanaf september in zalen door het hele land.

23 mei '24 (10:28)

Nieuwe coalitieakkoord 2024: invloed op de Nederlandse cultuursector

Het nieuwe coalitieakkoord van 2024 brengt belangrijke veranderingen met zich mee voor de Nederlandse cultuursector. Het akkoord bevat zowel positieve als negatieve maatregelen die de sector diepgaand zullen beïnvloeden. Hieronder een gedetailleerd overzicht van wat de cultuursector kan verwachten.

22 mei '24 (10:49)

Gemeente Arnhem geeft ruim half miljoen uit voor impuls jongerencultuur

Cultuurinitiatieven die zich bezig houden met het ontwikkelen van talent van jongeren in de gemeente Arnhem kunnen rekenen op een gemeentelijke subsidie. Arnhem trekt hier 589.400 euro voor uit. Met deze Impuls Jongerencultuur 2023-2024 kunnen Arnhemse initiatieven jongeren ondersteunen met lessen, ruimtes en creatieve ontwikkeling, meldt de gemeente.

22 mei '24 ( 9:23)

Boekenbranche onderneemt actie tegen mogelijke btw-verhoging

De boekensector komt in actie tegen de mogelijke btw-verhoging op boeken. Volgens koepelorganisaties leidt die tot een "forse prijsverhoging" en maakt het boeken minder toegankelijk. De Stichting Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek (CPNB), Groep Algemene Uitgevers (GAU) en Koninklijke Boekverkopersbond (KBb) beginnen gezamenlijk een petitie en campagne, laat een woordvoerder van CPNB weten.

22 mei '24 ( 8:55)

Jamai weer terug theater in met ode aan Elton John

Jamai keert later dit jaar terug in theaters door het land met zijn eerbetoon aan Elton John. De reprise van zijn I'm Still Standing-tournee begint op 19 oktober.

21 mei '24 (14:47)

Annabel-zanger Hans de Booij stopt met optreden om gezondheidsklachten

Hans de Booij neemt om gezondheidsredenen afscheid van het podium. De Annabel-zanger vertelt aan De Telegraaf dat hij door fysieke klachten niet meer langdurig kan optreden.

21 mei '24 (11:00)

Altijd al eens jouw eigen kunst in het museum willen zien?

In het nieuwe ‘Tussen Kunst en Niets’ roept radiomaker Wijnand Speelman tijdens zijn programma Wijnand in de Ochtend amateurkunstenaars op om hun werken te delen met de dj. Het mooiste kunstwerk is deze zomer namelijk te zien in het Groninger Museum, meldt 3FM.

21 mei '24 (10:34)

Rick Engelkes na 7 jaar weer terug in theater

Rick Engelkes keert in oktober na zeven jaar afwezigheid terug in het theater. De acteur produceert de voorstelling Murder on the Nile en speelt een van de rollen, maakt zijn bedrijf REP Entertainment dinsdag bekend.

21 mei '24 (10:26)

Eenmalig festival ter vervanging van Tong Tong Fair

Mensen die zich hadden verheugd op een bezoekje aan de Tong Tong Fair in Den Haag werden vorige week teleurgesteld door het nieuws dat het Indische festival het hoofd niet boven het financiële water kon houden. Nu is er weer goed nieuws: er wordt een eenmalig festival georganiseerd ter vervanging van de Tong Tong Fair: Pasar Siang Keci. Het festival wordt georganiseerd op 1 juni in Voorburg. Dit is in hetzelfde weekend als een ander alternatief festival voor de Tong Tong Fair, de Pasar Indonesia. Deze is in hetzelfde weekend te bezoeken, 1 en 2 juni, in De Broodfabriek in Rijswijk, meldt Omroep West.